Menu

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis


Autorius: Aušra

Data:

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 254 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/3 p. maltų linų sėmenų
  • 2 1/4–2 3/4 p. kvietinių miltų
  • 1 p. ruginių miltų
  • 7 g. sausų mielių
  • 1 1/2 p. šilto vandens
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. linų sėmenų

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti 1 puodelį kvietinių miltų, ruginius miltus ir mieles. Supilti vandenį, aliejų, medų ir druską. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Tada įmaišyti maltas linų sėmenis ir likusius miltus.
  • Tešlą išversti ant miltuoto stalviršio ir minkyti, kol tešla pasidarys elastinga ir glotni. Įminkyti sveikas linų sėmenis. Tešlos rutuliuką dėti į aliejumi pateptą indą ir pavartyti, kad tešla pasidengtų aliejumi. Indą uždengti ir tešlą kildinti, kol padvigubės (apie 1 valandą.)
  • Tešlą išverti ant miltuoto paviršiaus ir lengvai perminkyti. Vėl uždengti ir leisti pailsėti 10 minučių. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir atidėti į šalį.
  • Tešlą iškočioti į ganėtinai ploną stačiakampį. Tešlą supjaustyti į 1/2 cm pločio juosteles ir sudėti ant kepimo skardos, paliekant tarp lazdelių apie 1cm. Lazdeles galima persukti 2-3 kartus. Lazdeles pridengti ir leisti pakilti dar kartą (apie 30 minučių).
  • Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Lazdeles kepti 12-15 minučių. Skanaus!

Šaltinis: Low Calorie 2012 12

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂