Menu

Bananų-duonos pudingas

  • Bananų-duonos pudingas
  • Bananų-duonos pudingas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Bananų-duonos pudingas


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!

Bananų-duonos pudingas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 281 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto (5 g formos sutepimui ir 20 g užpilui)
  • 2 riekės baltos forminės duonos
  • 1 kiaušinis
  • 125 ml pieno
  • 20 g Demerara cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1 nedidelis prinokęs bananas
  • 1 v.š. kupinas razinų

Instrukcijos:

  • Karščiui atsparų indą sutepame sviestu. Tada likusį sviestą užtepame ant vienos pusės duonos rieki. Tada duonos riekes supjaustome į keturis trikampius.
  • Į indą įmušame kiaušinį ir su šakute jį išplakame. Įpilame į jį pieną, cukrų, cinamoną ir vėl išplakame.
  • Bananą nulupame ir supjaustome griežinėliais.
  • Pusę duonos trikampėlių (keturis) sudedame į kepimo indą. Ant viršaus sudedame bananus ir razinas. Tada sudedame likusias duonos riekutes. Ant viršaus užpilame kiaušinių mišinį, pabarstome žiupsneliu cukraus ir lengvai paspaudžiame.
  • Kepimo indą dedame į iki 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus viršus.
  • Kai išimtas bananų pudingas atvėsta, galima skanauti!

Šaltinis: CBeebies. I can cook

  1. Vita says:

    Jaučiu, smagu su vaikais virtuvėje suktis 🙂 Kai jie taip žingeidžiai visko klausinėja 🙂 Šiandien kaip tik skaičiau mielą straipsnelį apie tai, kaip vaikučiai mamai Mamos dienos proga pusryčius ruošė http://www.kim-foster.com/blog/when-the-kids-make-you-breakfast-for-mothers-day/
    Žavi istorija 🙂

  2. Aušra says:

    Su vaikais labai smagu, tik reikia būti pasikausčius žvėriška kantrybe 🙂 ir kaip tam straipsnyje parašyta, nepulti gelbėti vaikų papuolus į bėdą ar pamiršus ką nors padaryti. Deja, nors mano vaikai tokio paties amžiaus kaip straipsnio autorės, maniškiai gyvenime neįsijungtų patys viryklės – jie jos bijo ir niekaip jų dar neperkalbėjau. Nežinau kodėl… Bet pas mane jie labai atsargūs ir gal net kiek per daug bailūs. Labai tikiuosi, kad laikui bėgant viskas pasikeis.

    O kol kas gyvenam taip – aš viską suruošiu, o jie toliau jau patys. Prie viryklės ir orkaitės – aš jiems padedu. Ir nutikus bet kokiai avarijai, VISADA be išimčių turiu reaguoti ramiai, net kai pudingo užpilo pusę išbėga ant stalo ir grindų 🙂 Tiesiog nusišypsai ir sakai – nieko tokio, užteks to užpilo, tiesiog pavalyk, kad būtų patogiau dirbti toliau 😉 Tada vaikai įtariai pasižiūri į mane 🙂 Patikrina ar tikrai nemeluoju 😀 ir atsargiai dirba toliau 🙂

  3. Vilma says:

    😀 Geležinės kantrybės mama 🙂 gerbiu!

  4. Aušra says:

    Manau visos mamos tokią turi 🙂 tik tam reikia kelių sąlygų – nebūti pavargus, suirzus dėl visai kitų dalykų, neskubėti niekur ir svarbiausia giliai kvėpuoti 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštinių suktinukai

Sumuštinių suktinukai

Įspūdingai atrodantys užkandukai. Laiko susigaišta, bet dėl grožio ir įdomumo ko nepadarysi 🙂

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Žaliavalgių bananų ir žemes riešutų sviesto glotnutis

Žaliavalgių bananų ir žemes riešutų sviesto glotnutis

Autorius: Aušra Data: 2012-07-17 Kai pamačiau šį receptą, iš karto žinojau – gaminsiu, nes visi ingredientai buvo namuose. Net ir migdolinis pienas, kurį pasigaminu ir paskui galvoju kur panaudoti. Iki tol pagrindinis jo panaudojimas – …

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.