Menu

Virtiniai iš plikytos tešlos

  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Virtiniai iš plikytos tešlos
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Virtiniai iš plikytos tešlos


Autorius: Aušra

Data:

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Virtiniai iš plikytos tešlos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 225 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 750 ml miltų
  • 3 v.š. aliejaus
  • 250 ml verdančio vandens
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Į miltus supilti aliejų, druską ir verdantį vandenį. Viską šaukštu išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Kai jau nebebus karšta rankai, pradėti minkyti. Tešla taps elastinga ir nebeplips prie rankų.
  • Taip paruoštą tešlą plonai iškočioti, įdarytu norimu įdaru, suformuoti virtinukus ir virti pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3 minutes.
  • Skanaujame su visa šeimyna!

Šaltinis: hobis

  1. djurdjevak parašė:

    Kiek maždaug vnt. virtinių gaunasi iš tokio kiekio tešlos?

  2. Aušra parašė:

    Jei neklystu, tai apie 70 neperdidelių virtinukų išeina. Bet aš darau juos tokius miniatiūrinius – su vyno taure išspaudžiu. Jei daryti didesnius tai turėtų išeiti apie 50-60vnt.

  3. Margarita parašė:

    Šaunuolė Aušra,jokių kiaušinių nebūtina dėti.Čia yra tikri klasikiniai Vakarų Ukrainos daromi virtinukai.Mane išmokė mamos kaimynė iš Lvovo(šeimininkė nuo Dievo).Kiaušiniai gal ir pagerintų skonį,bet tešla jau taip plonai nesikočiotų.Sekmės.

  4. Aušra parašė:

    Na va kaip smagu, kai nuomonės sutampa 😉
    Ačiū!

  5. Sondre parašė:

    Labai dziaugiuosi kad radau si receptuka , megstam virtinukus,bet as nemegstu teslos minkyti , o si tesla nepalieka sulipusiu ranku ! Man siek tiek kietoka gavosi , buvo gan sunku iskocioti , tai sekanti karta gal daugiau vandens pilsiu,o gal del to kad naudoju „Extra” miltus ? Ar ji turi gautis tokia kietoka ?

  6. Aušra parašė:

    Aš irgi dar vis šituo receptuku naudojuosi ir kito ieškoti nematau prasmės 🙂

    Extra miltai gali būti kad sugeria daugiau vandens. Tiesiog kitą kartą truputį daugiau vandens įpilkite ir viskas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.