Menu

Cukinijų keksiukai su sūriu

  • Cukinijų keksiukai su sūriu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Cukinijų keksiukai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 12 mini keksiukų
Kaloringumas: 63 kcal / mini keksiukas

Ingredientai:

  • 300 g cukinijos
  • 120 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 v.š. cukraus (nebūtina)
  • 50 ml krapų ir petražolių, susmulkintų
  • 3 vidutinio dydžio arba 2 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Sutarkuoti cukiniją ir išspausti skystį.
  • Svogūną susmulkinti ir pakepinti truputyje sviesto.
  • Sudėti tarkuotas cukinijas ir pakepinti dar 3-5 minutes.
  • Sudėti pipirus, cukrų ir atvėsinti.
  • Kiaušinius sumaišyti su kukurūzų krakmolu, sudėti žoleles, sūrį ir cukinijas.
  • Gerai išmaišyti ir šaukštu dėti į riebalais pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 180°C orkaitėje 15-18 minutes.
  • Patiekti su grietie kaip atskirą patiekalą arba garnyrą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Carina-forum

  1. Žalia Varna parašė:

    Kaip skaniai atrodo! Ir įsivaizduoju: pikantiško skonio, iš išorės traškūs dėl sūrio plutelės, o viduj drėgni… Juk taip? 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip, viršuje nuo sūrio susidaro plutelė, o viduje drėgni 🙂

  3. Irena parašė:

    O vietoje kukuruzu krakmolo jeigu idejus bulviu, labai blogai? 🙂

  4. Aušra parašė:

    Kadangi tai kepinys, o ne desertas tad manau drąsiai galima naudoti ir bulvių krakmolą. Tikrai blogai nebus 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.