Menu

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad ir kaip mes įtartinai žiūrime į džiovintų vaisių ir mėsos kombinaciją, čia ji mums labai patiko. Kaip garnyrą šį kartą patiekiau ruduosius ryžius, tad nenustebkit, kad jie atrodo lyg murzini, bet juk taip sveikiau 🙂

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 628 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500-600 g kiaulienos išpjovos
  • 3 a.š. garam masala prieskonių
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1/2 p. sauso raudono vyno
  • 1/2 p. sultinio ar vandens
  • 16 vnt. džiovintų slyvų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Kiaulieną supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir sumaišyti su prieskoniais.
  • Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Sudėti kiaulieną ir svogūnus. Apkepti maišant mėsą, kol nebesimatys rausvos spalvos.
  • Supilti vyną, sultinį. Sudėti džiovintas slyvas.
  • Viryklės kaitrą sumažinti, keptuvę uždengti. Troškinti apie 10 minučių, karts nuo karto pamaišant.
  • Paskaninti druska, tačiau tik truputį, nes skystis nugaruos, o druska liks troškinyje.
  • Po to dangtį nuimti ir leisti skysčiui nugaruoti. Skystis turėtų sutirštėti ir pavirsti į padažą, bet jo bus nedaug. Tai užtruks kelias minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru. Skanaus!

Šaltinis: CranberryJam

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.