Menu

Varškė su bananais

  • Varškė su bananais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškė su bananais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Anot šaltinio desertas tinkamas 7-8 mėn. kūdikiams. Bet aš savo mažiui dar neduodu cukraus, nors jis jau ir vyresnis. Žinoma, čia kiekvienos mamos nuomonė. Vietoj banano galima naudoti obuolį – smulkiai sutarkuoti ir iš karto sumaišyti su kitais ingredintais. Šio varianto dar neišbandėm, nes baigėsi mūsų obuoliai.

Varškė su bananais

Užtruksime:
Išeiga: 1 porcija

Ingredientai:

  • 100 g varškės
  • 1 bananas
  • 1 v.š. grietinės
  • 2 a.š. cukraus (kitą kartą dėčiau mažiau)

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir kelias minutes trinti, kol gausis vientisa masė.
  • Skanaus!

Šaltinis: Твой малыш. 2006-01. Питание малыша от 0 до 6

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).