Menu

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

  • Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais


Autorius: Aušra

Data:

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 g kiaulienos filė
  • 4 skiltelės česnako
  • 100 g pievagrybių
  • sviesto kepimui
  • druskos
  • pipirų
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • 200 ml grietinėlės

Instrukcijos:

  • Česnakus nulupti, susmulkinti ir pakepinti svieste.
  • Pievagrybius supjaustyti riekutėmis ir pakepinti kartu su česnakais. Išimti iš keptuvės.
  • Kiaulienos filė supjaustyti 2cm storio gabaliukais. Apkepinti juos riebaluose, pabarstyti prieskoniais.
  • Į mėsą sudėti pakepintus pievagrybius ir česnakus, supilti grietinėlę, garstyčias ir troškinti ant lėtos ugnies 10min.

Šaltinis: idėja iš Dansukker

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux