Menu

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sviestas mano buvo šaltas, tad išlydžiau. Kadangi cukraus dėjau mažiau, tai tešla gavosi kietesnė, tad sausainius formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus ir tada paspaudžiau. Forma gavosi gražesnė. Bet kadangi tešla buvo kietesnė, tai sausainiai labai neišsiplėtė ir nebuvo labai ploni.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/2 p. minkšto sviesto
  • 1/2 p. žemės riešutų sviesto
  • 1/2 p. baltojo cukraus
  • 1/2 p. rudojo cukraus (nedėjau)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 p. miltų
  • 1 p. avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Minkštą sviestą išsuktu su žemės riešutų sviestu ir cukrumi.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilinį cukrų.
  • Išmaišius iki vienalytės masės, sudėti kepimo sodą, druską, kepimo miltelius ir miltus.
  • Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius.
  • Šaukšteliu sudėti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Su šakute paspausti tešlos kauburėlius.
  • Kepti 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes arba kol kraštai švelniai paruduos.
  • Išėmus iš orkaitės leisti minutę atvėsti ir tik tada perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Chocolate therapy

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.