Menu

“Chili con carne”

  • Chili con carne
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Chili con carne


Autorius: Aušra

Data:

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

“Chili con carne”

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 489 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g mėsos, maltos
  • 2 svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų pomidorų
  • 1-1,5 v.š. aitriųjų pipirų miltelių arba 1-2 aitriųjų pipirų ankštys
  • 1 a.š. raudonėlių
  • 2 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių su pomidorų padažu
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalioji paprika
  • druskos

Instrukcijos:

  • Į įkaitintą keptuvę įpilti aiejaus ir su smulkintais svogūnais pakepinti maltą mėsą (jei naudojamos šviežios aitriosios paprikos, pakepinti ir jas).
  • Sudėti konservuotus pomidorus, įberti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Galiausiai suversti konservuotas pupeles, smulkintas saldžiąsias paprikas, pasūdyti ir troškinti dar 10 minučių.
  • Patiekti su ryžiais arba batonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indre says:

    Mhm labai skanu. O aš tik šiemet suvokiau, kad tą carne ir tarti reikia karne, o ne koki karn ar dar (mat pusę gyvenimo galvojau, kad čia amerikonų išmislas ir niekaip nesiskaitydavo man tas pavadinimas :D) Na bet svarbiausia juk skonis 🙂

  2. Aušra says:

    Manau kaip skaitai pavadinimą nėra didelio skirtumo, juk ne pavadinimą valgai 🙂 Man pavyzdžiui kai kurių picų pavadinimai dar ir dabar mistika, tai skaitau kaip į galvą šauna 🙂

  3. Simona says:

    Išbandyta, skanu!

  4. Aušra says:

    🙂 Smagu

  5. kiqe says:

    carne tai ispaniskai mesa jei nezinot

  6. Aušra says:

    O man atrodo Chilli con carne yra labiau žinomas patiekalas, nei Aštrus mėsos troškinys 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.