Menu

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sviestas mano buvo šaltas, tad išlydžiau. Kadangi cukraus dėjau mažiau, tai tešla gavosi kietesnė, tad sausainius formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus ir tada paspaudžiau. Forma gavosi gražesnė. Bet kadangi tešla buvo kietesnė, tai sausainiai labai neišsiplėtė ir nebuvo labai ploni.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/2 p. minkšto sviesto
  • 1/2 p. žemės riešutų sviesto
  • 1/2 p. baltojo cukraus
  • 1/2 p. rudojo cukraus (nedėjau)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 p. miltų
  • 1 p. avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Minkštą sviestą išsuktu su žemės riešutų sviestu ir cukrumi.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilinį cukrų.
  • Išmaišius iki vienalytės masės, sudėti kepimo sodą, druską, kepimo miltelius ir miltus.
  • Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius.
  • Šaukšteliu sudėti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Su šakute paspausti tešlos kauburėlius.
  • Kepti 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes arba kol kraštai švelniai paruduos.
  • Išėmus iš orkaitės leisti minutę atvėsti ir tik tada perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Chocolate therapy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux