Menu

Kiauliena jūreiviškai

  • Kiauliena jūreiviškai
  • Kiauliena jūreiviškai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiauliena jūreiviškai


Autorius: Aušra

Data:

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Kiauliena jūreiviškai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g liesos kiaulienos
  • 1 ind. (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 1 svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • paprikos
  • čiobrelių
  • truputis aliejaus

Instrukcijos:

  • Supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabalais, šiek tiek pamušti grūstuvėliu, pabarstyti pipirais ir paprika.
  • Apkepinti įkaitintame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
  • Mėsą perdėti iš keptuvės į puodą, pasūdyti.
  • Sudėti pakepintą svogūną, susmulkintus konservuotus pomidorus, prieskonines žoleles.
  • Pridengus troškinti, kol mėsa suminkštės.
  • Skanaus!

Šaltinis: senas mano archyvas

  1. Ausrra parašė:

    Miela bendravarde, galiu tik patvirtinti, kad tikrai labai skanu. Aš panašiai gaminu kiaulienos išpjovą, tik prieš tai ją dar palaikau – pamarinuoju tikrų pomidorų tyrėje, o po to troškinu. Tavoji gaunas panaši, o tai yra labai gardi… 🙂

  2. Aušra parašė:

    Sveika bendravarde 🙂 Smagu, kad skoniai panašūs 🙂 Mes pirmą kartą kai mėsą supjaustėm storesniais gabaliukais, tai abu su vyru sutarėm, jog mėsą reikėtų pamarinuoti, kad prieskoniai geriau įsigertų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Autorius: Aušra Data: 2008-05-01 Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: idėja iš Dansukker

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux