Menu

Rustamo “plovas”

  • Rustamo “plovas”
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rustamo “plovas”


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Rustamo “plovas”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
  • aliejaus
  • 1 didelė morka
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
  • 1 paprika (pasirinktos spalvos)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-4 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • pasirinktų žolelių (pvz. petražolių)

Instrukcijos:

  • Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 1/2-1 valandą.
  • Mėsą supjaustyti ganėtinai dideliais gabaliukais (2×2 cm). Morką supjaustyti plonomis riekelėmis. Svogūną, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
  • Į troškintuvą įpilti daug aliejaus, kad pilnai dengtų dugną. Troškintuvą įkaitinti, kad pradėtų kilti dūmai, tada sudėti mėsos gabaliukus ir apkepti juos iš visų pusių.
  • Sudėti į troškintuvą morkas ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti pomidorus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti papriką ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti svogūnus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti nesmulkintas česnako skilteles. Ant viršaus suberti nusunktus ryžius. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Viską užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad virš ryžių būtų apie 0,5 cm vandens sluoksnis.
  • Troškinti ant didelės kaitros 10 minučių be dangčio.
  • Tada kaitrą sumažinti iki minimumo, puodą uždengti ir troškinti 15-20 minučių.
  • Nuėmus nuo kaitros plovą permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Odeta says:

    Aš niekada nededu pomidorų į plovą, jis pas mane visada būna birus. Ar neišpliursta ryžiai? (čia aš tokį krūtą žodį pavartojau, bet kitaip neusgalvojau)…neperbringsta, neištežta?

  2. Aušra says:

    Pas mane yra pomidorų padažo mylėtojų, tai kartais ko tik netenka dėti į patiekalus, kad valgytų šeima.

    Kadangi plovas nebūna labai sausas, tai ryžiai kad ir nebūna pervirę, bet jie vis tiek būna lipnūs. Na tikiuosi aiškiai išdėsčiau mintį 🙂

    Kažkas sakė, kad jei ryžiai verdant nebūna maišomi, tai jie visada būna birūs. Bet dėl šito negalėčiau galvą guldyti po traukiniu 🙂

  3. rasome says:

    Puikus receptas. Labai megstu plova… bet jau senai valgiau. Puiki proga pasigaminti. Dekui.

  4. Aušra says:

    Tai gal atėjo puiki proga jį pasigaminti vėl? 🙂

  5. Arūnas says:

    Jeigu dedate į plovą pomidorų ar pomidorų padažo, tai čia jau ne plovas, o ryžių košė su mėsa ir pomidorais.

  6. Aušra says:

    Taip jūs teisus, tikras plovas turėtų būti be pomidorų, tačiau toks pavadinimas recepto šaltinyje nurodytas, tad ir čia palikau. Kitas dalykas, būtent kaip plovas šis patiekalas “lipo” mūsų šeimoje 🙂

    Vat pagalvojau, uždėsiu kabutes ant pavadinimo prie žodžio “plovas” 🙂 Taip juk bus teisingiau?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂