Menu

Bananų-duonos pudingas

  • Bananų-duonos pudingas
  • Bananų-duonos pudingas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Bananų-duonos pudingas


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!

Bananų-duonos pudingas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 281 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto (5 g formos sutepimui ir 20 g užpilui)
  • 2 riekės baltos forminės duonos
  • 1 kiaušinis
  • 125 ml pieno
  • 20 g Demerara cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1 nedidelis prinokęs bananas
  • 1 v.š. kupinas razinų

Instrukcijos:

  • Karščiui atsparų indą sutepame sviestu. Tada likusį sviestą užtepame ant vienos pusės duonos rieki. Tada duonos riekes supjaustome į keturis trikampius.
  • Į indą įmušame kiaušinį ir su šakute jį išplakame. Įpilame į jį pieną, cukrų, cinamoną ir vėl išplakame.
  • Bananą nulupame ir supjaustome griežinėliais.
  • Pusę duonos trikampėlių (keturis) sudedame į kepimo indą. Ant viršaus sudedame bananus ir razinas. Tada sudedame likusias duonos riekutes. Ant viršaus užpilame kiaušinių mišinį, pabarstome žiupsneliu cukraus ir lengvai paspaudžiame.
  • Kepimo indą dedame į iki 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus viršus.
  • Kai išimtas bananų pudingas atvėsta, galima skanauti!

Šaltinis: CBeebies. I can cook

  1. Vita says:

    Jaučiu, smagu su vaikais virtuvėje suktis 🙂 Kai jie taip žingeidžiai visko klausinėja 🙂 Šiandien kaip tik skaičiau mielą straipsnelį apie tai, kaip vaikučiai mamai Mamos dienos proga pusryčius ruošė http://www.kim-foster.com/blog/when-the-kids-make-you-breakfast-for-mothers-day/
    Žavi istorija 🙂

  2. Aušra says:

    Su vaikais labai smagu, tik reikia būti pasikausčius žvėriška kantrybe 🙂 ir kaip tam straipsnyje parašyta, nepulti gelbėti vaikų papuolus į bėdą ar pamiršus ką nors padaryti. Deja, nors mano vaikai tokio paties amžiaus kaip straipsnio autorės, maniškiai gyvenime neįsijungtų patys viryklės – jie jos bijo ir niekaip jų dar neperkalbėjau. Nežinau kodėl… Bet pas mane jie labai atsargūs ir gal net kiek per daug bailūs. Labai tikiuosi, kad laikui bėgant viskas pasikeis.

    O kol kas gyvenam taip – aš viską suruošiu, o jie toliau jau patys. Prie viryklės ir orkaitės – aš jiems padedu. Ir nutikus bet kokiai avarijai, VISADA be išimčių turiu reaguoti ramiai, net kai pudingo užpilo pusę išbėga ant stalo ir grindų 🙂 Tiesiog nusišypsai ir sakai – nieko tokio, užteks to užpilo, tiesiog pavalyk, kad būtų patogiau dirbti toliau 😉 Tada vaikai įtariai pasižiūri į mane 🙂 Patikrina ar tikrai nemeluoju 😀 ir atsargiai dirba toliau 🙂

  3. Vilma says:

    😀 Geležinės kantrybės mama 🙂 gerbiu!

  4. Aušra says:

    Manau visos mamos tokią turi 🙂 tik tam reikia kelių sąlygų – nebūti pavargus, suirzus dėl visai kitų dalykų, neskubėti niekur ir svarbiausia giliai kvėpuoti 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Uogų ir bananų šerbetas

Uogų ir bananų šerbetas

Šiltos dienos dar sugrįš, tad reikia būti pasiruošusiems. Siūlau išbandyti greitus ledus, kurie ypač patinks vaikams, nes nereikia laukti kol jie sustings. Tiesiog sutrinam ir skanaujam!

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Hario Poterio kokteilis

Hario Poterio kokteilis

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux