Menu

Greiti avižiniai sausainiai

  • Greiti avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greiti avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 125 g razinų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
  • Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltų mišinį.
  • Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
  • Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti apie 15-20 minučių.
  • Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Inga says:

    Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂

  3. Lorita says:

    Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.

  4. Aušra says:

    Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų “sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Paprasčiausia granola

Paprasčiausia granola

Kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux