Menu

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

  • Overnijos ruginė duona
  • Details
  • 20 Comments
  • Related Items

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik va vienas minusas – duona ganėtinai lipni, pjaustant truputį limpa prie peilio

(1 kg kepaliukui)

600 ml vandens

12 g druskos

200 g kvietinių miltų

500 g ruginių miltų

3 g sausų mielių

Visus produktus sudėti į duonkepės indą nurodyta tvarka. Indą įdėti į duonkepę, nustatyti 2-ą (prancūziškos duonos) programą, pasirinkti norimą plutelės apskrudinimo lygį, kepaliuko dydį ir spaudžiam Start mygtuką.

Šaltinis: club-paneo

  1. Rūtuliukas says:

    eh, kaip aš noriu duonkepės..

  2. Aušra says:

    Na ir aš ilgai norėjau, kol sulaukiau kad būtų įrengta man virtuvė 🙂 Bet dar ir ledų mašinos noriu, tai kai jau ją įsigysiu vėl reikės ieškoti vietos kur sudėti visus daiktus 😀

    Jei pinigų klausimas – tai į Lenkiją važiuoti apsimoka 😉

  3. joe says:

    limpa todel kad nera isrūgusi. Rugius butina rauginti. rauga galima pasidaryti sumaisius naturalu jogurta su miltais ir palaikius para laiko. laikyti reikia tarp 32-37 laipsniu, kad gerai darytusi pieno bakterijos (jos saldziarugstes, skanios) priesingu atveju gaminsis acto (jos neskanios rugscios ir netinkamos maistui)

  4. Aušra says:

    Dar iki tokio mokslo nedaaugau 🙂 Bet ateityje manau tikrai bus išbandytas raugo gaminimas 🙂
    Ačiū už info 🙂

  5. Arturas says:

    Labai įtartinas produktų kiekis. Garantuotai tai nėra 1 kg kepaliukas!

  6. Aušra says:

    Hmmm nesvėriau… Nurodžiau kas buvo parašyta recepto šaltinyje ir kokio dydžio kepaliuko programą parinkau duonkepėje.

    O jūs viską sprendžiat tik pagal produktų kiekius? Gal jūs jau išbandėte ir pasvėrėte? Jei taip, būtų įdomu sužinoti kiek sveria ši duonytė iš tiesų 🙂

  7. Renata says:

    O mielių tikrai 3g? Ne klaida čia?

  8. Aušra says:

    hmmm na ne klaida… kiek kepiau šią duoną, tiek ir dėjau 3g mielių…

    Beje, čia kai klausė kiek iš tiesų sveria ši duona, tai iškepusi pasvėriau – 1240g. Na tikrai daugiau nei kilogramas išeina. Bet visada kepu su 1kg programa.

  9. nekepeja says:

    o kam mieles i duona deti?

  10. Aušra says:

    Todėl, kad jei duona be mielių, be raugo, ar kepimo miltelių ar sodos – neiškils ir nebus pūri. 🙂

  11. Jurate says:

    o kokia duonkepe?

  12. Aušra says:

    Jau du metai darbuojuosi su MOULINEX OW5003 🙂 Pirmus metus tai du kartus į savaitę kepdavau su ja, dabar jau išsitraukiu tik kas antrą savaitę, nes rečiau pradėjau kepti baltą duoną. Daugumoj naudoju dabar mielinei tešlai kildinti. Bet tiesą pasakius, priedų kepti bagetams, tai taip nei karto ir nesu panaudojusi. Ir jei ateityje dairyčiausi į duonkepes, tai ieškočiau mažesnės (nes šis modelis padidintas), nes šviežia duona visada skanesnė 😉

  13. Linute says:

    Kaip pamatuoti 12g druskos ir 3g mieliu?:)

  14. Aušra says:

    Spėju neturit nei svarstyklių, nei matavimo šaukštelių 🙂 Tad pamatavau su paprasčiausiu šaukšteliu, kuriuo maišom arbatą 🙂

    12g. druskos – tai kupinas arbatinis šaukštelis. Na su tokiu nemažu kaupu 🙂

    3g sausų mielių – tai nubrauktas arbatinis šaukštelis. Visiškai be kaupo.

    Tikiuosi tai padės 🙂

  15. Linute says:

    dekui:) Svarstykliu tikrai neturiu, o ant matavimo saukstelio gramai nesurasyti. Mieliu pakelis 7 gr ir 11gr, taip kad tuos 3 gramus tikrai sudetinga tiksliai atseiket pasirode:) Kazkaip dazniausiai susiduriu su recetais, kur kiekiai matavimo indais ir nurodyti:)
    Butinai pabandysiu sia duonele issikept:)

  16. Zygimantas says:

    pirma karta nepavyko, bet kepiau su atidejimu, galbut todel.

    antras kartas – sivakar.

    recepta pagerinau saulegrazomis ir cukrumi. kol kas rezultato dar nezinau.

    beje, kokie dar patarimai, norint gerai issikepti sia duona?

  17. Aušra says:

    Man daugiausiai priklauso duonos sėkmė nuo tešlos konsistencijos. Jei būna per kietą – duona supuola į guzą ir gaunasi negražios formos. Jei per skysta – sukrenta per vidurį arba viršus būna labai iškilęs ir per daug porėtas. Kaip rasti aukso viduriuką nežinau… Kuo dažniau kepu duoną duonkepėję, tuo geriau nutaikau. Bet jei tik nekepu duonkepėje duonos kurį laiką, tai iš karto jau ir nenutaikau reikiamos tešlos. O be to, yra duonų kurių niekaip nenutaikau, ir net nežinau kame bėda.

    Rekomendacija paprasta – kuo dažniau bandyti ir atrasti taip aukso viduriuką.

  18. Zygimantas says:

    Tai man su siuo receptu taip nutiko.
    Gal norite pasidalinti ir daugiau duonos kepimo receptu, skirtu duonkepei? 🙂

  19. VILMA says:

    Laba diena. Gal parduotumėt priedą bagetėms, jei nenaudojat, nes mano vaikas ,,paveiktas reklamos”” labai norėtų, kad iškepčiau tų bandelių.Aš turiu duonkepę MAULINEX XXL- tai gal tiktų.
    Mano e.paštas-dvgjur@gmail.com

  20. Aušra says:

    Sveiki, apie pardavimą priedo negalvojau, vis turiu vilties kad jo eilė išbandymo ateis. Vat jei po kelių išbandymų suprasiu, jog nenaudosiu, tada drąsiai galėčiau parduoti.

    Aš kažkaip galvojau, jog Moulinex XXL turi komplektacijoje priedą.. matyt ne visi modeliai…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux