Menu

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Varškės ir ruginių miltų bandukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?


Autorius: Aušra

Data:

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Ruginius miltus saldžiuose kepiniuose kažkodėl prisibijau naudoti. Atrodo, kad saldiems kepiniams tik kvietiniai tinka, tačiau po truputį šį požiūrį bandau pakeisti ir tai puikiai sekasi.

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Užtruksime:
Išeiga: apie 27 bandukus
Kaloringumas: 42 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 50 g sviesto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 kiaušinis
  • 100 g ruginių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Sviestą ir medų išlydyti.
  • Inde sumaišyti visus ingredientus. Turi gautis panaši į plasteliną masė.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Drėgnomis rankomis formuoti graikinio dydžio rutuliukus ir dėti į kepimo skardą paliekant 2 cm tarpus.
  • Rutuliukus švelniai paspausti pirštais, jei norite gauti sausainius, o ne bandukus.
  • Kepti orkaitėje 15-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eat me!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux