Menu

Moliūginiai forminiai sausainiai

  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Moliūginiai forminiai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 52 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 3/4 p. miltų
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 115 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/3 p. šviesiai rudojo cukraus
  • 1/4 p. moliūgų tyrės
  • 1/4 p. medaus

Instrukcijos:

  • Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, imbierą, kvapniuosius pipirus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir gvazdikėlius.
  • Kitame dideliame inde su elektriniu mikseriu maišyti sviestą su cukrumi, kol gausis šviesi ir puri masė.
  • Sudėti moliūgą, medų ir gerai imaišyti.
  • Supilti miltų mišinį į skystus produktus. Lėtai maišyti kol gausis vientisa tešlą.
  • Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve 2 valandas, arba kol tešla sutvirtės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti 6mm storio lakštą (galima ir ploniau).
  • Iš tešlos išspausti norimas formeles. Atsargiai sausainius perkelti ant kepimo skardos.
  • Kepti, kol kraštai švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir leisti 5 min. atvėsti, o tada jei yra noro, galima dekoruoti (svarbu, kad dekoruojant sausainiai turi būti šilti).
  • Skanaus!

Šaltinis: Gifts from the Christmas Kitchen. Woman’s Day Special Interest Series (1994)

  1. Indre says:

    Niekad nesu nieko gaminusi iš moliūgo. Ir apie sriubą pasvajoju ir apie pyragą kokį…

  2. Aušra says:

    O kodėl tik pasvajoji? 🙂 Manau jau laikas būtų išbandyti 🙂 Nors aš pati tai irgi pradėjau naudoti juos tik tada kai atsirado leliukai ir paskaičiau, kad moliūgai turi daug visokių vertingų medžiagų. Kol kas šeimai tinka, tik žinoma aš stengiuosi rinktis tokius receptus, kur moliūgo skonis neduominuoja – tada tikrai išeina skanu ir sveika ir kartais net neįtaria kad valgo moliūgą 🙂 Taip ir su šiais sausainiais, moliūgo dedasi tikrai mažai, skonio jis nesuteikia, tik švelnią geltoną spalvą.

    Jei visgi susidungytum – visada galiu duoti moliūgo tyrės indelį 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Puffed rice with sunflower seeds and honey

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.