Menu

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže (kcal)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mėsos kukuliai pikantiškame padaže


Autorius: Aušra

Data:

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 359 kcal / porcija (gaminant ant vandens)

Ingredientai:

  • 1 kg maltos liesos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. avižų sėlenų
  • 1 v.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 1 v.š. džiovinto svogūno granulių
  • druskos
  • pipirų
  • Padažui:
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 400 ml vištienos ar jautienos sultinio, ar tiesiog vandens
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 200°C.
  • Kukuliams skirtus produktus sumaišyti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio (apie 30g) rutuliukus ir dėti į kepimo skardą.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  • Kukulių kepimui einant į pabaigą, supjaustyti svogūną nedideliais kubeliais.
  • Į didelį puodą įpilti aliejų ir jame apkepinti svogūną, kol svogūnas pasidarys skaidrus.
  • Į puodą įpilti Vusterio ir pomidorų padažus.
  • Į sultinį įmaišyti krakmolą ir mišinį supilti į puodą. Gerai išmaišyti
  • Padažą kaitinti, kol sutirštės. Paskaninti prieskoniais.
  • Iškeptus kukulius įmaišyti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux