Menu

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

  • Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafijorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 374 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 nedidelis žiedinis kopūstas
  • druskos
  • 250 ml pieno
  • 400-500 g brokolių
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • maltų baltųjų pipirų
  • tarkuoto muškato riešuto
  • žiupsnelis malto kario (nebūtina)
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 kiaušiniai
  • sviesto, formai patepti

Instrukcijos:

  • Žiedinį kopūstą nuplauti, nuvalyti, susmulkinti žiedynais ir 10 min. palaikyti sūdytame vandenyje.
  • Vandenį užvirti, pasūdyti, į jį įdėti žiedinį kopūstą ir trumpai apvirti. Kopūstą ataušinti.
  • Užvirinti kitą puodą su vandeniu, truputį pasūdyti. Brokolius nuplauti, nuvalyti, suskirstyti žiedynais ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 6 minutes.
  • Sviestą išlydyti puode, suberti miltus, pakaitinti ir maišant pilti pieną. Paskaninti druska, pipirais, muškato riešutu ir kariu. Esant vidutinei temperatūrai virti 8 min.
  • Įmaišyti 100 g sūrio ir nuimti nuo viryklės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Karščiui atsparią apkepo formą ištepti sviestu.
  • Į ją sudėti žiedinius kopūstus ir brokolius.
  • Į padažą įmušti kiaušinius, išmaišyti ir užpilti ant daržovių. Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti orkaitėje apie 25 min. arba kol viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Renata Kissel. Apkepai

  1. Indrė parašė:

    Man irgi patiktų – dievinu žiedinius, tik nebedažnai gaminu, mat turiu jų nemėgstantį gyventoją namie 🙂 kažką panašaus esu kepusi kaip tartą, todėl tikrai žinau, kad skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Internetas pilnas panašių receptų 🙂 Aš irgi ilgai laukiau, nes mano dideliam vyriškiui čia per lengvas patiekalas, o mažajam vyriškiui žiediniai ne itin patinka 🙂 Bet kai namuose liko tik vienas vyrukas, tai susigundžiau išbandyti. Bet kai vyrui papasakojau, tai vyras sakė turėsi ir man padaryti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂