Menu

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad ir kaip mes įtartinai žiūrime į džiovintų vaisių ir mėsos kombinaciją, čia ji mums labai patiko. Kaip garnyrą šį kartą patiekiau ruduosius ryžius, tad nenustebkit, kad jie atrodo lyg murzini, bet juk taip sveikiau 🙂

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 628 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500-600 g kiaulienos išpjovos
  • 3 a.š. garam masala prieskonių
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1/2 p. sauso raudono vyno
  • 1/2 p. sultinio ar vandens
  • 16 vnt. džiovintų slyvų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Kiaulieną supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir sumaišyti su prieskoniais.
  • Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Sudėti kiaulieną ir svogūnus. Apkepti maišant mėsą, kol nebesimatys rausvos spalvos.
  • Supilti vyną, sultinį. Sudėti džiovintas slyvas.
  • Viryklės kaitrą sumažinti, keptuvę uždengti. Troškinti apie 10 minučių, karts nuo karto pamaišant.
  • Paskaninti druska, tačiau tik truputį, nes skystis nugaruos, o druska liks troškinyje.
  • Po to dangtį nuimti ir leisti skysčiui nugaruoti. Skystis turėtų sutirštėti ir pavirsti į padažą, bet jo bus nedaug. Tai užtruks kelias minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru. Skanaus!

Šaltinis: CranberryJam

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …