Menu

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sluoksniuotos salotos su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 443 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g maltos kalakutienos (galima ir liesą kiaulieną naudoti)
  • 4 virti kiaušiniai
  • 3 pomidorai
  • 1 gūžė salotų
  • kalendrų arba krapų, smulkintų
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml neriebaus majonezo
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Maltą kalakutieną apkepti nedideliame kiekyje aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais. Leisti atvėsti.
  • Į salotinę sudėti plėšytas salotas, apibarstyti smulkintomis kalendromis.
  • Tolygiai paskirstyti ant viršaus keptą maltą mėsą.
  • Tada sudėti riekelėmis pjaustytus virtus kiaušinius bei pomidorus.
  • Majonezą sumaišyti su jogurtu, pagardinti prieskoniais.
  • Padažą supilti ant salotų ir viršų papuošti nesmulkintomis kalendromis ar krapais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.