Menu

Ispaniškas omletas

  • Ispaniškas omletas
  • Ispaniškas omletas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ispaniškas omletas


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Ispaniškas omletas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 didelės bulvės, pjaustytos kubeliais
  • 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
  • 6 kiaušiniai
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 v.š. svogūnų laiškų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti į jį bulves ir svogūnus. Pamaišant kepti 10 minučių.
  • Kiaušinius įmušti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Išplakti.
  • Kiaušinių plakinį supilti ant bulvių ir lengvai pamaišyti. Uždengti dangčiu ir kepti maždaug 10 minučių, kol kiaušiniai truputį sukietės. Tada keptuvę dėti į orkaitę ir 1-3 minutems įjungti grilio (arba viršutinį orkaitės kaitinimo elementą) funkciją.
  • Omletą sudėti į didelę lėkštę, supjaustyti ir apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Itin rekomenduoju išbandyti su grietinės ir pomidorų padažu.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (2005)

  1. odeta parašė:

    Labai sočiai ir atrodo…Ispanijoje pusryčiams labai dažnai valgome Tortiliją:))) Vienos užtenka keturiems ir meškinais nuo stalo nueiname:)

  2. Aušra parašė:

    Na šios sočiai užtenka dviems vaikams ir dviems suaugusiems 🙂 Jei vertinti, kad valgo 4 suaugę, tai būtų nei per daug nei per mažai 🙂 Nors čia žinoma labai priklauso nuo valgytojų apetito 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux