Menu

Tinginių balandėliai

  • Tinginių balandėliai
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Tinginių balandėliai


Autorius: Aušra

Data:

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Tinginių balandėliai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 500 g mėsos faršo
  • 500 g baltagūžio kopūsto, sumalto
  • 1 p. virtų ryžių
  • 1 p. svogūnų laiškų arba vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytų
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • džiūvesėliųpaniravimui
  • Padažui:
  • 1 l pomidorų sulčių
  • 1/2 p. grietinės
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Sumaltą kopūstą užpilti verdančių vandeniu ir palaikyti 1-3 minutes.
  • Tada kopūstus supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu ir lengvai nuspausti skystį.
  • Dideliame inde sumaišyti visus balandėlių produktus.
  • Suformuoti 5-6 cm skersmens kukulius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir sudėti į kepimo indą.
  • Balandėlius dėti į orkaitę ir kepti 10-15 minučių.
  • Tuo tarpu paruošti padažą. Puode pašildyti pomidorų sultis ir grietinę. Įdėti druskos, pipirų, česnaką ir krapus ar petražoles.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių.
  • Balandėlius išimti iš orkaitės, aplieti padažu.
  • Indą uždengti folija ir kepti 30-35 minutes arba iki kol balandėliai išsitroškins.
  • Skanaus!

Šaltinis: Мои Кулинарные Зарисовки

  1. Forelle parašė:

    TInginių balandėlius gaminu visai kitaip, bet šiandien išbandžiau ir šį receptą. Kaip tinginiui tai gana nemažai darbo buvo 🙂 Irmutė įvertino puikiai, tėtis nelabai. Tik aš padažą kitokį dariau: pakepiau morkas, suverčiau smulkintus konservuotus pomidorus, truputį vandens, bazilikų, tada sudėjau kukulius ir pabaigiau troškinti puode ant viryklės.

  2. Aušra parašė:

    Tinginiu balandeliai tik del to, kad nereikia i kopustu lapus sukti 🙂 O man tai svarbiausia kad vaikai ivertina. As dariau juos per kelias dienas tai vargas visas issidalino i kelias dienas 🙂

  3. Algirdas parašė:

    Aš esu vyras ir mėgstu gaminti, nematau jokio vargo išskyrus malonuma, maisto gaminime, o balandėlius gaminu visai kitaip, bet mane domina nauji idomūs, dar nebandyti receptai :)Labai keista kai moterys sako, kad vargas išsidalino i kelias dienas.

  4. Aušra parašė:

    Patikėkit, aš irgi su mielu noru gaminu 🙂 tačiau kai grįžti po alinančio darbo ir reikia kuo skubiau kažką pagaminti visai šeimynai, o dar mažieji sukasi virtuvėje „padėdami” tikrai sudėtinga maloniai ir ilgai leisti laiką virtuvėje. O be to, kadangi yra vaikai nesinori praleisti kaip jie auga, tad negali skirti virtuvei tiek laiko kiek norėtum. Vat ir gaunasi – darbų dalinimas į kelias dienas, kad gauti gerą rezultatą, o ne tik šiaip tep lep.

  5. […] jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.