Menu

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blynams:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g miltų
  • 350 ml pieno
  • 2 v.š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 šakelės petražolės
  • 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 95 g grietinės
  • 2-3 v.š. sojų padažo
  • vandens arba raudonojo vyno
  • Ant viršaus:
  • tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
  • Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
  • Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
  • Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
  • Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
  • Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
  • Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. Kai nori valgyt parašė:

    smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂

  3. Kai nori valgyt parašė:

    tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/

  4. Aušra parašė:

    Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂

    Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉

  5. Kai nori valgyt parašė:

    tu teisi… gėda man pelėda… 🙁

    😀

  6. Aušra parašė:

    Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂

  7. Kai nori valgyt parašė:

    ok, susitarėm 😉

  8. Marija parašė:

    Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!

  9. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei

  10. Simona parašė:

    O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))

  11. Aušra parašė:

    Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.