Menu

Makaronai su sūriu

  • Makaronai su sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Makaronai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Makaronai su sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 300 g makaronų
  • 100 g sviesto
  • 1 st. (apie 250 g) grietinės
  • 1 st. (apie 100 g) tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • petražolių,kapotų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti (nepervirti), nusunkti, sukrėsti į virimo indą ir pastatyti ant silpnos ugnies.
  • Maišant po truputį dėti sviestą ir grietinę.
  • Po šaukštelį dedant tarkuotą sūrį, maišyti, kol viskas išsileis ir pasidarys tirštas padažas.
  • Pagal skonį pridėjus druskos, pabarstyti pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. Vilma says:

    Šį padažą prisimenu dar iš vaikystės! Kadangi mano mama iki šiol nemėgsta makaronų, tai vienintelis būdas kaip juos valgydavome buvo su kečiupu ir sūriu. Bet vieną kartą būnant pas močiutę, krikšto mama pagamino makaronus su šiuo padažu, tai mes su broliu lapnojom be proto! 🙂 Teta pasakė receptą ir nuo to laiko mama gamindavo tik taip, paskui ir aš, kol nemokėjau gaminti, tik taip gaminau. Tikrai labai skanu! 🙂

  2. allegra says:

    Tokio varianto niekad nesu valgiusi 🙂 Iš vaikystės labiau pamenu makaronus su kepintais svogūnais ir šlapianke :)) Kažkaip anais laikais nelabai kas mokėjo makaronų mandriau paruošt :))

  3. Vilma says:

    Allegra, pilnai sutinku dėl nemokėjimo paruošti makaronus anais laikais. Juos ir naudojo tik kaip garnyrą vietoje bulvių. Tavasis variantas man visai negirdėtas ir neragautas. 🙂

  4. Aušra says:

    mano tėvų namuose irgi makaronai būdavo valgomi arba tik su pomidorų padažu arba vietoj bulvių. Apie sūrio ir pomidorų padažo derinį sužinojau tik bendrabutyje 🙂 O va su kepintais svogūnais ir šlapianka, tai pirmą kartą girdžiu 🙂
    Kai pažiūri interneto platybes, tai siaubas apima pamačius kiek ten visokių variantų su tais makaronais galima padaryti 🙂

  5. Rūta says:

    O aš dar į šį patiekalą įmečiau virtų brokolių, ir tas tikrai nepagadino reikalo. O svarbiausia vaikas valgė 🙂
    Noriu Jums Aušra padėkoti už puikų puslapį, kurį jau senai skaitau, o atsiradus vaikui – tai iš vis išsigelbėjimas 😀

  6. Aušra says:

    Iš pasitenkinimo tikriausiai paaugau kokį vieną centimetrą 😀 Išsilydau nuo tokių komentarų 🙂 Labai labai ačiū, jog atėjot pasakyti man tai 🙂 Dabar tikriausiai likusį vakarą sėdėsiu su šypsena veide 🙂

  7. Onute says:

    Skanu,bet labai riebu xx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂