Menu

Faršo ir brokolių pyragas

  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir brokolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Faršo ir brokolių pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 180 g miltų
  • 70 g grietinės
  • 70 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g faršo, paruošto kotletams kepti
  • 2 v.š. aliejaus
  • 200 g brokolių
  • 1 didelis svogūnas
  • pipirų
  • druskos
  • 150 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 1 kiaušinis
  • 200 g grietinės

Instrukcijos:

  • Visų pirma reikia pasiruošti tešlą. Miltus ir sviestą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Į gautus trupinius sudėti grietinę, žiupsnelį druskos ir užminkyti tešlą. Ją ant pamiltuoto stalviršio iškočioti ir iškloti 26cm diametro pyrago formą.
  • Iš faršo suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apkepti aliejuje. Išdėlioti juos ant tešlos pagrindo.
  • Brokolius išskaidyti šakelėmis (jei šaldyti, užpilti verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nuvarvinti) ir išdėlioti tarp mėsos.
  • Svogūną nulupti, susmulkinti ir lengvai apkepti aliejuje. Kiek pravėsusius sudėti ant brokolių ir mėsos rutuliukų. Užbrastyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
  • Kiaušinius ir grietinę išplakti. Pagardinti druska ir pipirais. Užpilti ant paruošto pyrago.
  • Pyragą kepti iki 175°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol pyrago viršus pradės gražiai ruduoti. Tada leidžiame pravėsti ir vaišinamės!

Šaltinis: žurnalas Geri Patarimai siūlo. Konservavimas 2005 Nr.3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux