Menu

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

  • Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške


Autorius: Aušra

Data:

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 318 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 6 v.š. sviesto, išlydyto ir atvėsinto
  • 1 3/4 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 p. moliūgų tyrės
  • 1 3/4 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. malto muskato
  • 225 g kreminės varškės, kambario temperatūros
  • 1/3 p. vandens

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti sviestą ir 1 1/2 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Įmušti 2 kiaušinius, sudėti moliūgų tyrę ir vandenį. Išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su cinamonu, soda, kepimo milteliais ir muskatu.
  • Sumaišyti abiejų indų turinius ir supilti tešlą į 26cm skermens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Inde išmaišyti kreminę varškę su likusiu kiaušiniu ir likusiu 1/4 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu paskirstyti kreminę masę lašeliais ant pyrago.
  • Su peiliu perbraukti (ale pjauti) per pyragą kelis kartus, kad kreminė varškė įsimaišytų lengvai į pyragą.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol moliūgų pyragas (ne kreminė varškė) paspaudus atšoks atgal.
  • Atvėsinti kepimo formoje ir tik tada pjaustyti gabaliukais.
  • Skanauti!

Šaltinis: the baker chick

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂