Menu

Naminiai Rafaelo

  • Naminiai Rafaelo
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Naminiai Rafaelo


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai pradedi kažką skanaus daryti ir tik tada apsižiūri, kad vieno iš produktų beveik neturi, o atrodė… Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Naminiai Rafaelo

Užtruksime:
Išeiga: 20-30 vnt.

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 120 g cukraus
  • 60 g kokoso drožlių
  • 20-30 g džiūvėsėlių
  • apie 20-30 vnt. riešutų be odelių
  • tortų papuošimų arba kokoso drožlių saldainiukų aprengimui (reikia ganėtinai daug)

Instrukcijos:

  • Varškę gerai ištrinti su cukrumi, sudėti kokoso drožles ir džiūvėsėlius. Masė turi gautis tokia, kad būtų galima daryti rutuliukus.
  • Šaukšteliu imti truputį masės, padaryti rutuliukus ir į vidų įdėti riešutą ar gabaliuką džiovinto vaisiaus (mums labiau patiko visgi su riešutais).
  • Rutuliukus dėti į torto papuošimus ar kokoso drožles ir gražiai juose apvolioti, kad pasidengtų iš visų pusių (gražiausiai pasidengė kai rutuliukus varčiau šakute ar šaukštuku, bet ne rankomis).
  • Padengtus saldainius sudėti į mini keksiukų popierines formeles.
  • Palaikyti šaldytuve mažiausiai valandą (po valandos saldainiukai dar buvo minkšti, palaikius kelias dienas, jie pasidarė truputį kietesni).
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Aštrūs migdolai

Aštrūs migdolai

Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux