Menu

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže (kcal)
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mėsos kukuliai pikantiškame padaže


Autorius: Aušra

Data:

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 359 kcal / porcija (gaminant ant vandens)

Ingredientai:

  • 1 kg maltos liesos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. avižų sėlenų
  • 1 v.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 1 v.š. džiovinto svogūno granulių
  • druskos
  • pipirų
  • Padažui:
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 400 ml vištienos ar jautienos sultinio, ar tiesiog vandens
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 200°C.
  • Kukuliams skirtus produktus sumaišyti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio (apie 30g) rutuliukus ir dėti į kepimo skardą.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  • Kukulių kepimui einant į pabaigą, supjaustyti svogūną nedideliais kubeliais.
  • Į didelį puodą įpilti aliejų ir jame apkepinti svogūną, kol svogūnas pasidarys skaidrus.
  • Į puodą įpilti Vusterio ir pomidorų padažus.
  • Į sultinį įmaišyti krakmolą ir mišinį supilti į puodą. Gerai išmaišyti
  • Padažą kaitinti, kol sutirštės. Paskaninti prieskoniais.
  • Iškeptus kukulius įmaišyti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂