Menu

Vyšnių glotnutis

  • Vyšnių glotnutis
  • Vyšnių glotnutis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

Vyšnių glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 235 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
  • 2 bananai
  • 400 ml tropinių vaisių sulčių (naudojau apelsinų sultis)
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ar kokteilinę ir plakti iki vientisos masės.
  • Jei norima itin glotnios konsistencijos, galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Supilstyti į stiklines ir skanauti.

Šaltinis: TastyArt

  1. Asta parašė:

    Kaip gaiviai atrodo! Ir koks spalvos grožis 🙂
    Niekad vyšnių glotnučio nesu gėrusi, net keista. Bet mintyse skonis puikus :))

  2. Aušra parašė:

    Vyšnios šiaip puikios uogos 😉 Jei ne glotnutį, tai kažką kito skanaus tikrai verta pasidaryti iš jų 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂