Menu

Faršo ir sūrio apkepas

  • Faršo ir sūrio apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Faršo ir sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 371 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g kotletams paruošto faršo (arba 300 g maltos mėsos + prieskoniai, batonas)
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Kepimo formos dugną ištepti sviestu (šį žingsnį galima praleisti, jei naudojate silikoninę kepimo formą).
  • Lygiu sluoksniu sudėti faršą į kepimo formą.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir užpilti grietine.
  • Kepti iki 180°С orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!

Šaltinis: Irisha-Irishka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.