Menu

Greiti avižiniai sausainiai

  • Greiti avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greiti avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 dantukais nepajėgia sukramtyti.

Greiti avižiniai sausainiai

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 125 g razinų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Inde prasijoti miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  • Kitame inde išplakti abiejų rūšių cukrų su suminkštintu (bet neištirpintu) sviestu.
  • Sudėti kiaušinį, vanilės esenciją ir pieną. Maišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltų mišinį.
  • Tada įdėti apelsino žieveles, avižinius dirbsnius ir razinas.
  • Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti apie 15-20 minučių.
  • Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Inga parašė:

    Po savaitėlės išbandžiau ir šį sausainių receptą.Apelsinų žievelės skonis suteikė jiems visai kitą skonį.Man ir mano šeimai patiko 🙂 Ačiū jums.

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

  3. Lorita parašė:

    Labai skanus sausainukai. po šeimynos degustacijos jie turejo garbės patekti į mano išrinktųjų receptu sąsiuvinį. Ačiū.

  4. Aušra parašė:

    Šis blog”as yra mūsų mėgstamų receptų „sąsiuvinis” 🙂 Tad labai smagu, kad jie patinka ir kitiems 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.