Menu

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sluoksniuotos salotos su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 443 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g maltos kalakutienos (galima ir liesą kiaulieną naudoti)
  • 4 virti kiaušiniai
  • 3 pomidorai
  • 1 gūžė salotų
  • kalendrų arba krapų, smulkintų
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml neriebaus majonezo
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Maltą kalakutieną apkepti nedideliame kiekyje aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais. Leisti atvėsti.
  • Į salotinę sudėti plėšytas salotas, apibarstyti smulkintomis kalendromis.
  • Tolygiai paskirstyti ant viršaus keptą maltą mėsą.
  • Tada sudėti riekelėmis pjaustytus virtus kiaušinius bei pomidorus.
  • Majonezą sumaišyti su jogurtu, pagardinti prieskoniais.
  • Padažą supilti ant salotų ir viršų papuošti nesmulkintomis kalendromis ar krapais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux