Menu

Tinginių balandėliai

  • Tinginių balandėliai
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Tinginių balandėliai


Autorius: Aušra

Data:

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Tinginių balandėliai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 500 g mėsos faršo
  • 500 g baltagūžio kopūsto, sumalto
  • 1 p. virtų ryžių
  • 1 p. svogūnų laiškų arba vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytų
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • džiūvesėliųpaniravimui
  • Padažui:
  • 1 l pomidorų sulčių
  • 1/2 p. grietinės
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Sumaltą kopūstą užpilti verdančių vandeniu ir palaikyti 1-3 minutes.
  • Tada kopūstus supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu ir lengvai nuspausti skystį.
  • Dideliame inde sumaišyti visus balandėlių produktus.
  • Suformuoti 5-6 cm skersmens kukulius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir sudėti į kepimo indą.
  • Balandėlius dėti į orkaitę ir kepti 10-15 minučių.
  • Tuo tarpu paruošti padažą. Puode pašildyti pomidorų sultis ir grietinę. Įdėti druskos, pipirų, česnaką ir krapus ar petražoles.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių.
  • Balandėlius išimti iš orkaitės, aplieti padažu.
  • Indą uždengti folija ir kepti 30-35 minutes arba iki kol balandėliai išsitroškins.
  • Skanaus!

Šaltinis: Мои Кулинарные Зарисовки

  1. Forelle parašė:

    TInginių balandėlius gaminu visai kitaip, bet šiandien išbandžiau ir šį receptą. Kaip tinginiui tai gana nemažai darbo buvo 🙂 Irmutė įvertino puikiai, tėtis nelabai. Tik aš padažą kitokį dariau: pakepiau morkas, suverčiau smulkintus konservuotus pomidorus, truputį vandens, bazilikų, tada sudėjau kukulius ir pabaigiau troškinti puode ant viryklės.

  2. Aušra parašė:

    Tinginiu balandeliai tik del to, kad nereikia i kopustu lapus sukti 🙂 O man tai svarbiausia kad vaikai ivertina. As dariau juos per kelias dienas tai vargas visas issidalino i kelias dienas 🙂

  3. Algirdas parašė:

    Aš esu vyras ir mėgstu gaminti, nematau jokio vargo išskyrus malonuma, maisto gaminime, o balandėlius gaminu visai kitaip, bet mane domina nauji idomūs, dar nebandyti receptai :)Labai keista kai moterys sako, kad vargas išsidalino i kelias dienas.

  4. Aušra parašė:

    Patikėkit, aš irgi su mielu noru gaminu 🙂 tačiau kai grįžti po alinančio darbo ir reikia kuo skubiau kažką pagaminti visai šeimynai, o dar mažieji sukasi virtuvėje „padėdami” tikrai sudėtinga maloniai ir ilgai leisti laiką virtuvėje. O be to, kadangi yra vaikai nesinori praleisti kaip jie auga, tad negali skirti virtuvei tiek laiko kiek norėtum. Vat ir gaunasi – darbų dalinimas į kelias dienas, kad gauti gerą rezultatą, o ne tik šiaip tep lep.

  5. […] jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.