Menu

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sumuštiniai su varške ir žalumynais


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 102 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 riekutės ruginės duonos
  • 3 v.š. (100 g) liesos varškės
  • 5 g krapų
  • 5 g petražolių
  • 2 dideli salotos lapai
  • 1 v.š. grietinės(nebūtina)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Žalumynus susmulkinti ir įmaišyti į varškę.
  • Jei masė gaunasi labai sausa, įdėti grietinės.
  • Paskaninti druska.
  • Varškę su žalumynais dėti ant duonos riekučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: 200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина

  1. Simona says:

    Super! Tik naudojau kaimišką varškę, tai turbūt ji riebesnė, ir grietinės dėjau ta proga. Labai skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Smagu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).