Menu

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

  • Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafijorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 374 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 nedidelis žiedinis kopūstas
  • druskos
  • 250 ml pieno
  • 400-500 g brokolių
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • maltų baltųjų pipirų
  • tarkuoto muškato riešuto
  • žiupsnelis malto kario (nebūtina)
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 kiaušiniai
  • sviesto, formai patepti

Instrukcijos:

  • Žiedinį kopūstą nuplauti, nuvalyti, susmulkinti žiedynais ir 10 min. palaikyti sūdytame vandenyje.
  • Vandenį užvirti, pasūdyti, į jį įdėti žiedinį kopūstą ir trumpai apvirti. Kopūstą ataušinti.
  • Užvirinti kitą puodą su vandeniu, truputį pasūdyti. Brokolius nuplauti, nuvalyti, suskirstyti žiedynais ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 6 minutes.
  • Sviestą išlydyti puode, suberti miltus, pakaitinti ir maišant pilti pieną. Paskaninti druska, pipirais, muškato riešutu ir kariu. Esant vidutinei temperatūrai virti 8 min.
  • Įmaišyti 100 g sūrio ir nuimti nuo viryklės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Karščiui atsparią apkepo formą ištepti sviestu.
  • Į ją sudėti žiedinius kopūstus ir brokolius.
  • Į padažą įmušti kiaušinius, išmaišyti ir užpilti ant daržovių. Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti orkaitėje apie 25 min. arba kol viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Renata Kissel. Apkepai

  1. Indrė says:

    Man irgi patiktų – dievinu žiedinius, tik nebedažnai gaminu, mat turiu jų nemėgstantį gyventoją namie 🙂 kažką panašaus esu kepusi kaip tartą, todėl tikrai žinau, kad skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Internetas pilnas panašių receptų 🙂 Aš irgi ilgai laukiau, nes mano dideliam vyriškiui čia per lengvas patiekalas, o mažajam vyriškiui žiediniai ne itin patinka 🙂 Bet kai namuose liko tik vienas vyrukas, tai susigundžiau išbandyti. Bet kai vyrui papasakojau, tai vyras sakė turėsi ir man padaryti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis

Dalinuosi su Jumis salotomis, kurios tikrai neapsunkina ir tuo puikiai tinka pietums. Nors ir jausitės lengvai, avinžirnių dėka būsite sotūs.

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.