Menu

Cukinijų keksiukai su sūriu

  • Cukinijų keksiukai su sūriu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Cukinijų keksiukai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 12 mini keksiukų
Kaloringumas: 63 kcal / mini keksiukas

Ingredientai:

  • 300 g cukinijos
  • 120 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 v.š. cukraus (nebūtina)
  • 50 ml krapų ir petražolių, susmulkintų
  • 3 vidutinio dydžio arba 2 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Sutarkuoti cukiniją ir išspausti skystį.
  • Svogūną susmulkinti ir pakepinti truputyje sviesto.
  • Sudėti tarkuotas cukinijas ir pakepinti dar 3-5 minutes.
  • Sudėti pipirus, cukrų ir atvėsinti.
  • Kiaušinius sumaišyti su kukurūzų krakmolu, sudėti žoleles, sūrį ir cukinijas.
  • Gerai išmaišyti ir šaukštu dėti į riebalais pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 180°C orkaitėje 15-18 minutes.
  • Patiekti su grietie kaip atskirą patiekalą arba garnyrą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Carina-forum

  1. Žalia Varna says:

    Kaip skaniai atrodo! Ir įsivaizduoju: pikantiško skonio, iš išorės traškūs dėl sūrio plutelės, o viduj drėgni… Juk taip? 🙂

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, viršuje nuo sūrio susidaro plutelė, o viduje drėgni 🙂

  3. Irena says:

    O vietoje kukuruzu krakmolo jeigu idejus bulviu, labai blogai? 🙂

  4. Aušra says:

    Kadangi tai kepinys, o ne desertas tad manau drąsiai galima naudoti ir bulvių krakmolą. Tikrai blogai nebus 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.