Menu

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

  • Overnijos ruginė duona
  • Details
  • 20 Comments
  • Related Items

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik va vienas minusas – duona ganėtinai lipni, pjaustant truputį limpa prie peilio

(1 kg kepaliukui)

600 ml vandens

12 g druskos

200 g kvietinių miltų

500 g ruginių miltų

3 g sausų mielių

Visus produktus sudėti į duonkepės indą nurodyta tvarka. Indą įdėti į duonkepę, nustatyti 2-ą (prancūziškos duonos) programą, pasirinkti norimą plutelės apskrudinimo lygį, kepaliuko dydį ir spaudžiam Start mygtuką.

Šaltinis: club-paneo

  1. Rūtuliukas parašė:

    eh, kaip aš noriu duonkepės..

  2. Aušra parašė:

    Na ir aš ilgai norėjau, kol sulaukiau kad būtų įrengta man virtuvė 🙂 Bet dar ir ledų mašinos noriu, tai kai jau ją įsigysiu vėl reikės ieškoti vietos kur sudėti visus daiktus 😀

    Jei pinigų klausimas – tai į Lenkiją važiuoti apsimoka 😉

  3. joe parašė:

    limpa todel kad nera isrūgusi. Rugius butina rauginti. rauga galima pasidaryti sumaisius naturalu jogurta su miltais ir palaikius para laiko. laikyti reikia tarp 32-37 laipsniu, kad gerai darytusi pieno bakterijos (jos saldziarugstes, skanios) priesingu atveju gaminsis acto (jos neskanios rugscios ir netinkamos maistui)

  4. Aušra parašė:

    Dar iki tokio mokslo nedaaugau 🙂 Bet ateityje manau tikrai bus išbandytas raugo gaminimas 🙂
    Ačiū už info 🙂

  5. Arturas parašė:

    Labai įtartinas produktų kiekis. Garantuotai tai nėra 1 kg kepaliukas!

  6. Aušra parašė:

    Hmmm nesvėriau… Nurodžiau kas buvo parašyta recepto šaltinyje ir kokio dydžio kepaliuko programą parinkau duonkepėje.

    O jūs viską sprendžiat tik pagal produktų kiekius? Gal jūs jau išbandėte ir pasvėrėte? Jei taip, būtų įdomu sužinoti kiek sveria ši duonytė iš tiesų 🙂

  7. Renata parašė:

    O mielių tikrai 3g? Ne klaida čia?

  8. Aušra parašė:

    hmmm na ne klaida… kiek kepiau šią duoną, tiek ir dėjau 3g mielių…

    Beje, čia kai klausė kiek iš tiesų sveria ši duona, tai iškepusi pasvėriau – 1240g. Na tikrai daugiau nei kilogramas išeina. Bet visada kepu su 1kg programa.

  9. nekepeja parašė:

    o kam mieles i duona deti?

  10. Aušra parašė:

    Todėl, kad jei duona be mielių, be raugo, ar kepimo miltelių ar sodos – neiškils ir nebus pūri. 🙂

  11. Jurate parašė:

    o kokia duonkepe?

  12. Aušra parašė:

    Jau du metai darbuojuosi su MOULINEX OW5003 🙂 Pirmus metus tai du kartus į savaitę kepdavau su ja, dabar jau išsitraukiu tik kas antrą savaitę, nes rečiau pradėjau kepti baltą duoną. Daugumoj naudoju dabar mielinei tešlai kildinti. Bet tiesą pasakius, priedų kepti bagetams, tai taip nei karto ir nesu panaudojusi. Ir jei ateityje dairyčiausi į duonkepes, tai ieškočiau mažesnės (nes šis modelis padidintas), nes šviežia duona visada skanesnė 😉

  13. Linute parašė:

    Kaip pamatuoti 12g druskos ir 3g mieliu?:)

  14. Aušra parašė:

    Spėju neturit nei svarstyklių, nei matavimo šaukštelių 🙂 Tad pamatavau su paprasčiausiu šaukšteliu, kuriuo maišom arbatą 🙂

    12g. druskos – tai kupinas arbatinis šaukštelis. Na su tokiu nemažu kaupu 🙂

    3g sausų mielių – tai nubrauktas arbatinis šaukštelis. Visiškai be kaupo.

    Tikiuosi tai padės 🙂

  15. Linute parašė:

    dekui:) Svarstykliu tikrai neturiu, o ant matavimo saukstelio gramai nesurasyti. Mieliu pakelis 7 gr ir 11gr, taip kad tuos 3 gramus tikrai sudetinga tiksliai atseiket pasirode:) Kazkaip dazniausiai susiduriu su recetais, kur kiekiai matavimo indais ir nurodyti:)
    Butinai pabandysiu sia duonele issikept:)

  16. Zygimantas parašė:

    pirma karta nepavyko, bet kepiau su atidejimu, galbut todel.

    antras kartas – sivakar.

    recepta pagerinau saulegrazomis ir cukrumi. kol kas rezultato dar nezinau.

    beje, kokie dar patarimai, norint gerai issikepti sia duona?

  17. Aušra parašė:

    Man daugiausiai priklauso duonos sėkmė nuo tešlos konsistencijos. Jei būna per kietą – duona supuola į guzą ir gaunasi negražios formos. Jei per skysta – sukrenta per vidurį arba viršus būna labai iškilęs ir per daug porėtas. Kaip rasti aukso viduriuką nežinau… Kuo dažniau kepu duoną duonkepėję, tuo geriau nutaikau. Bet jei tik nekepu duonkepėje duonos kurį laiką, tai iš karto jau ir nenutaikau reikiamos tešlos. O be to, yra duonų kurių niekaip nenutaikau, ir net nežinau kame bėda.

    Rekomendacija paprasta – kuo dažniau bandyti ir atrasti taip aukso viduriuką.

  18. Zygimantas parašė:

    Tai man su siuo receptu taip nutiko.
    Gal norite pasidalinti ir daugiau duonos kepimo receptu, skirtu duonkepei? 🙂

  19. VILMA parašė:

    Laba diena. Gal parduotumėt priedą bagetėms, jei nenaudojat, nes mano vaikas ,,paveiktas reklamos”” labai norėtų, kad iškepčiau tų bandelių.Aš turiu duonkepę MAULINEX XXL- tai gal tiktų.
    Mano e.paštas-dvgjur@gmail.com

  20. Aušra parašė:

    Sveiki, apie pardavimą priedo negalvojau, vis turiu vilties kad jo eilė išbandymo ateis. Vat jei po kelių išbandymų suprasiu, jog nenaudosiu, tada drąsiai galėčiau parduoti.

    Aš kažkaip galvojau, jog Moulinex XXL turi komplektacijoje priedą.. matyt ne visi modeliai…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.