Menu

Netikras zuikis vaikams

  • Netikras zuikis vaikams
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Netikras zuikis vaikams


Autorius: Aušra

Data:

Na aš vėl griebiuosi savo ? – dar vienas receptas vaikams, tiems mieliems iš proto vedantiems žmogeliukams. Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo. Čia paskubom daryti kadrai, nes buvo baisu, kad ir jų nespėsiu padaryti, jei bent pusvalandį patingėsiu nueiti fotoaparato. Šiaip receptas skirtas tiems mažiesiems, kurie nori valgyti patys, bet šaukštuką ar šakutę dar prastai valdo. Zuikis puikiai susipjausto nedideliais gabaliukais ar lazdelėmis. Tinka nuo 8 mėn.

Kadangi mes jau seniai jokių tyrių nebevalgom, tai morkų ir obuolių tyrių neturėjau. Tad ėmiau morką ir nedidelį obuolį, sutarkavau smulkia burokine tarka ir patroškinau nedideliame kiekyje vandens, kol morka suminkštėjo.

Netikras zuikis vaikams

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 400 g maltos kalakutienos
  • 1 kiaušinis arba 2 kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. morkų tyrės
  • 1/4 p. obuolių tyrės
  • 1/4 p. kviečių sėlenų (dėjau kviečių gemalų)
  • 1/4 p. duonos trupinių (dėjau džiūvėsėlių)
  • žiupsnelis džiovinto baziliko
  • žiupsnelis česnako miltelių
  • 1/2 a.š. druskos (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti į indą ir gerai išmaišyti. Jei faršas pasirodys per skystas, įdėti truputį sėlenų ar duonos trupinių. Jei faršas pasirodys per kietas, įdėti truputį obuolių ar morkų tyrės
  • Masę sudėti į lengvai aliejumi pateptą kepimo formelę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes arba kol įsmeigtas peilis išlys švarus.
  • Jei nesinori, jog viršus apskrustų – uždengti kepimo indą folija.
  • Skanaus!

Šaltinis: Wholesome BabyFood

  1. Renata says:

    Ačiū už šį receptą! Paprasta, sveika, skanu ir vaikams (ne tik) tikrai patinka :))

  2. Aušra says:

    smagu girdėti 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux