Menu

Ispaniškas omletas

  • Ispaniškas omletas
  • Ispaniškas omletas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ispaniškas omletas


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Ispaniškas omletas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 didelės bulvės, pjaustytos kubeliais
  • 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
  • 6 kiaušiniai
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 v.š. svogūnų laiškų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti į jį bulves ir svogūnus. Pamaišant kepti 10 minučių.
  • Kiaušinius įmušti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Išplakti.
  • Kiaušinių plakinį supilti ant bulvių ir lengvai pamaišyti. Uždengti dangčiu ir kepti maždaug 10 minučių, kol kiaušiniai truputį sukietės. Tada keptuvę dėti į orkaitę ir 1-3 minutems įjungti grilio (arba viršutinį orkaitės kaitinimo elementą) funkciją.
  • Omletą sudėti į didelę lėkštę, supjaustyti ir apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Itin rekomenduoju išbandyti su grietinės ir pomidorų padažu.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (2005)

  1. odeta parašė:

    Labai sočiai ir atrodo…Ispanijoje pusryčiams labai dažnai valgome Tortiliją:))) Vienos užtenka keturiems ir meškinais nuo stalo nueiname:)

  2. Aušra parašė:

    Na šios sočiai užtenka dviems vaikams ir dviems suaugusiems 🙂 Jei vertinti, kad valgo 4 suaugę, tai būtų nei per daug nei per mažai 🙂 Nors čia žinoma labai priklauso nuo valgytojų apetito 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.