Menu

Vyšnių glotnutis

  • Vyšnių glotnutis
  • Vyšnių glotnutis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

Vyšnių glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 235 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
  • 2 bananai
  • 400 ml tropinių vaisių sulčių (naudojau apelsinų sultis)
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ar kokteilinę ir plakti iki vientisos masės.
  • Jei norima itin glotnios konsistencijos, galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Supilstyti į stiklines ir skanauti.

Šaltinis: TastyArt

  1. Asta says:

    Kaip gaiviai atrodo! Ir koks spalvos grožis 🙂
    Niekad vyšnių glotnučio nesu gėrusi, net keista. Bet mintyse skonis puikus :))

  2. Aušra says:

    Vyšnios šiaip puikios uogos 😉 Jei ne glotnutį, tai kažką kito skanaus tikrai verta pasidaryti iš jų 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Žaliavalgių bananų ir žemes riešutų sviesto glotnutis

Žaliavalgių bananų ir žemes riešutų sviesto glotnutis

Autorius: Aušra Data: 2012-07-17 Kai pamačiau šį receptą, iš karto žinojau – gaminsiu, nes visi ingredientai buvo namuose. Net ir migdolinis pienas, kurį pasigaminu ir paskui galvoju kur panaudoti. Iki tol pagrindinis jo panaudojimas – …

Varškė su bananais

Varškė su bananais

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.