Menu

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

  • Kiaulienos kepsnys su svogūnais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiaulienos kepsnys su svogūnais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Lazdelės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 251 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 100 g kiaulienos filė
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 a.š. majonezo
  • 50 g fermentinio sūrio
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Mėsą išmušti, pabarstyti druska, pipirais ir dėti į aliejumi išteptą skardą.
  • Ant mėsos užtepti majonezą, po to dėti plonai supjaustytus svogūno žiedus ir užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 180-200° C temperatūroje 45 min. (jei svogūnus pakepinsite iš anksto, kepimo laiką sumažinsite per pusę)

Šaltinis: nebeveikiantis Receptainės puslapis

  1. u parašė:

    I ties skanu.

  2. Aušra parašė:

    Gerai 🙂 Čia vienas iš tų patiekalų, kuriuos gaminu kai noriu palepinti savo vyra 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.