Menu

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

  • Naminis mėsainis
  • Naminis mėsainis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Naminiai mėsainiai su Havarti sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Apie mėsainiams naudotą sūrį norisi pakalbėti truputį daugiau, nes jis mums buvo tiesiog atradimas. Tai Arla firmos Havarti sūris. Jis labai riebus, todėl karštą dieną jis tiesiog lydosi akyse. Kas yra labai gerai, nes ant baigiamos kepti mėsytės jo visai nereikia dėti, kad išsilydytų – nuo mėsos šilumos jis puikiai lydosi ir pats. Žinoma vieno Havarti sūrio daug nesuvalgysi. Tai irgi pas mus šeimoje yra labai gerai, nes įprastą fermentinį sūrį vaikai neprižiūrimi gali suvalgyti visą.

Beje, atostogų metu Švedijoje išragavom ne vieną Arla firmos sūrį, ir atradom gal kiek neįprastų, tačiau tikrai labai skanių. Deja, Lietuvoje matyt vėlgi reikės palaukti, kol ateis nauji produktai.

Naminiai mėsainiai su Havarti sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4 sočios porcijos
Kaloringumas: kcal /

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 2 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
  • 2 a.š. Dižono garstyčių
  • 1 svogūnas, pakepintas šlakelyje aliejaus
  • 3 v.š. avižų sėlenų
  • druska
  • juodieji pipirai

Instrukcijos:

  • Mėsą reikia pasiruošti iš anksto – sumaišyti visi nurodytus ingredientus ir pagardinti prieskoniais.
  • Tada padėkliuką iškloti maistine plėvele.
  • Mėsos paplotėlius geriausia formuoti formavimo žiedu. Arba improvizuoti – iš plastikinio butelio išpjauti žiedą, tik reikia žiūrėti kad žiedas gautųsi truputį didesnis nei bandelių skersmuo, nes mėsa kepdama pasitrauks.
  • Pagal bandelės dydžius pasidalinti mėsą į vienodo dydžio rutuliukus. Pvz. bandelėms IMK ir Skrudink su sūriu mėsos ėmiau po 70g., o bandelėms Tip Top – po 30g.
  • Tada formavimo žiedą dėti ant padėkliuko, į vidų įdėti mėsos rutuliuką ir pirštais išploti į paplotėlį. Svarbus momentas – mėsos paplotėlių kraštai neturi nenuplonėtų.
  • Taip paruošti visus mėsos paplotėlius. Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą pasimarinuoti.
  • Kai kepsninė ar grilius jau paruošti mėsos kepimui, mėsą išimti iš šaldytuvo ir kepti ant grotelių. Vieną kartą bandėme mėsą prieš dedant ant grotelių patepti aliejumi, tačiau tada labiau degė, o lipo matyt netgi daugiau nei kad netepėm visai mėsos. Tad nusprendėm, kad labai daug reikšmės duoda ir tai kaip gerai įkaitintos kepimo grotelės.
  • Prieš sluoksniuojant viską ant mėsainio, tikrai rekomenduojam kelias minutes paskrudinti bandeles ant griliaus. Tai suteikia labai malonaus traškumo.
  • Mėsainiai sluoksniuojami pasirinktais produktais. Mes šį kartą naudojom padažus, pomidorus, sūrį ir salotas. Kitą kartą būtinai dėsiu ir pakepintos šoninės, bei marinuotų agurkėlių.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.