Menu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu


Autorius: Aušra

Data:

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 623 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pitoms:
  • 250 g miltų
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 150 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. aliejaus
  • Padažui:
  • 1/2 p. lieso majonezo ar grietinės
  • 2 v.š. lieso pieno
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytų
  • Kiaulienai:
  • 500 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. šviežiai maltų pipirų
  • 1 didelė raudona paprika, pjaustyta juostelėmis

Instrukcijos:

  • Visų pirma užminkome pitų tešlą. Ji turi gautis elastinga ir vienalytė. Pastatome šiltai, kol pakils dvigubai, apie 1 val.
  • Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padaliname į 5 ar 6 dalis. Uždengiame ir paliekame 10-15 min. šiltai pastovėti.
  • Įkaitiname orkaitę iki 250°C, į orkaitę įdedame kepimo skardą, kad ji irgi įkaistų. Iš pakilusios tešlos iškočiojame apie 0,5cm storio paplotėlius ir paliekame “pailsėti” dar 10min.
  • Paplėtolius dedame po vieną į įkaitintą orkaitę ir nedarinėjant durelių kepame 4-5 minutes. Jei pamatysite, kad pitos kraštai pradėjo ruduoti – traukite lauk. Iškepusias pitas dedame į lėkštę ir užklojame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
  • Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pieną ir traiškytą česnaką ir atidedame į šalį, kad skoniai turėtų laiko susimaišyti.
  • Kiaulieną sumaišome su druska, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Įkaitiname keptuvėje likusį šaukštą aliejaus ir apkepame jame paprikos juosteles. Kai paprika pradeda minkštėti, sudedame kiaulieną ir kepame 5-6 minutes, kol kiauliena nebebus ružava viduje.
  • Kviečiame visus prie stalo. Pitas perpjauname per pusę (aš naudoju tam žirkles), į gautą kišenę kiekvienas pagal savo skonį įsideda kiaulienos ir užsipila padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: kiauliena ir padažas iš Betty Crocker – Diabetes. Easy Family Meals Vol.15, No.5, o pitos iš Aguonėlės

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux