Menu

Makaronai su sūriu

  • Makaronai su sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Makaronai su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Makaronai su sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 300 g makaronų
  • 100 g sviesto
  • 1 st. (apie 250 g) grietinės
  • 1 st. (apie 100 g) tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • petražolių,kapotų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti (nepervirti), nusunkti, sukrėsti į virimo indą ir pastatyti ant silpnos ugnies.
  • Maišant po truputį dėti sviestą ir grietinę.
  • Po šaukštelį dedant tarkuotą sūrį, maišyti, kol viskas išsileis ir pasidarys tirštas padažas.
  • Pagal skonį pridėjus druskos, pabarstyti pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. Vilma says:

    Šį padažą prisimenu dar iš vaikystės! Kadangi mano mama iki šiol nemėgsta makaronų, tai vienintelis būdas kaip juos valgydavome buvo su kečiupu ir sūriu. Bet vieną kartą būnant pas močiutę, krikšto mama pagamino makaronus su šiuo padažu, tai mes su broliu lapnojom be proto! 🙂 Teta pasakė receptą ir nuo to laiko mama gamindavo tik taip, paskui ir aš, kol nemokėjau gaminti, tik taip gaminau. Tikrai labai skanu! 🙂

  2. allegra says:

    Tokio varianto niekad nesu valgiusi 🙂 Iš vaikystės labiau pamenu makaronus su kepintais svogūnais ir šlapianke :)) Kažkaip anais laikais nelabai kas mokėjo makaronų mandriau paruošt :))

  3. Vilma says:

    Allegra, pilnai sutinku dėl nemokėjimo paruošti makaronus anais laikais. Juos ir naudojo tik kaip garnyrą vietoje bulvių. Tavasis variantas man visai negirdėtas ir neragautas. 🙂

  4. Aušra says:

    mano tėvų namuose irgi makaronai būdavo valgomi arba tik su pomidorų padažu arba vietoj bulvių. Apie sūrio ir pomidorų padažo derinį sužinojau tik bendrabutyje 🙂 O va su kepintais svogūnais ir šlapianka, tai pirmą kartą girdžiu 🙂
    Kai pažiūri interneto platybes, tai siaubas apima pamačius kiek ten visokių variantų su tais makaronais galima padaryti 🙂

  5. Rūta says:

    O aš dar į šį patiekalą įmečiau virtų brokolių, ir tas tikrai nepagadino reikalo. O svarbiausia vaikas valgė 🙂
    Noriu Jums Aušra padėkoti už puikų puslapį, kurį jau senai skaitau, o atsiradus vaikui – tai iš vis išsigelbėjimas 😀

  6. Aušra says:

    Iš pasitenkinimo tikriausiai paaugau kokį vieną centimetrą 😀 Išsilydau nuo tokių komentarų 🙂 Labai labai ačiū, jog atėjot pasakyti man tai 🙂 Dabar tikriausiai likusį vakarą sėdėsiu su šypsena veide 🙂

  7. Onute says:

    Skanu,bet labai riebu xx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂