Menu

Makaronai su sūriu

  • Makaronai su sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Makaronai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Makaronai su sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 300 g makaronų
  • 100 g sviesto
  • 1 st. (apie 250 g) grietinės
  • 1 st. (apie 100 g) tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • petražolių,kapotų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti (nepervirti), nusunkti, sukrėsti į virimo indą ir pastatyti ant silpnos ugnies.
  • Maišant po truputį dėti sviestą ir grietinę.
  • Po šaukštelį dedant tarkuotą sūrį, maišyti, kol viskas išsileis ir pasidarys tirštas padažas.
  • Pagal skonį pridėjus druskos, pabarstyti pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. Vilma says:

    Šį padažą prisimenu dar iš vaikystės! Kadangi mano mama iki šiol nemėgsta makaronų, tai vienintelis būdas kaip juos valgydavome buvo su kečiupu ir sūriu. Bet vieną kartą būnant pas močiutę, krikšto mama pagamino makaronus su šiuo padažu, tai mes su broliu lapnojom be proto! 🙂 Teta pasakė receptą ir nuo to laiko mama gamindavo tik taip, paskui ir aš, kol nemokėjau gaminti, tik taip gaminau. Tikrai labai skanu! 🙂

  2. allegra says:

    Tokio varianto niekad nesu valgiusi 🙂 Iš vaikystės labiau pamenu makaronus su kepintais svogūnais ir šlapianke :)) Kažkaip anais laikais nelabai kas mokėjo makaronų mandriau paruošt :))

  3. Vilma says:

    Allegra, pilnai sutinku dėl nemokėjimo paruošti makaronus anais laikais. Juos ir naudojo tik kaip garnyrą vietoje bulvių. Tavasis variantas man visai negirdėtas ir neragautas. 🙂

  4. Aušra says:

    mano tėvų namuose irgi makaronai būdavo valgomi arba tik su pomidorų padažu arba vietoj bulvių. Apie sūrio ir pomidorų padažo derinį sužinojau tik bendrabutyje 🙂 O va su kepintais svogūnais ir šlapianka, tai pirmą kartą girdžiu 🙂
    Kai pažiūri interneto platybes, tai siaubas apima pamačius kiek ten visokių variantų su tais makaronais galima padaryti 🙂

  5. Rūta says:

    O aš dar į šį patiekalą įmečiau virtų brokolių, ir tas tikrai nepagadino reikalo. O svarbiausia vaikas valgė 🙂
    Noriu Jums Aušra padėkoti už puikų puslapį, kurį jau senai skaitau, o atsiradus vaikui – tai iš vis išsigelbėjimas 😀

  6. Aušra says:

    Iš pasitenkinimo tikriausiai paaugau kokį vieną centimetrą 😀 Išsilydau nuo tokių komentarų 🙂 Labai labai ačiū, jog atėjot pasakyti man tai 🙂 Dabar tikriausiai likusį vakarą sėdėsiu su šypsena veide 🙂

  7. Onute says:

    Skanu,bet labai riebu xx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux