Menu

Virtiniai iš plikytos tešlos

  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Virtiniai iš plikytos tešlos


Autorius: Aušra

Data:

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Virtiniai iš plikytos tešlos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 225 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 750 ml miltų
  • 3 v.š. aliejaus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Į miltus supilti aliejų, druską ir verdantį vandenį. Viską šaukštu išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Kai jau nebebus karšta rankai, pradėti minkyti. Tešla taps elastinga ir nebeplips prie rankų.
  • Taip paruoštą tešlą plonai iškočioti, įdarytu norimu įdaru, suformuoti virtinukus ir virti pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3 minutes.
  • Skanaujame su visa šeimyna!

Šaltinis: hobis

  1. djurdjevak says:

    Kiek maždaug vnt. virtinių gaunasi iš tokio kiekio tešlos?

  2. Aušra says:

    Jei neklystu, tai apie 70 neperdidelių virtinukų išeina. Bet aš darau juos tokius miniatiūrinius – su vyno taure išspaudžiu. Jei daryti didesnius tai turėtų išeiti apie 50-60vnt.

  3. Margarita says:

    Šaunuolė Aušra,jokių kiaušinių nebūtina dėti.Čia yra tikri klasikiniai Vakarų Ukrainos daromi virtinukai.Mane išmokė mamos kaimynė iš Lvovo(šeimininkė nuo Dievo).Kiaušiniai gal ir pagerintų skonį,bet tešla jau taip plonai nesikočiotų.Sekmės.

  4. Aušra says:

    Na va kaip smagu, kai nuomonės sutampa 😉
    Ačiū!

  5. Sondre says:

    Labai dziaugiuosi kad radau si receptuka , megstam virtinukus,bet as nemegstu teslos minkyti , o si tesla nepalieka sulipusiu ranku ! Man siek tiek kietoka gavosi , buvo gan sunku iskocioti , tai sekanti karta gal daugiau vandens pilsiu,o gal del to kad naudoju “Extra” miltus ? Ar ji turi gautis tokia kietoka ?

  6. Aušra says:

    Aš irgi dar vis šituo receptuku naudojuosi ir kito ieškoti nematau prasmės 🙂

    Extra miltai gali būti kad sugeria daugiau vandens. Tiesiog kitą kartą truputį daugiau vandens įpilkite ir viskas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux