Menu

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis


Autorius: Aušra

Data:

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 254 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/3 p. maltų linų sėmenų
  • 2 1/4–2 3/4 p. kvietinių miltų
  • 1 p. ruginių miltų
  • 7 g. sausų mielių
  • 1 1/2 p. šilto vandens
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. linų sėmenų

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti 1 puodelį kvietinių miltų, ruginius miltus ir mieles. Supilti vandenį, aliejų, medų ir druską. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Tada įmaišyti maltas linų sėmenis ir likusius miltus.
  • Tešlą išversti ant miltuoto stalviršio ir minkyti, kol tešla pasidarys elastinga ir glotni. Įminkyti sveikas linų sėmenis. Tešlos rutuliuką dėti į aliejumi pateptą indą ir pavartyti, kad tešla pasidengtų aliejumi. Indą uždengti ir tešlą kildinti, kol padvigubės (apie 1 valandą.)
  • Tešlą išverti ant miltuoto paviršiaus ir lengvai perminkyti. Vėl uždengti ir leisti pailsėti 10 minučių. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir atidėti į šalį.
  • Tešlą iškočioti į ganėtinai ploną stačiakampį. Tešlą supjaustyti į 1/2 cm pločio juosteles ir sudėti ant kepimo skardos, paliekant tarp lazdelių apie 1cm. Lazdeles galima persukti 2-3 kartus. Lazdeles pridengti ir leisti pakilti dar kartą (apie 30 minučių).
  • Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Lazdeles kepti 12-15 minučių. Skanaus!

Šaltinis: Low Calorie 2012 12

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux