Menu

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sviestas mano buvo šaltas, tad išlydžiau. Kadangi cukraus dėjau mažiau, tai tešla gavosi kietesnė, tad sausainius formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus ir tada paspaudžiau. Forma gavosi gražesnė. Bet kadangi tešla buvo kietesnė, tai sausainiai labai neišsiplėtė ir nebuvo labai ploni.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/2 p. minkšto sviesto
  • 1/2 p. žemės riešutų sviesto
  • 1/2 p. baltojo cukraus
  • 1/2 p. rudojo cukraus (nedėjau)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 p. miltų
  • 1 p. avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Minkštą sviestą išsuktu su žemės riešutų sviestu ir cukrumi.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilinį cukrų.
  • Išmaišius iki vienalytės masės, sudėti kepimo sodą, druską, kepimo miltelius ir miltus.
  • Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius.
  • Šaukšteliu sudėti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Su šakute paspausti tešlos kauburėlius.
  • Kepti 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes arba kol kraštai švelniai paruduos.
  • Išėmus iš orkaitės leisti minutę atvėsti ir tik tada perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Chocolate therapy

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux