Menu

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

  • Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafijorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 374 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 nedidelis žiedinis kopūstas
  • druskos
  • 250 ml pieno
  • 400-500 g brokolių
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • maltų baltųjų pipirų
  • tarkuoto muškato riešuto
  • žiupsnelis malto kario (nebūtina)
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 kiaušiniai
  • sviesto, formai patepti

Instrukcijos:

  • Žiedinį kopūstą nuplauti, nuvalyti, susmulkinti žiedynais ir 10 min. palaikyti sūdytame vandenyje.
  • Vandenį užvirti, pasūdyti, į jį įdėti žiedinį kopūstą ir trumpai apvirti. Kopūstą ataušinti.
  • Užvirinti kitą puodą su vandeniu, truputį pasūdyti. Brokolius nuplauti, nuvalyti, suskirstyti žiedynais ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 6 minutes.
  • Sviestą išlydyti puode, suberti miltus, pakaitinti ir maišant pilti pieną. Paskaninti druska, pipirais, muškato riešutu ir kariu. Esant vidutinei temperatūrai virti 8 min.
  • Įmaišyti 100 g sūrio ir nuimti nuo viryklės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Karščiui atsparią apkepo formą ištepti sviestu.
  • Į ją sudėti žiedinius kopūstus ir brokolius.
  • Į padažą įmušti kiaušinius, išmaišyti ir užpilti ant daržovių. Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti orkaitėje apie 25 min. arba kol viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Renata Kissel. Apkepai

  1. Indrė parašė:

    Man irgi patiktų – dievinu žiedinius, tik nebedažnai gaminu, mat turiu jų nemėgstantį gyventoją namie 🙂 kažką panašaus esu kepusi kaip tartą, todėl tikrai žinau, kad skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Internetas pilnas panašių receptų 🙂 Aš irgi ilgai laukiau, nes mano dideliam vyriškiui čia per lengvas patiekalas, o mažajam vyriškiui žiediniai ne itin patinka 🙂 Bet kai namuose liko tik vienas vyrukas, tai susigundžiau išbandyti. Bet kai vyrui papasakojau, tai vyras sakė turėsi ir man padaryti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Autorius: Aušra Data: 2009-06-04 Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus. Kukurūzų paplotėliai su sūriu Užtruksime: 45 min. Pagaminsime: 6 porcijas Ingredientai: …

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

Dalinuosi su Jumis salotomis, kurios tikrai neapsunkina ir tuo puikiai tinka pietums. Nors ir jausitės lengvai, avinžirnių dėka būsite sotūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux