Menu

Rustamo “plovas”

  • Rustamo “plovas”
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rustamo “plovas”


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Rustamo “plovas”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
  • aliejaus
  • 1 didelė morka
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
  • 1 paprika (pasirinktos spalvos)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-4 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • pasirinktų žolelių (pvz. petražolių)

Instrukcijos:

  • Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 1/2-1 valandą.
  • Mėsą supjaustyti ganėtinai dideliais gabaliukais (2×2 cm). Morką supjaustyti plonomis riekelėmis. Svogūną, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
  • Į troškintuvą įpilti daug aliejaus, kad pilnai dengtų dugną. Troškintuvą įkaitinti, kad pradėtų kilti dūmai, tada sudėti mėsos gabaliukus ir apkepti juos iš visų pusių.
  • Sudėti į troškintuvą morkas ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti pomidorus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti papriką ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti svogūnus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti nesmulkintas česnako skilteles. Ant viršaus suberti nusunktus ryžius. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Viską užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad virš ryžių būtų apie 0,5 cm vandens sluoksnis.
  • Troškinti ant didelės kaitros 10 minučių be dangčio.
  • Tada kaitrą sumažinti iki minimumo, puodą uždengti ir troškinti 15-20 minučių.
  • Nuėmus nuo kaitros plovą permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Odeta says:

    Aš niekada nededu pomidorų į plovą, jis pas mane visada būna birus. Ar neišpliursta ryžiai? (čia aš tokį krūtą žodį pavartojau, bet kitaip neusgalvojau)…neperbringsta, neištežta?

  2. Aušra says:

    Pas mane yra pomidorų padažo mylėtojų, tai kartais ko tik netenka dėti į patiekalus, kad valgytų šeima.

    Kadangi plovas nebūna labai sausas, tai ryžiai kad ir nebūna pervirę, bet jie vis tiek būna lipnūs. Na tikiuosi aiškiai išdėsčiau mintį 🙂

    Kažkas sakė, kad jei ryžiai verdant nebūna maišomi, tai jie visada būna birūs. Bet dėl šito negalėčiau galvą guldyti po traukiniu 🙂

  3. rasome says:

    Puikus receptas. Labai megstu plova… bet jau senai valgiau. Puiki proga pasigaminti. Dekui.

  4. Aušra says:

    Tai gal atėjo puiki proga jį pasigaminti vėl? 🙂

  5. Arūnas says:

    Jeigu dedate į plovą pomidorų ar pomidorų padažo, tai čia jau ne plovas, o ryžių košė su mėsa ir pomidorais.

  6. Aušra says:

    Taip jūs teisus, tikras plovas turėtų būti be pomidorų, tačiau toks pavadinimas recepto šaltinyje nurodytas, tad ir čia palikau. Kitas dalykas, būtent kaip plovas šis patiekalas “lipo” mūsų šeimoje 🙂

    Vat pagalvojau, uždėsiu kabutes ant pavadinimo prie žodžio “plovas” 🙂 Taip juk bus teisingiau?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.