Menu

Naminiai Rafaelo

  • Naminiai Rafaelo
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Naminiai Rafaelo


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai pradedi kažką skanaus daryti ir tik tada apsižiūri, kad vieno iš produktų beveik neturi, o atrodė… Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Naminiai Rafaelo

Užtruksime:
Išeiga: 20-30 vnt.

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 120 g cukraus
  • 60 g kokoso drožlių
  • 20-30 g džiūvėsėlių
  • apie 20-30 vnt. riešutų be odelių
  • tortų papuošimų arba kokoso drožlių saldainiukų aprengimui (reikia ganėtinai daug)

Instrukcijos:

  • Varškę gerai ištrinti su cukrumi, sudėti kokoso drožles ir džiūvėsėlius. Masė turi gautis tokia, kad būtų galima daryti rutuliukus.
  • Šaukšteliu imti truputį masės, padaryti rutuliukus ir į vidų įdėti riešutą ar gabaliuką džiovinto vaisiaus (mums labiau patiko visgi su riešutais).
  • Rutuliukus dėti į torto papuošimus ar kokoso drožles ir gražiai juose apvolioti, kad pasidengtų iš visų pusių (gražiausiai pasidengė kai rutuliukus varčiau šakute ar šaukštuku, bet ne rankomis).
  • Padengtus saldainius sudėti į mini keksiukų popierines formeles.
  • Palaikyti šaldytuve mažiausiai valandą (po valandos saldainiukai dar buvo minkšti, palaikius kelias dienas, jie pasidarė truputį kietesni).
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Corn bake with curd

Kukurūzų apkepas su varške

Ne paslaptis – mums patinka kruopos su varške :). Taigi jau kažkada seniai išbandytas, tik šį kartą pakartotinai pagamintas patiekalas. Labai skanu buvo visiems. Valgėm su grietine. Tik kitą kartą gal bandyčiau padaryti ne tokią kietą kruopų košę :). Na man košes virti dar reikėtų pasipraktikuoti, nes niekada neišeina tokios pačios konsistencijos :).

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.