Menu

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad ir kaip mes įtartinai žiūrime į džiovintų vaisių ir mėsos kombinaciją, čia ji mums labai patiko. Kaip garnyrą šį kartą patiekiau ruduosius ryžius, tad nenustebkit, kad jie atrodo lyg murzini, bet juk taip sveikiau 🙂

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 628 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500-600 g kiaulienos išpjovos
  • 3 a.š. garam masala prieskonių
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1/2 p. sauso raudono vyno
  • 1/2 p. sultinio ar vandens
  • 16 vnt. džiovintų slyvų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Kiaulieną supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir sumaišyti su prieskoniais.
  • Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Sudėti kiaulieną ir svogūnus. Apkepti maišant mėsą, kol nebesimatys rausvos spalvos.
  • Supilti vyną, sultinį. Sudėti džiovintas slyvas.
  • Viryklės kaitrą sumažinti, keptuvę uždengti. Troškinti apie 10 minučių, karts nuo karto pamaišant.
  • Paskaninti druska, tačiau tik truputį, nes skystis nugaruos, o druska liks troškinyje.
  • Po to dangtį nuimti ir leisti skysčiui nugaruoti. Skystis turėtų sutirštėti ir pavirsti į padažą, bet jo bus nedaug. Tai užtruks kelias minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru. Skanaus!

Šaltinis: CranberryJam

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Džiovintų vaisių saldainiai

Džiovintų vaisių saldainiai

Kai kas Sezamo saldainius pavadino sveikuoliškais 🙂 Jie klydo! Va šitie saldainiai tai jau tikrai sveikuoliški 🙂 Jokio cukraus, viskas natūralu (išskyrus pabarstukus). Su vyru nusprendėm, jog šie saldainiai būtų itin šaunūs jei daryti dar mažesnius (apie 10 centų monetos dydžio) ir panardinti į ištirpintą šokoladą.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂