Menu

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje


Autorius: Aušra

Data:

Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą darydama, dar sumaišysiu ir kokį jogurto-česnako padažiuką ar kažką tokio, nes jo čia norėjosi, o susipratom per vėlai.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 640 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Rupių kvietinių miltų pitoms:
  • 2 1/2 p. rupių kvietinių miltų
  • 1 p. šilto vandens
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. aliejaus
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškiniui:
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintą be sėklų (naudojau džiovintą)
  • 500 g liesos maltos kiaulienos
  • 3 skiltelės česnako, susmuklintos
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio lapelių
  • 200 g žalių šparaginių pupelių, nuvalytų ir supjaustytų į 2-3cm gabalėlius
  • 300 ml daržovių sultinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pitų gamyba:
  • Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Po truputį įmaišyti pusę miltų kiekio, gerai juos išmaišyti. Gautą masę uždengti maistine plėvele ir pastatyti šiltai pastovėti 30 minučių.
  • Įmaišyti aliejų, druską ir likusius miltus. Tešlą minkyti 8-10 minučių. Tad suformuoti rutuliuką, dėti į aliejumi pateptą indą ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
  • Orkaitę su kepimo skarda įkaitinti iki 225°C. Tešlą padalinti į 10 -12 bandelių. Kiekvieną plonai iškočioti, storis turėtų būti apie 3-4 mm.
  • Pitas geriausia kepti po vieną. Taip lengviau kontroliuoti kepimo procesą. Pitą dėti ant įkaitintos skardos ir kepti 4-5 minutes, kol gražiai išsipūs.
  • Troškinio gamyba:
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir kepti 3 minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą aitrųjį pipirą, kepti dar 1 minutę. Galiausiai sudėti kiaulieną ir kepti maišant 3-5 minutes, kol kiauliena nebebus ružava.
  • Įmaišyti smulkintą česnaką, čiobrelį ir šparagines pupeles. Kepti apie 1 minutę ir tada supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Sumažinus ugnį patroškinti 15-20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Jei troškinys per daug išdžius, įpilti truputį vandens.
  • Troškinį dėti į pitas ir patiekti. Skanaus!

Šaltinis: The diabetes cookbook. What to eat & what to cook to treat type 2 diabetes (DK Publishing, 2010), hobis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!