Menu

„Chili con carne”

  • Chili con carne
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Chili con carne


Autorius: Aušra

Data:

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

„Chili con carne”

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 489 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g mėsos, maltos
  • 2 svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų pomidorų
  • 1-1,5 v.š. aitriųjų pipirų miltelių arba 1-2 aitriųjų pipirų ankštys
  • 1 a.š. raudonėlių
  • 2 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių su pomidorų padažu
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalioji paprika
  • druskos

Instrukcijos:

  • Į įkaitintą keptuvę įpilti aiejaus ir su smulkintais svogūnais pakepinti maltą mėsą (jei naudojamos šviežios aitriosios paprikos, pakepinti ir jas).
  • Sudėti konservuotus pomidorus, įberti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Galiausiai suversti konservuotas pupeles, smulkintas saldžiąsias paprikas, pasūdyti ir troškinti dar 10 minučių.
  • Patiekti su ryžiais arba batonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indre parašė:

    Mhm labai skanu. O aš tik šiemet suvokiau, kad tą carne ir tarti reikia karne, o ne koki karn ar dar (mat pusę gyvenimo galvojau, kad čia amerikonų išmislas ir niekaip nesiskaitydavo man tas pavadinimas :D) Na bet svarbiausia juk skonis 🙂

  2. Aušra parašė:

    Manau kaip skaitai pavadinimą nėra didelio skirtumo, juk ne pavadinimą valgai 🙂 Man pavyzdžiui kai kurių picų pavadinimai dar ir dabar mistika, tai skaitau kaip į galvą šauna 🙂

  3. Simona parašė:

    Išbandyta, skanu!

  4. Aušra parašė:

    🙂 Smagu

  5. kiqe parašė:

    carne tai ispaniskai mesa jei nezinot

  6. Aušra parašė:

    O man atrodo Chilli con carne yra labiau žinomas patiekalas, nei Aštrus mėsos troškinys 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.