Menu

Kiauliena jūreiviškai

  • Kiauliena jūreiviškai
  • Kiauliena jūreiviškai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiauliena jūreiviškai


Autorius: Aušra

Data:

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Kiauliena jūreiviškai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g liesos kiaulienos
  • 1 ind. (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 1 svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • paprikos
  • čiobrelių
  • truputis aliejaus

Instrukcijos:

  • Supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabalais, šiek tiek pamušti grūstuvėliu, pabarstyti pipirais ir paprika.
  • Apkepinti įkaitintame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
  • Mėsą perdėti iš keptuvės į puodą, pasūdyti.
  • Sudėti pakepintą svogūną, susmulkintus konservuotus pomidorus, prieskonines žoleles.
  • Pridengus troškinti, kol mėsa suminkštės.
  • Skanaus!

Šaltinis: senas mano archyvas

  1. Ausrra says:

    Miela bendravarde, galiu tik patvirtinti, kad tikrai labai skanu. Aš panašiai gaminu kiaulienos išpjovą, tik prieš tai ją dar palaikau – pamarinuoju tikrų pomidorų tyrėje, o po to troškinu. Tavoji gaunas panaši, o tai yra labai gardi… 🙂

  2. Aušra says:

    Sveika bendravarde 🙂 Smagu, kad skoniai panašūs 🙂 Mes pirmą kartą kai mėsą supjaustėm storesniais gabaliukais, tai abu su vyru sutarėm, jog mėsą reikėtų pamarinuoti, kad prieskoniai geriau įsigertų.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux