Menu

Tinginių balandėliai

  • Tinginių balandėliai
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Tinginių balandėliai


Autorius: Aušra

Data:

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Tinginių balandėliai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 500 g mėsos faršo
  • 500 g baltagūžio kopūsto, sumalto
  • 1 p. virtų ryžių
  • 1 p. svogūnų laiškų arba vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytų
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • džiūvesėliųpaniravimui
  • Padažui:
  • 1 l pomidorų sulčių
  • 1/2 p. grietinės
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Sumaltą kopūstą užpilti verdančių vandeniu ir palaikyti 1-3 minutes.
  • Tada kopūstus supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu ir lengvai nuspausti skystį.
  • Dideliame inde sumaišyti visus balandėlių produktus.
  • Suformuoti 5-6 cm skersmens kukulius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir sudėti į kepimo indą.
  • Balandėlius dėti į orkaitę ir kepti 10-15 minučių.
  • Tuo tarpu paruošti padažą. Puode pašildyti pomidorų sultis ir grietinę. Įdėti druskos, pipirų, česnaką ir krapus ar petražoles.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių.
  • Balandėlius išimti iš orkaitės, aplieti padažu.
  • Indą uždengti folija ir kepti 30-35 minutes arba iki kol balandėliai išsitroškins.
  • Skanaus!

Šaltinis: Мои Кулинарные Зарисовки

  1. Forelle says:

    TInginių balandėlius gaminu visai kitaip, bet šiandien išbandžiau ir šį receptą. Kaip tinginiui tai gana nemažai darbo buvo 🙂 Irmutė įvertino puikiai, tėtis nelabai. Tik aš padažą kitokį dariau: pakepiau morkas, suverčiau smulkintus konservuotus pomidorus, truputį vandens, bazilikų, tada sudėjau kukulius ir pabaigiau troškinti puode ant viryklės.

  2. Aušra says:

    Tinginiu balandeliai tik del to, kad nereikia i kopustu lapus sukti 🙂 O man tai svarbiausia kad vaikai ivertina. As dariau juos per kelias dienas tai vargas visas issidalino i kelias dienas 🙂

  3. Algirdas says:

    Aš esu vyras ir mėgstu gaminti, nematau jokio vargo išskyrus malonuma, maisto gaminime, o balandėlius gaminu visai kitaip, bet mane domina nauji idomūs, dar nebandyti receptai :)Labai keista kai moterys sako, kad vargas išsidalino i kelias dienas.

  4. Aušra says:

    Patikėkit, aš irgi su mielu noru gaminu 🙂 tačiau kai grįžti po alinančio darbo ir reikia kuo skubiau kažką pagaminti visai šeimynai, o dar mažieji sukasi virtuvėje “padėdami” tikrai sudėtinga maloniai ir ilgai leisti laiką virtuvėje. O be to, kadangi yra vaikai nesinori praleisti kaip jie auga, tad negali skirti virtuvei tiek laiko kiek norėtum. Vat ir gaunasi – darbų dalinimas į kelias dienas, kad gauti gerą rezultatą, o ne tik šiaip tep lep.

  5. […] jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux