Menu

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blynams:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g miltų
  • 350 ml pieno
  • 2 v.š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 šakelės petražolės
  • 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 95 g grietinės
  • 2-3 v.š. sojų padažo
  • vandens arba raudonojo vyno
  • Ant viršaus:
  • tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
  • Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
  • Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
  • Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
  • Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
  • Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
  • Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. Kai nori valgyt parašė:

    smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂

  3. Kai nori valgyt parašė:

    tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/

  4. Aušra parašė:

    Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂

    Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉

  5. Kai nori valgyt parašė:

    tu teisi… gėda man pelėda… 🙁

    😀

  6. Aušra parašė:

    Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂

  7. Kai nori valgyt parašė:

    ok, susitarėm 😉

  8. Marija parašė:

    Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!

  9. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei

  10. Simona parašė:

    O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))

  11. Aušra parašė:

    Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂