Menu

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

  • Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais


Autorius: Aušra

Data:

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 g kiaulienos filė
  • 4 skiltelės česnako
  • 100 g pievagrybių
  • sviesto kepimui
  • druskos
  • pipirų
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • 200 ml grietinėlės

Instrukcijos:

  • Česnakus nulupti, susmulkinti ir pakepinti svieste.
  • Pievagrybius supjaustyti riekutėmis ir pakepinti kartu su česnakais. Išimti iš keptuvės.
  • Kiaulienos filė supjaustyti 2cm storio gabaliukais. Apkepinti juos riebaluose, pabarstyti prieskoniais.
  • Į mėsą sudėti pakepintus pievagrybius ir česnakus, supilti grietinėlę, garstyčias ir troškinti ant lėtos ugnies 10min.

Šaltinis: idėja iš Dansukker

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.