Menu

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

  • Overnijos ruginė duona
  • Details
  • 20 Comments
  • Related Items

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik va vienas minusas – duona ganėtinai lipni, pjaustant truputį limpa prie peilio

(1 kg kepaliukui)

600 ml vandens

12 g druskos

200 g kvietinių miltų

500 g ruginių miltų

3 g sausų mielių

Visus produktus sudėti į duonkepės indą nurodyta tvarka. Indą įdėti į duonkepę, nustatyti 2-ą (prancūziškos duonos) programą, pasirinkti norimą plutelės apskrudinimo lygį, kepaliuko dydį ir spaudžiam Start mygtuką.

Šaltinis: club-paneo

  1. Rūtuliukas says:

    eh, kaip aš noriu duonkepės..

  2. Aušra says:

    Na ir aš ilgai norėjau, kol sulaukiau kad būtų įrengta man virtuvė 🙂 Bet dar ir ledų mašinos noriu, tai kai jau ją įsigysiu vėl reikės ieškoti vietos kur sudėti visus daiktus 😀

    Jei pinigų klausimas – tai į Lenkiją važiuoti apsimoka 😉

  3. joe says:

    limpa todel kad nera isrūgusi. Rugius butina rauginti. rauga galima pasidaryti sumaisius naturalu jogurta su miltais ir palaikius para laiko. laikyti reikia tarp 32-37 laipsniu, kad gerai darytusi pieno bakterijos (jos saldziarugstes, skanios) priesingu atveju gaminsis acto (jos neskanios rugscios ir netinkamos maistui)

  4. Aušra says:

    Dar iki tokio mokslo nedaaugau 🙂 Bet ateityje manau tikrai bus išbandytas raugo gaminimas 🙂
    Ačiū už info 🙂

  5. Arturas says:

    Labai įtartinas produktų kiekis. Garantuotai tai nėra 1 kg kepaliukas!

  6. Aušra says:

    Hmmm nesvėriau… Nurodžiau kas buvo parašyta recepto šaltinyje ir kokio dydžio kepaliuko programą parinkau duonkepėje.

    O jūs viską sprendžiat tik pagal produktų kiekius? Gal jūs jau išbandėte ir pasvėrėte? Jei taip, būtų įdomu sužinoti kiek sveria ši duonytė iš tiesų 🙂

  7. Renata says:

    O mielių tikrai 3g? Ne klaida čia?

  8. Aušra says:

    hmmm na ne klaida… kiek kepiau šią duoną, tiek ir dėjau 3g mielių…

    Beje, čia kai klausė kiek iš tiesų sveria ši duona, tai iškepusi pasvėriau – 1240g. Na tikrai daugiau nei kilogramas išeina. Bet visada kepu su 1kg programa.

  9. nekepeja says:

    o kam mieles i duona deti?

  10. Aušra says:

    Todėl, kad jei duona be mielių, be raugo, ar kepimo miltelių ar sodos – neiškils ir nebus pūri. 🙂

  11. Jurate says:

    o kokia duonkepe?

  12. Aušra says:

    Jau du metai darbuojuosi su MOULINEX OW5003 🙂 Pirmus metus tai du kartus į savaitę kepdavau su ja, dabar jau išsitraukiu tik kas antrą savaitę, nes rečiau pradėjau kepti baltą duoną. Daugumoj naudoju dabar mielinei tešlai kildinti. Bet tiesą pasakius, priedų kepti bagetams, tai taip nei karto ir nesu panaudojusi. Ir jei ateityje dairyčiausi į duonkepes, tai ieškočiau mažesnės (nes šis modelis padidintas), nes šviežia duona visada skanesnė 😉

  13. Linute says:

    Kaip pamatuoti 12g druskos ir 3g mieliu?:)

  14. Aušra says:

    Spėju neturit nei svarstyklių, nei matavimo šaukštelių 🙂 Tad pamatavau su paprasčiausiu šaukšteliu, kuriuo maišom arbatą 🙂

    12g. druskos – tai kupinas arbatinis šaukštelis. Na su tokiu nemažu kaupu 🙂

    3g sausų mielių – tai nubrauktas arbatinis šaukštelis. Visiškai be kaupo.

    Tikiuosi tai padės 🙂

  15. Linute says:

    dekui:) Svarstykliu tikrai neturiu, o ant matavimo saukstelio gramai nesurasyti. Mieliu pakelis 7 gr ir 11gr, taip kad tuos 3 gramus tikrai sudetinga tiksliai atseiket pasirode:) Kazkaip dazniausiai susiduriu su recetais, kur kiekiai matavimo indais ir nurodyti:)
    Butinai pabandysiu sia duonele issikept:)

  16. Zygimantas says:

    pirma karta nepavyko, bet kepiau su atidejimu, galbut todel.

    antras kartas – sivakar.

    recepta pagerinau saulegrazomis ir cukrumi. kol kas rezultato dar nezinau.

    beje, kokie dar patarimai, norint gerai issikepti sia duona?

  17. Aušra says:

    Man daugiausiai priklauso duonos sėkmė nuo tešlos konsistencijos. Jei būna per kietą – duona supuola į guzą ir gaunasi negražios formos. Jei per skysta – sukrenta per vidurį arba viršus būna labai iškilęs ir per daug porėtas. Kaip rasti aukso viduriuką nežinau… Kuo dažniau kepu duoną duonkepėję, tuo geriau nutaikau. Bet jei tik nekepu duonkepėje duonos kurį laiką, tai iš karto jau ir nenutaikau reikiamos tešlos. O be to, yra duonų kurių niekaip nenutaikau, ir net nežinau kame bėda.

    Rekomendacija paprasta – kuo dažniau bandyti ir atrasti taip aukso viduriuką.

  18. Zygimantas says:

    Tai man su siuo receptu taip nutiko.
    Gal norite pasidalinti ir daugiau duonos kepimo receptu, skirtu duonkepei? 🙂

  19. VILMA says:

    Laba diena. Gal parduotumėt priedą bagetėms, jei nenaudojat, nes mano vaikas ,,paveiktas reklamos”” labai norėtų, kad iškepčiau tų bandelių.Aš turiu duonkepę MAULINEX XXL- tai gal tiktų.
    Mano e.paštas-dvgjur@gmail.com

  20. Aušra says:

    Sveiki, apie pardavimą priedo negalvojau, vis turiu vilties kad jo eilė išbandymo ateis. Vat jei po kelių išbandymų suprasiu, jog nenaudosiu, tada drąsiai galėčiau parduoti.

    Aš kažkaip galvojau, jog Moulinex XXL turi komplektacijoje priedą.. matyt ne visi modeliai…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.