Menu

Tinginių balandėliai

  • Tinginių balandėliai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Tinginių balandėliai


Autorius: Aušra

Data:

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Tinginių balandėliai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 500 g mėsos faršo
  • 500 g baltagūžio kopūsto, sumalto
  • 1 p. virtų ryžių
  • 1 p. svogūnų laiškų arba vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytų
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • džiūvesėliųpaniravimui
  • Padažui:
  • 1 l pomidorų sulčių
  • 1/2 p. grietinės
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Sumaltą kopūstą užpilti verdančių vandeniu ir palaikyti 1-3 minutes.
  • Tada kopūstus supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu ir lengvai nuspausti skystį.
  • Dideliame inde sumaišyti visus balandėlių produktus.
  • Suformuoti 5-6 cm skersmens kukulius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir sudėti į kepimo indą.
  • Balandėlius dėti į orkaitę ir kepti 10-15 minučių.
  • Tuo tarpu paruošti padažą. Puode pašildyti pomidorų sultis ir grietinę. Įdėti druskos, pipirų, česnaką ir krapus ar petražoles.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių.
  • Balandėlius išimti iš orkaitės, aplieti padažu.
  • Indą uždengti folija ir kepti 30-35 minutes arba iki kol balandėliai išsitroškins.
  • Skanaus!

Šaltinis: Мои Кулинарные Зарисовки

  1. Forelle says:

    TInginių balandėlius gaminu visai kitaip, bet šiandien išbandžiau ir šį receptą. Kaip tinginiui tai gana nemažai darbo buvo 🙂 Irmutė įvertino puikiai, tėtis nelabai. Tik aš padažą kitokį dariau: pakepiau morkas, suverčiau smulkintus konservuotus pomidorus, truputį vandens, bazilikų, tada sudėjau kukulius ir pabaigiau troškinti puode ant viryklės.

  2. Aušra says:

    Tinginiu balandeliai tik del to, kad nereikia i kopustu lapus sukti 🙂 O man tai svarbiausia kad vaikai ivertina. As dariau juos per kelias dienas tai vargas visas issidalino i kelias dienas 🙂

  3. Algirdas says:

    Aš esu vyras ir mėgstu gaminti, nematau jokio vargo išskyrus malonuma, maisto gaminime, o balandėlius gaminu visai kitaip, bet mane domina nauji idomūs, dar nebandyti receptai :)Labai keista kai moterys sako, kad vargas išsidalino i kelias dienas.

  4. Aušra says:

    Patikėkit, aš irgi su mielu noru gaminu 🙂 tačiau kai grįžti po alinančio darbo ir reikia kuo skubiau kažką pagaminti visai šeimynai, o dar mažieji sukasi virtuvėje “padėdami” tikrai sudėtinga maloniai ir ilgai leisti laiką virtuvėje. O be to, kadangi yra vaikai nesinori praleisti kaip jie auga, tad negali skirti virtuvei tiek laiko kiek norėtum. Vat ir gaunasi – darbų dalinimas į kelias dienas, kad gauti gerą rezultatą, o ne tik šiaip tep lep.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.