Menu

Greiti avižiniai sausainiai

  • Greiti avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greiti avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 125 g razinų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
  • Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltų mišinį.
  • Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
  • Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti apie 15-20 minučių.
  • Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Inga parašė:

    Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

  3. Lorita parašė:

    Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.

  4. Aušra parašė:

    Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų „sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux