Menu

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blynams:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g miltų
  • 350 ml pieno
  • 2 v.š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 šakelės petražolės
  • 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 95 g grietinės
  • 2-3 v.š. sojų padažo
  • vandens arba raudonojo vyno
  • Ant viršaus:
  • tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
  • Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
  • Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
  • Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
  • Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
  • Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
  • Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂

  3. tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/

  4. Aušra says:

    Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂

    Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉

  5. tu teisi… gėda man pelėda… 🙁

    😀

  6. Aušra says:

    Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂

  7. ok, susitarėm 😉

  8. Marija says:

    Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!

  9. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei

  10. Simona says:

    O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))

  11. Aušra says:

    Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux