Menu

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sluoksniuotos salotos su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 443 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g maltos kalakutienos (galima ir liesą kiaulieną naudoti)
  • 4 virti kiaušiniai
  • 3 pomidorai
  • 1 gūžė salotų
  • kalendrų arba krapų, smulkintų
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml neriebaus majonezo
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Maltą kalakutieną apkepti nedideliame kiekyje aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais. Leisti atvėsti.
  • Į salotinę sudėti plėšytas salotas, apibarstyti smulkintomis kalendromis.
  • Tolygiai paskirstyti ant viršaus keptą maltą mėsą.
  • Tada sudėti riekelėmis pjaustytus virtus kiaušinius bei pomidorus.
  • Majonezą sumaišyti su jogurtu, pagardinti prieskoniais.
  • Padažą supilti ant salotų ir viršų papuošti nesmulkintomis kalendromis ar krapais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux