Menu

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje


Autorius: Aušra

Data:

Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą darydama, dar sumaišysiu ir kokį jogurto-česnako padažiuką ar kažką tokio, nes jo čia norėjosi, o susipratom per vėlai.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 640 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Rupių kvietinių miltų pitoms:
  • 2 1/2 p. rupių kvietinių miltų
  • 1 p. šilto vandens
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. aliejaus
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškiniui:
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintą be sėklų (naudojau džiovintą)
  • 500 g liesos maltos kiaulienos
  • 3 skiltelės česnako, susmuklintos
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio lapelių
  • 200 g žalių šparaginių pupelių, nuvalytų ir supjaustytų į 2-3cm gabalėlius
  • 300 ml daržovių sultinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pitų gamyba:
  • Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Po truputį įmaišyti pusę miltų kiekio, gerai juos išmaišyti. Gautą masę uždengti maistine plėvele ir pastatyti šiltai pastovėti 30 minučių.
  • Įmaišyti aliejų, druską ir likusius miltus. Tešlą minkyti 8-10 minučių. Tad suformuoti rutuliuką, dėti į aliejumi pateptą indą ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
  • Orkaitę su kepimo skarda įkaitinti iki 225°C. Tešlą padalinti į 10 -12 bandelių. Kiekvieną plonai iškočioti, storis turėtų būti apie 3-4 mm.
  • Pitas geriausia kepti po vieną. Taip lengviau kontroliuoti kepimo procesą. Pitą dėti ant įkaitintos skardos ir kepti 4-5 minutes, kol gražiai išsipūs.
  • Troškinio gamyba:
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir kepti 3 minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą aitrųjį pipirą, kepti dar 1 minutę. Galiausiai sudėti kiaulieną ir kepti maišant 3-5 minutes, kol kiauliena nebebus ružava.
  • Įmaišyti smulkintą česnaką, čiobrelį ir šparagines pupeles. Kepti apie 1 minutę ir tada supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Sumažinus ugnį patroškinti 15-20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Jei troškinys per daug išdžius, įpilti truputį vandens.
  • Troškinį dėti į pitas ir patiekti. Skanaus!

Šaltinis: The diabetes cookbook. What to eat & what to cook to treat type 2 diabetes (DK Publishing, 2010), hobis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux