Menu

“Chili con carne”

  • Chili con carne
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Chili con carne


Autorius: Aušra

Data:

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

“Chili con carne”

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 489 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g mėsos, maltos
  • 2 svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų pomidorų
  • 1-1,5 v.š. aitriųjų pipirų miltelių arba 1-2 aitriųjų pipirų ankštys
  • 1 a.š. raudonėlių
  • 2 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių su pomidorų padažu
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalioji paprika
  • druskos

Instrukcijos:

  • Į įkaitintą keptuvę įpilti aiejaus ir su smulkintais svogūnais pakepinti maltą mėsą (jei naudojamos šviežios aitriosios paprikos, pakepinti ir jas).
  • Sudėti konservuotus pomidorus, įberti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Galiausiai suversti konservuotas pupeles, smulkintas saldžiąsias paprikas, pasūdyti ir troškinti dar 10 minučių.
  • Patiekti su ryžiais arba batonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indre says:

    Mhm labai skanu. O aš tik šiemet suvokiau, kad tą carne ir tarti reikia karne, o ne koki karn ar dar (mat pusę gyvenimo galvojau, kad čia amerikonų išmislas ir niekaip nesiskaitydavo man tas pavadinimas :D) Na bet svarbiausia juk skonis 🙂

  2. Aušra says:

    Manau kaip skaitai pavadinimą nėra didelio skirtumo, juk ne pavadinimą valgai 🙂 Man pavyzdžiui kai kurių picų pavadinimai dar ir dabar mistika, tai skaitau kaip į galvą šauna 🙂

  3. Simona says:

    Išbandyta, skanu!

  4. Aušra says:

    🙂 Smagu

  5. kiqe says:

    carne tai ispaniskai mesa jei nezinot

  6. Aušra says:

    O man atrodo Chilli con carne yra labiau žinomas patiekalas, nei Aštrus mėsos troškinys 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux