Menu

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis


Autorius: Aušra

Data:

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 254 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/3 p. maltų linų sėmenų
  • 2 1/4–2 3/4 p. kvietinių miltų
  • 1 p. ruginių miltų
  • 7 g. sausų mielių
  • 1 1/2 p. šilto vandens
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. linų sėmenų

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti 1 puodelį kvietinių miltų, ruginius miltus ir mieles. Supilti vandenį, aliejų, medų ir druską. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Tada įmaišyti maltas linų sėmenis ir likusius miltus.
  • Tešlą išversti ant miltuoto stalviršio ir minkyti, kol tešla pasidarys elastinga ir glotni. Įminkyti sveikas linų sėmenis. Tešlos rutuliuką dėti į aliejumi pateptą indą ir pavartyti, kad tešla pasidengtų aliejumi. Indą uždengti ir tešlą kildinti, kol padvigubės (apie 1 valandą.)
  • Tešlą išverti ant miltuoto paviršiaus ir lengvai perminkyti. Vėl uždengti ir leisti pailsėti 10 minučių. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir atidėti į šalį.
  • Tešlą iškočioti į ganėtinai ploną stačiakampį. Tešlą supjaustyti į 1/2 cm pločio juosteles ir sudėti ant kepimo skardos, paliekant tarp lazdelių apie 1cm. Lazdeles galima persukti 2-3 kartus. Lazdeles pridengti ir leisti pakilti dar kartą (apie 30 minučių).
  • Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Lazdeles kepti 12-15 minučių. Skanaus!

Šaltinis: Low Calorie 2012 12

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis

Sūrūs krekeriai su linų sėmenimis

Vis dažniau įsitikinu, jog mums patinka linų sėmenys. Ir šie krekeriai kepti jau ne vieną kartą ir visada jų likimas toks pats – suvalgoma per vieną dieną. Net ir šiandien mano mažasis negali sustoti jų valgyti. Na bent tiek gerai, kad jie visgi ne saldūs, tad tegul valgo.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux