Menu

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

  • Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais


Autorius: Aušra

Data:

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 g kiaulienos filė
  • 4 skiltelės česnako
  • 100 g pievagrybių
  • sviesto kepimui
  • druskos
  • pipirų
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • 200 ml grietinėlės

Instrukcijos:

  • Česnakus nulupti, susmulkinti ir pakepinti svieste.
  • Pievagrybius supjaustyti riekutėmis ir pakepinti kartu su česnakais. Išimti iš keptuvės.
  • Kiaulienos filė supjaustyti 2cm storio gabaliukais. Apkepinti juos riebaluose, pabarstyti prieskoniais.
  • Į mėsą sudėti pakepintus pievagrybius ir česnakus, supilti grietinėlę, garstyčias ir troškinti ant lėtos ugnies 10min.

Šaltinis: idėja iš Dansukker

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Kepsniai su alumi

Kepsniai su alumi

Kai netikėtai sužinai, kad bus svečių – labai geras ir greitas mėsytės ant grilio receptas.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )