Menu

Faršo ir sūrio apkepas

  • Faršo ir sūrio apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Faršo ir sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 371 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g kotletams paruošto faršo (arba 300 g maltos mėsos + prieskoniai, batonas)
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Kepimo formos dugną ištepti sviestu (šį žingsnį galima praleisti, jei naudojate silikoninę kepimo formą).
  • Lygiu sluoksniu sudėti faršą į kepimo formą.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir užpilti grietine.
  • Kepti iki 180°С orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!

Šaltinis: Irisha-Irishka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.