Menu

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Sumuštiniai su varške ir žalumynais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sumuštiniai su varške ir žalumynais


Autorius: Aušra

Data:

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 102 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 riekutės ruginės duonos
  • 3 v.š. (100 g) liesos varškės
  • 5 g krapų
  • 5 g petražolių
  • 2 dideli salotos lapai
  • 1 v.š. grietinės(nebūtina)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Žalumynus susmulkinti ir įmaišyti į varškę.
  • Jei masė gaunasi labai sausa, įdėti grietinės.
  • Paskaninti druska.
  • Varškę su žalumynais dėti ant duonos riekučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: 200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина

  1. Simona says:

    Super! Tik naudojau kaimišką varškę, tai turbūt ji riebesnė, ir grietinės dėjau ta proga. Labai skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Smagu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Suvalkiečių kiaušinienė su varške

Suvalkiečių kiaušinienė su varške

Lengva greitai paruošiama vakarienė (ar pusryčiai). Ir kas gerai – mažai riebalų ?

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux