Menu

Moliūginiai forminiai sausainiai

  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Moliūginiai forminiai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 52 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 3/4 p. miltų
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 115 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/3 p. šviesiai rudojo cukraus
  • 1/4 p. moliūgų tyrės
  • 1/4 p. medaus

Instrukcijos:

  • Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, imbierą, kvapniuosius pipirus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir gvazdikėlius.
  • Kitame dideliame inde su elektriniu mikseriu maišyti sviestą su cukrumi, kol gausis šviesi ir puri masė.
  • Sudėti moliūgą, medų ir gerai imaišyti.
  • Supilti miltų mišinį į skystus produktus. Lėtai maišyti kol gausis vientisa tešlą.
  • Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve 2 valandas, arba kol tešla sutvirtės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti 6mm storio lakštą (galima ir ploniau).
  • Iš tešlos išspausti norimas formeles. Atsargiai sausainius perkelti ant kepimo skardos.
  • Kepti, kol kraštai švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir leisti 5 min. atvėsti, o tada jei yra noro, galima dekoruoti (svarbu, kad dekoruojant sausainiai turi būti šilti).
  • Skanaus!

Šaltinis: Gifts from the Christmas Kitchen. Woman’s Day Special Interest Series (1994)

  1. Indre says:

    Niekad nesu nieko gaminusi iš moliūgo. Ir apie sriubą pasvajoju ir apie pyragą kokį…

  2. Aušra says:

    O kodėl tik pasvajoji? 🙂 Manau jau laikas būtų išbandyti 🙂 Nors aš pati tai irgi pradėjau naudoti juos tik tada kai atsirado leliukai ir paskaičiau, kad moliūgai turi daug visokių vertingų medžiagų. Kol kas šeimai tinka, tik žinoma aš stengiuosi rinktis tokius receptus, kur moliūgo skonis neduominuoja – tada tikrai išeina skanu ir sveika ir kartais net neįtaria kad valgo moliūgą 🙂 Taip ir su šiais sausainiais, moliūgo dedasi tikrai mažai, skonio jis nesuteikia, tik švelnią geltoną spalvą.

    Jei visgi susidungytum – visada galiu duoti moliūgo tyrės indelį 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Valgomas plastelinas

Valgomas plastelinas

Mano vaikai labai mėgsta žaisti plastelinu. Labai retai praeina savaitė be plastelino. Turim naminį pasidarę, tai labai džiaugiamės juo. Jo receptas laikui bėgant irgi pasirodys, nes kaip tik neužilgo darysim papildymą, nes jau baigiam sužaisti. Bet šiandieną apie kažkiek kitokį džiaugsmą – valgomą plasteliną. Vaikai privertė mane jį pagaminti, nes tiesą sakant pradėjo valgyti naminį nevalgomą plasteliną… Iš įdomumo, ar iš juoko, nesuprasi. Bet kai pamačiau sėdinčius žaliom burnom supratau, kad jau kažkas ne taip 🙂

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux