Menu

Greiti avižiniai sausainiai

  • Greiti avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greiti avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 125 g razinų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
  • Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltų mišinį.
  • Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
  • Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti apie 15-20 minučių.
  • Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Inga says:

    Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂

  3. Lorita says:

    Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.

  4. Aušra says:

    Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų “sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.