Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)
- Details
- 20 Comments
Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik va vienas minusas – duona ganėtinai lipni, pjaustant truputį limpa prie peilio
(1 kg kepaliukui)
600 ml vandens
12 g druskos
200 g kvietinių miltų
500 g ruginių miltų
3 g sausų mielių
Visus produktus sudėti į duonkepės indą nurodyta tvarka. Indą įdėti į duonkepę, nustatyti 2-ą (prancūziškos duonos) programą, pasirinkti norimą plutelės apskrudinimo lygį, kepaliuko dydį ir spaudžiam Start mygtuką.
Šaltinis: club-paneo
eh, kaip aš noriu duonkepės..
Na ir aš ilgai norėjau, kol sulaukiau kad būtų įrengta man virtuvė 🙂 Bet dar ir ledų mašinos noriu, tai kai jau ją įsigysiu vėl reikės ieškoti vietos kur sudėti visus daiktus 😀
Jei pinigų klausimas – tai į Lenkiją važiuoti apsimoka 😉
limpa todel kad nera isrūgusi. Rugius butina rauginti. rauga galima pasidaryti sumaisius naturalu jogurta su miltais ir palaikius para laiko. laikyti reikia tarp 32-37 laipsniu, kad gerai darytusi pieno bakterijos (jos saldziarugstes, skanios) priesingu atveju gaminsis acto (jos neskanios rugscios ir netinkamos maistui)
Dar iki tokio mokslo nedaaugau 🙂 Bet ateityje manau tikrai bus išbandytas raugo gaminimas 🙂
Ačiū už info 🙂
Labai įtartinas produktų kiekis. Garantuotai tai nėra 1 kg kepaliukas!
Hmmm nesvėriau… Nurodžiau kas buvo parašyta recepto šaltinyje ir kokio dydžio kepaliuko programą parinkau duonkepėje.
O jūs viską sprendžiat tik pagal produktų kiekius? Gal jūs jau išbandėte ir pasvėrėte? Jei taip, būtų įdomu sužinoti kiek sveria ši duonytė iš tiesų 🙂
O mielių tikrai 3g? Ne klaida čia?
hmmm na ne klaida… kiek kepiau šią duoną, tiek ir dėjau 3g mielių…
Beje, čia kai klausė kiek iš tiesų sveria ši duona, tai iškepusi pasvėriau – 1240g. Na tikrai daugiau nei kilogramas išeina. Bet visada kepu su 1kg programa.
o kam mieles i duona deti?
Todėl, kad jei duona be mielių, be raugo, ar kepimo miltelių ar sodos – neiškils ir nebus pūri. 🙂
o kokia duonkepe?
Jau du metai darbuojuosi su MOULINEX OW5003 🙂 Pirmus metus tai du kartus į savaitę kepdavau su ja, dabar jau išsitraukiu tik kas antrą savaitę, nes rečiau pradėjau kepti baltą duoną. Daugumoj naudoju dabar mielinei tešlai kildinti. Bet tiesą pasakius, priedų kepti bagetams, tai taip nei karto ir nesu panaudojusi. Ir jei ateityje dairyčiausi į duonkepes, tai ieškočiau mažesnės (nes šis modelis padidintas), nes šviežia duona visada skanesnė 😉
Kaip pamatuoti 12g druskos ir 3g mieliu?:)
Spėju neturit nei svarstyklių, nei matavimo šaukštelių 🙂 Tad pamatavau su paprasčiausiu šaukšteliu, kuriuo maišom arbatą 🙂
12g. druskos – tai kupinas arbatinis šaukštelis. Na su tokiu nemažu kaupu 🙂
3g sausų mielių – tai nubrauktas arbatinis šaukštelis. Visiškai be kaupo.
Tikiuosi tai padės 🙂
dekui:) Svarstykliu tikrai neturiu, o ant matavimo saukstelio gramai nesurasyti. Mieliu pakelis 7 gr ir 11gr, taip kad tuos 3 gramus tikrai sudetinga tiksliai atseiket pasirode:) Kazkaip dazniausiai susiduriu su recetais, kur kiekiai matavimo indais ir nurodyti:)
Butinai pabandysiu sia duonele issikept:)
pirma karta nepavyko, bet kepiau su atidejimu, galbut todel.
antras kartas – sivakar.
recepta pagerinau saulegrazomis ir cukrumi. kol kas rezultato dar nezinau.
beje, kokie dar patarimai, norint gerai issikepti sia duona?
Man daugiausiai priklauso duonos sėkmė nuo tešlos konsistencijos. Jei būna per kietą – duona supuola į guzą ir gaunasi negražios formos. Jei per skysta – sukrenta per vidurį arba viršus būna labai iškilęs ir per daug porėtas. Kaip rasti aukso viduriuką nežinau… Kuo dažniau kepu duoną duonkepėję, tuo geriau nutaikau. Bet jei tik nekepu duonkepėje duonos kurį laiką, tai iš karto jau ir nenutaikau reikiamos tešlos. O be to, yra duonų kurių niekaip nenutaikau, ir net nežinau kame bėda.
Rekomendacija paprasta – kuo dažniau bandyti ir atrasti taip aukso viduriuką.
Tai man su siuo receptu taip nutiko.
Gal norite pasidalinti ir daugiau duonos kepimo receptu, skirtu duonkepei? 🙂
Laba diena. Gal parduotumėt priedą bagetėms, jei nenaudojat, nes mano vaikas ,,paveiktas reklamos”” labai norėtų, kad iškepčiau tų bandelių.Aš turiu duonkepę MAULINEX XXL- tai gal tiktų.
Mano e.paš[email protected]
Sveiki, apie pardavimą priedo negalvojau, vis turiu vilties kad jo eilė išbandymo ateis. Vat jei po kelių išbandymų suprasiu, jog nenaudosiu, tada drąsiai galėčiau parduoti.
Aš kažkaip galvojau, jog Moulinex XXL turi komplektacijoje priedą.. matyt ne visi modeliai…