Menu

Netikras zuikis vaikams

  • Netikras zuikis vaikams
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Netikras zuikis vaikams


Autorius: Aušra

Data:

Na aš vėl griebiuosi savo ? – dar vienas receptas vaikams, tiems mieliems iš proto vedantiems žmogeliukams. Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo. Čia paskubom daryti kadrai, nes buvo baisu, kad ir jų nespėsiu padaryti, jei bent pusvalandį patingėsiu nueiti fotoaparato. Šiaip receptas skirtas tiems mažiesiems, kurie nori valgyti patys, bet šaukštuką ar šakutę dar prastai valdo. Zuikis puikiai susipjausto nedideliais gabaliukais ar lazdelėmis. Tinka nuo 8 mėn.

Kadangi mes jau seniai jokių tyrių nebevalgom, tai morkų ir obuolių tyrių neturėjau. Tad ėmiau morką ir nedidelį obuolį, sutarkavau smulkia burokine tarka ir patroškinau nedideliame kiekyje vandens, kol morka suminkštėjo.

Netikras zuikis vaikams

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 400 g maltos kalakutienos
  • 1 kiaušinis arba 2 kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. morkų tyrės
  • 1/4 p. obuolių tyrės
  • 1/4 p. kviečių sėlenų (dėjau kviečių gemalų)
  • 1/4 p. duonos trupinių (dėjau džiūvėsėlių)
  • žiupsnelis džiovinto baziliko
  • žiupsnelis česnako miltelių
  • 1/2 a.š. druskos (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti į indą ir gerai išmaišyti. Jei faršas pasirodys per skystas, įdėti truputį sėlenų ar duonos trupinių. Jei faršas pasirodys per kietas, įdėti truputį obuolių ar morkų tyrės
  • Masę sudėti į lengvai aliejumi pateptą kepimo formelę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes arba kol įsmeigtas peilis išlys švarus.
  • Jei nesinori, jog viršus apskrustų – uždengti kepimo indą folija.
  • Skanaus!

Šaltinis: Wholesome BabyFood

  1. Renata parašė:

    Ačiū už šį receptą! Paprasta, sveika, skanu ir vaikams (ne tik) tikrai patinka :))

  2. Aušra parašė:

    smagu girdėti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.