Menu

Ispaniškas omletas

  • Ispaniškas omletas
  • Ispaniškas omletas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ispaniškas omletas


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Ispaniškas omletas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 didelės bulvės, pjaustytos kubeliais
  • 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
  • 6 kiaušiniai
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 v.š. svogūnų laiškų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti į jį bulves ir svogūnus. Pamaišant kepti 10 minučių.
  • Kiaušinius įmušti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Išplakti.
  • Kiaušinių plakinį supilti ant bulvių ir lengvai pamaišyti. Uždengti dangčiu ir kepti maždaug 10 minučių, kol kiaušiniai truputį sukietės. Tada keptuvę dėti į orkaitę ir 1-3 minutems įjungti grilio (arba viršutinį orkaitės kaitinimo elementą) funkciją.
  • Omletą sudėti į didelę lėkštę, supjaustyti ir apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Itin rekomenduoju išbandyti su grietinės ir pomidorų padažu.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (2005)

  1. odeta says:

    Labai sočiai ir atrodo…Ispanijoje pusryčiams labai dažnai valgome Tortiliją:))) Vienos užtenka keturiems ir meškinais nuo stalo nueiname:)

  2. Aušra says:

    Na šios sočiai užtenka dviems vaikams ir dviems suaugusiems 🙂 Jei vertinti, kad valgo 4 suaugę, tai būtų nei per daug nei per mažai 🙂 Nors čia žinoma labai priklauso nuo valgytojų apetito 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Kiaušinienė su cukinijomis

Kiaušinienė su cukinijomis

Siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux