Menu

Ispaniškas omletas

  • Ispaniškas omletas
  • Ispaniškas omletas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ispaniškas omletas


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Ispaniškas omletas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 didelės bulvės, pjaustytos kubeliais
  • 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
  • 6 kiaušiniai
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 v.š. svogūnų laiškų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti į jį bulves ir svogūnus. Pamaišant kepti 10 minučių.
  • Kiaušinius įmušti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Išplakti.
  • Kiaušinių plakinį supilti ant bulvių ir lengvai pamaišyti. Uždengti dangčiu ir kepti maždaug 10 minučių, kol kiaušiniai truputį sukietės. Tada keptuvę dėti į orkaitę ir 1-3 minutems įjungti grilio (arba viršutinį orkaitės kaitinimo elementą) funkciją.
  • Omletą sudėti į didelę lėkštę, supjaustyti ir apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Itin rekomenduoju išbandyti su grietinės ir pomidorų padažu.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (2005)

  1. odeta parašė:

    Labai sočiai ir atrodo…Ispanijoje pusryčiams labai dažnai valgome Tortiliją:))) Vienos užtenka keturiems ir meškinais nuo stalo nueiname:)

  2. Aušra parašė:

    Na šios sočiai užtenka dviems vaikams ir dviems suaugusiems 🙂 Jei vertinti, kad valgo 4 suaugę, tai būtų nei per daug nei per mažai 🙂 Nors čia žinoma labai priklauso nuo valgytojų apetito 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Agurkų ir kiaušinių salotos

Agurkų ir kiaušinių salotos

Nuo vaikų gimimo matyt kiekviena mama susirūpina, o kaip gi reikės maitinti lėliuką, kai jis paaugs? Aš regis ne kitokia – todėl net ir vaikams paaugus, turiu didžiulę kolekciją e-knygučių apie vaikų mitybą su įvairiausiais receptais. Peržiūrinėdama savo e-knygų lobyną, vis nevengiu užsukti į vaikiškų knygų skyrelį, nes dažnai galima ten aptikti lengvus, nesudėtingus receptus, kurie tikrai tiktų ne tik mažyliams bet ir jų tėveliams, tik kiekius kartais reikia padvigubinti ar patrigubinti. Mano mažasis šiaip nemėgsta salotų lapų, tačiau jas susmulkinus į nedidelius gabaliukus, jis šiose salotose jų nepastebėjo. Žinoma, svarbu salotų lapų nepadauginti ir tada visa šeimyna bus patenkina 😉 .