Menu

Varškės-bulvių tinginiai

  • Varškės-bulvių tinginiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Varškės-bulvių tinginiai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Varškės-bulvių tinginiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g miltų
  • 400 g varškės
  • 250 g virtų bulvių
  • 3 v.š. sviesto
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • druskos

Instrukcijos:

  • Virtas bulves sumalti arba sutarkuoti smulkia burokine tarka.
  • Į indą sudėti visus ingredientus ir gerai išminkyti.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio tešlą iškočioti į volelį ir supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais.
  • Virti pasūdytame vandenyje, kol iškils ir dar 1 min.
  • Valgyti su jum mėgstamu padažu, o mes ištikimi sviestui ir grietinei 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Mano receptai.lt

  1. Dulke parašė:

    Labai skanu ir greita pagaminti. Taip pat tinka kaip priedas prie mesos. As taip pat linkusi i sviesta su grietine, bet taip pat tinka spirguciai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.