Menu

Vyšnių glotnutis

  • Vyšnių glotnutis
  • Vyšnių glotnutis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

Vyšnių glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 235 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
  • 2 bananai
  • 400 ml tropinių vaisių sulčių (naudojau apelsinų sultis)
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ar kokteilinę ir plakti iki vientisos masės.
  • Jei norima itin glotnios konsistencijos, galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Supilstyti į stiklines ir skanauti.

Šaltinis: TastyArt

  1. Asta parašė:

    Kaip gaiviai atrodo! Ir koks spalvos grožis 🙂
    Niekad vyšnių glotnučio nesu gėrusi, net keista. Bet mintyse skonis puikus :))

  2. Aušra parašė:

    Vyšnios šiaip puikios uogos 😉 Jei ne glotnutį, tai kažką kito skanaus tikrai verta pasidaryti iš jų 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Hario Poterio kokteilis

Hario Poterio kokteilis

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?