Menu

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blynams:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g miltų
  • 350 ml pieno
  • 2 v.š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 šakelės petražolės
  • 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 95 g grietinės
  • 2-3 v.š. sojų padažo
  • vandens arba raudonojo vyno
  • Ant viršaus:
  • tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
  • Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
  • Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
  • Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
  • Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
  • Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
  • Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
  • Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂

  3. tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/

  4. Aušra says:

    Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂

    Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉

  5. tu teisi… gėda man pelėda… 🙁

    😀

  6. Aušra says:

    Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂

  7. ok, susitarėm 😉

  8. Marija says:

    Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!

  9. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei

  10. Simona says:

    O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))

  11. Aušra says:

    Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂