Menu

Uogų ir bananų šerbetas

  • Uogų ir bananų šerbetas
  • Uogų ir bananų šerbetas
  • Uogų ir bananų šerbetas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Uogų ir bananų šerbetas


Autorius: Aušra

Data:

Šiltos dienos dar sugrįš, tad reikia būti pasiruošusiems. Siūlau išbandyti greitus ledus, kurie ypač patinks vaikams, nes nereikia laukti kol jie sustings. Tiesiog sutrinam ir skanaujam!

Uogų ir bananų šerbetas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 126 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 šaldytas bananas
  • 1 p. šaldytų uogų (naudojau mėlynes)
  • 2 a.š. žemes riešutų sviesto (kitą kartą bandysiu be jo)
  • 1/2-1 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Maisto smulkintuve (blenderyje) trinti bananus ir uogas, kol susidaryt “trupiniai” ir pradės po truputį maišytis.
  • Įdėti žemės riešutų sviestą ir trinti toliau, karts nuo karto šaukštu nugramdant šonus.
  • Galiausiai supilti pieną. Trinti toliau, kol pasidarys vientisa masė panaši į šerbetą.
  • Ledų šaukštu suformuoti rutuliukus ir dėti į ledaines.
  • Skanauti!

Šaltinis: a thrifty foodie

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananų-duonos pudingas

Bananų-duonos pudingas

Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂