Menu

Kiauliena jūreiviškai

  • Kiauliena jūreiviškai
  • Kiauliena jūreiviškai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiauliena jūreiviškai


Autorius: Aušra

Data:

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Kiauliena jūreiviškai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g liesos kiaulienos
  • 1 ind. (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 1 svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • paprikos
  • čiobrelių
  • truputis aliejaus

Instrukcijos:

  • Supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabalais, šiek tiek pamušti grūstuvėliu, pabarstyti pipirais ir paprika.
  • Apkepinti įkaitintame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
  • Mėsą perdėti iš keptuvės į puodą, pasūdyti.
  • Sudėti pakepintą svogūną, susmulkintus konservuotus pomidorus, prieskonines žoleles.
  • Pridengus troškinti, kol mėsa suminkštės.
  • Skanaus!

Šaltinis: senas mano archyvas

  1. Ausrra says:

    Miela bendravarde, galiu tik patvirtinti, kad tikrai labai skanu. Aš panašiai gaminu kiaulienos išpjovą, tik prieš tai ją dar palaikau – pamarinuoju tikrų pomidorų tyrėje, o po to troškinu. Tavoji gaunas panaši, o tai yra labai gardi… 🙂

  2. Aušra says:

    Sveika bendravarde 🙂 Smagu, kad skoniai panašūs 🙂 Mes pirmą kartą kai mėsą supjaustėm storesniais gabaliukais, tai abu su vyru sutarėm, jog mėsą reikėtų pamarinuoti, kad prieskoniai geriau įsigertų.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux