Menu

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blynams:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g miltų
  • 350 ml pieno
  • 2 v.š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 šakelės petražolės
  • 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 95 g grietinės
  • 2-3 v.š. sojų padažo
  • vandens arba raudonojo vyno
  • Ant viršaus:
  • tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
  • Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
  • Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
  • Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
  • Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
  • Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
  • Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂

  3. tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/

  4. Aušra says:

    Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂

    Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉

  5. tu teisi… gėda man pelėda… 🙁

    😀

  6. Aušra says:

    Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂

  7. ok, susitarėm 😉

  8. Marija says:

    Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!

  9. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei

  10. Simona says:

    O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))

  11. Aušra says:

    Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux