Menu

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje


Autorius: Aušra

Data:

Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą darydama, dar sumaišysiu ir kokį jogurto-česnako padažiuką ar kažką tokio, nes jo čia norėjosi, o susipratom per vėlai.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 640 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Rupių kvietinių miltų pitoms:
  • 2 1/2 p. rupių kvietinių miltų
  • 1 p. šilto vandens
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. aliejaus
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškiniui:
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintą be sėklų (naudojau džiovintą)
  • 500 g liesos maltos kiaulienos
  • 3 skiltelės česnako, susmuklintos
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio lapelių
  • 200 g žalių šparaginių pupelių, nuvalytų ir supjaustytų į 2-3cm gabalėlius
  • 300 ml daržovių sultinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pitų gamyba:
  • Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Po truputį įmaišyti pusę miltų kiekio, gerai juos išmaišyti. Gautą masę uždengti maistine plėvele ir pastatyti šiltai pastovėti 30 minučių.
  • Įmaišyti aliejų, druską ir likusius miltus. Tešlą minkyti 8-10 minučių. Tad suformuoti rutuliuką, dėti į aliejumi pateptą indą ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
  • Orkaitę su kepimo skarda įkaitinti iki 225°C. Tešlą padalinti į 10 -12 bandelių. Kiekvieną plonai iškočioti, storis turėtų būti apie 3-4 mm.
  • Pitas geriausia kepti po vieną. Taip lengviau kontroliuoti kepimo procesą. Pitą dėti ant įkaitintos skardos ir kepti 4-5 minutes, kol gražiai išsipūs.
  • Troškinio gamyba:
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir kepti 3 minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą aitrųjį pipirą, kepti dar 1 minutę. Galiausiai sudėti kiaulieną ir kepti maišant 3-5 minutes, kol kiauliena nebebus ružava.
  • Įmaišyti smulkintą česnaką, čiobrelį ir šparagines pupeles. Kepti apie 1 minutę ir tada supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Sumažinus ugnį patroškinti 15-20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Jei troškinys per daug išdžius, įpilti truputį vandens.
  • Troškinį dėti į pitas ir patiekti. Skanaus!

Šaltinis: The diabetes cookbook. What to eat & what to cook to treat type 2 diabetes (DK Publishing, 2010), hobis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Kepsniai su alumi

Kepsniai su alumi

Kai netikėtai sužinai, kad bus svečių – labai geras ir greitas mėsytės ant grilio receptas.

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂