Menu

Virtiniai iš plikytos tešlos

  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Virtiniai iš plikytos tešlos


Autorius: Aušra

Data:

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Virtiniai iš plikytos tešlos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 225 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 750 ml miltų
  • 3 v.š. aliejaus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Į miltus supilti aliejų, druską ir verdantį vandenį. Viską šaukštu išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Kai jau nebebus karšta rankai, pradėti minkyti. Tešla taps elastinga ir nebeplips prie rankų.
  • Taip paruoštą tešlą plonai iškočioti, įdarytu norimu įdaru, suformuoti virtinukus ir virti pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3 minutes.
  • Skanaujame su visa šeimyna!

Šaltinis: hobis

  1. djurdjevak parašė:

    Kiek maždaug vnt. virtinių gaunasi iš tokio kiekio tešlos?

  2. Aušra parašė:

    Jei neklystu, tai apie 70 neperdidelių virtinukų išeina. Bet aš darau juos tokius miniatiūrinius – su vyno taure išspaudžiu. Jei daryti didesnius tai turėtų išeiti apie 50-60vnt.

  3. Margarita parašė:

    Šaunuolė Aušra,jokių kiaušinių nebūtina dėti.Čia yra tikri klasikiniai Vakarų Ukrainos daromi virtinukai.Mane išmokė mamos kaimynė iš Lvovo(šeimininkė nuo Dievo).Kiaušiniai gal ir pagerintų skonį,bet tešla jau taip plonai nesikočiotų.Sekmės.

  4. Aušra parašė:

    Na va kaip smagu, kai nuomonės sutampa 😉
    Ačiū!

  5. Sondre parašė:

    Labai dziaugiuosi kad radau si receptuka , megstam virtinukus,bet as nemegstu teslos minkyti , o si tesla nepalieka sulipusiu ranku ! Man siek tiek kietoka gavosi , buvo gan sunku iskocioti , tai sekanti karta gal daugiau vandens pilsiu,o gal del to kad naudoju „Extra” miltus ? Ar ji turi gautis tokia kietoka ?

  6. Aušra parašė:

    Aš irgi dar vis šituo receptuku naudojuosi ir kito ieškoti nematau prasmės 🙂

    Extra miltai gali būti kad sugeria daugiau vandens. Tiesiog kitą kartą truputį daugiau vandens įpilkite ir viskas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Mielinės bandelės su dešrele

Mielinės bandelės su dešrele

Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …