Menu

Greiti avižiniai sausainiai

  • Greiti avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greiti avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 125 g razinų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
  • Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltų mišinį.
  • Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
  • Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti apie 15-20 minučių.
  • Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Inga says:

    Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂

  3. Lorita says:

    Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.

  4. Aušra says:

    Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų “sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux