Menu

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže (kcal)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mėsos kukuliai pikantiškame padaže


Autorius: Aušra

Data:

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 359 kcal / porcija (gaminant ant vandens)

Ingredientai:

  • 1 kg maltos liesos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. avižų sėlenų
  • 1 v.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 1 v.š. džiovinto svogūno granulių
  • druskos
  • pipirų
  • Padažui:
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 400 ml vištienos ar jautienos sultinio, ar tiesiog vandens
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 200°C.
  • Kukuliams skirtus produktus sumaišyti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio (apie 30g) rutuliukus ir dėti į kepimo skardą.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  • Kukulių kepimui einant į pabaigą, supjaustyti svogūną nedideliais kubeliais.
  • Į didelį puodą įpilti aliejų ir jame apkepinti svogūną, kol svogūnas pasidarys skaidrus.
  • Į puodą įpilti Vusterio ir pomidorų padažus.
  • Į sultinį įmaišyti krakmolą ir mišinį supilti į puodą. Gerai išmaišyti
  • Padažą kaitinti, kol sutirštės. Paskaninti prieskoniais.
  • Iškeptus kukulius įmaišyti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux