Menu

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
  • Mėsos kukuliai pikantiškame padaže (kcal)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mėsos kukuliai pikantiškame padaže


Autorius: Aušra

Data:

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 359 kcal / porcija (gaminant ant vandens)

Ingredientai:

  • 1 kg maltos liesos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. avižų sėlenų
  • 1 v.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 1 v.š. džiovinto svogūno granulių
  • druskos
  • pipirų
  • Padažui:
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 400 ml vištienos ar jautienos sultinio, ar tiesiog vandens
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 200°C.
  • Kukuliams skirtus produktus sumaišyti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio (apie 30g) rutuliukus ir dėti į kepimo skardą.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  • Kukulių kepimui einant į pabaigą, supjaustyti svogūną nedideliais kubeliais.
  • Į didelį puodą įpilti aliejų ir jame apkepinti svogūną, kol svogūnas pasidarys skaidrus.
  • Į puodą įpilti Vusterio ir pomidorų padažus.
  • Į sultinį įmaišyti krakmolą ir mišinį supilti į puodą. Gerai išmaišyti
  • Padažą kaitinti, kol sutirštės. Paskaninti prieskoniais.
  • Iškeptus kukulius įmaišyti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.