Menu

Linų sėmenų košė

  • Linų sėmenų košė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Linų sėmenų košė


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Linų sėmenų košė

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 127 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 v.š. smulkintų linų sėmenų
  • 200 ml vandens
  • 1 bananas

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudedame į smulkintuvo indą ir sutriname iki vientisos masės.
  • Košei leidžiame pastovėti keletą minučių, kad linų sėmenys išbrinktų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Перлы от La Perla

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Uogų ir bananų šerbetas

Uogų ir bananų šerbetas

Šiltos dienos dar sugrįš, tad reikia būti pasiruošusiems. Siūlau išbandyti greitus ledus, kurie ypač patinks vaikams, nes nereikia laukti kol jie sustings. Tiesiog sutrinam ir skanaujam!

Hario Poterio kokteilis

Hario Poterio kokteilis

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?