Menu

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

  • Overnijos ruginė duona
  • Details
  • 20 Comments
  • Related Items

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik va vienas minusas – duona ganėtinai lipni, pjaustant truputį limpa prie peilio

(1 kg kepaliukui)

600 ml vandens

12 g druskos

200 g kvietinių miltų

500 g ruginių miltų

3 g sausų mielių

Visus produktus sudėti į duonkepės indą nurodyta tvarka. Indą įdėti į duonkepę, nustatyti 2-ą (prancūziškos duonos) programą, pasirinkti norimą plutelės apskrudinimo lygį, kepaliuko dydį ir spaudžiam Start mygtuką.

Šaltinis: club-paneo

  1. Rūtuliukas says:

    eh, kaip aš noriu duonkepės..

  2. Aušra says:

    Na ir aš ilgai norėjau, kol sulaukiau kad būtų įrengta man virtuvė 🙂 Bet dar ir ledų mašinos noriu, tai kai jau ją įsigysiu vėl reikės ieškoti vietos kur sudėti visus daiktus 😀

    Jei pinigų klausimas – tai į Lenkiją važiuoti apsimoka 😉

  3. joe says:

    limpa todel kad nera isrūgusi. Rugius butina rauginti. rauga galima pasidaryti sumaisius naturalu jogurta su miltais ir palaikius para laiko. laikyti reikia tarp 32-37 laipsniu, kad gerai darytusi pieno bakterijos (jos saldziarugstes, skanios) priesingu atveju gaminsis acto (jos neskanios rugscios ir netinkamos maistui)

  4. Aušra says:

    Dar iki tokio mokslo nedaaugau 🙂 Bet ateityje manau tikrai bus išbandytas raugo gaminimas 🙂
    Ačiū už info 🙂

  5. Arturas says:

    Labai įtartinas produktų kiekis. Garantuotai tai nėra 1 kg kepaliukas!

  6. Aušra says:

    Hmmm nesvėriau… Nurodžiau kas buvo parašyta recepto šaltinyje ir kokio dydžio kepaliuko programą parinkau duonkepėje.

    O jūs viską sprendžiat tik pagal produktų kiekius? Gal jūs jau išbandėte ir pasvėrėte? Jei taip, būtų įdomu sužinoti kiek sveria ši duonytė iš tiesų 🙂

  7. Renata says:

    O mielių tikrai 3g? Ne klaida čia?

  8. Aušra says:

    hmmm na ne klaida… kiek kepiau šią duoną, tiek ir dėjau 3g mielių…

    Beje, čia kai klausė kiek iš tiesų sveria ši duona, tai iškepusi pasvėriau – 1240g. Na tikrai daugiau nei kilogramas išeina. Bet visada kepu su 1kg programa.

  9. nekepeja says:

    o kam mieles i duona deti?

  10. Aušra says:

    Todėl, kad jei duona be mielių, be raugo, ar kepimo miltelių ar sodos – neiškils ir nebus pūri. 🙂

  11. Jurate says:

    o kokia duonkepe?

  12. Aušra says:

    Jau du metai darbuojuosi su MOULINEX OW5003 🙂 Pirmus metus tai du kartus į savaitę kepdavau su ja, dabar jau išsitraukiu tik kas antrą savaitę, nes rečiau pradėjau kepti baltą duoną. Daugumoj naudoju dabar mielinei tešlai kildinti. Bet tiesą pasakius, priedų kepti bagetams, tai taip nei karto ir nesu panaudojusi. Ir jei ateityje dairyčiausi į duonkepes, tai ieškočiau mažesnės (nes šis modelis padidintas), nes šviežia duona visada skanesnė 😉

  13. Linute says:

    Kaip pamatuoti 12g druskos ir 3g mieliu?:)

  14. Aušra says:

    Spėju neturit nei svarstyklių, nei matavimo šaukštelių 🙂 Tad pamatavau su paprasčiausiu šaukšteliu, kuriuo maišom arbatą 🙂

    12g. druskos – tai kupinas arbatinis šaukštelis. Na su tokiu nemažu kaupu 🙂

    3g sausų mielių – tai nubrauktas arbatinis šaukštelis. Visiškai be kaupo.

    Tikiuosi tai padės 🙂

  15. Linute says:

    dekui:) Svarstykliu tikrai neturiu, o ant matavimo saukstelio gramai nesurasyti. Mieliu pakelis 7 gr ir 11gr, taip kad tuos 3 gramus tikrai sudetinga tiksliai atseiket pasirode:) Kazkaip dazniausiai susiduriu su recetais, kur kiekiai matavimo indais ir nurodyti:)
    Butinai pabandysiu sia duonele issikept:)

  16. Zygimantas says:

    pirma karta nepavyko, bet kepiau su atidejimu, galbut todel.

    antras kartas – sivakar.

    recepta pagerinau saulegrazomis ir cukrumi. kol kas rezultato dar nezinau.

    beje, kokie dar patarimai, norint gerai issikepti sia duona?

  17. Aušra says:

    Man daugiausiai priklauso duonos sėkmė nuo tešlos konsistencijos. Jei būna per kietą – duona supuola į guzą ir gaunasi negražios formos. Jei per skysta – sukrenta per vidurį arba viršus būna labai iškilęs ir per daug porėtas. Kaip rasti aukso viduriuką nežinau… Kuo dažniau kepu duoną duonkepėję, tuo geriau nutaikau. Bet jei tik nekepu duonkepėje duonos kurį laiką, tai iš karto jau ir nenutaikau reikiamos tešlos. O be to, yra duonų kurių niekaip nenutaikau, ir net nežinau kame bėda.

    Rekomendacija paprasta – kuo dažniau bandyti ir atrasti taip aukso viduriuką.

  18. Zygimantas says:

    Tai man su siuo receptu taip nutiko.
    Gal norite pasidalinti ir daugiau duonos kepimo receptu, skirtu duonkepei? 🙂

  19. VILMA says:

    Laba diena. Gal parduotumėt priedą bagetėms, jei nenaudojat, nes mano vaikas ,,paveiktas reklamos”” labai norėtų, kad iškepčiau tų bandelių.Aš turiu duonkepę MAULINEX XXL- tai gal tiktų.
    Mano e.paštas-dvgjur@gmail.com

  20. Aušra says:

    Sveiki, apie pardavimą priedo negalvojau, vis turiu vilties kad jo eilė išbandymo ateis. Vat jei po kelių išbandymų suprasiu, jog nenaudosiu, tada drąsiai galėčiau parduoti.

    Aš kažkaip galvojau, jog Moulinex XXL turi komplektacijoje priedą.. matyt ne visi modeliai…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux