Menu

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

  • Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške


Autorius: Aušra

Data:

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 318 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 6 v.š. sviesto, išlydyto ir atvėsinto
  • 1 3/4 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 p. moliūgų tyrės
  • 1 3/4 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. malto muskato
  • 225 g kreminės varškės, kambario temperatūros
  • 1/3 p. vandens

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti sviestą ir 1 1/2 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Įmušti 2 kiaušinius, sudėti moliūgų tyrę ir vandenį. Išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su cinamonu, soda, kepimo milteliais ir muskatu.
  • Sumaišyti abiejų indų turinius ir supilti tešlą į 26cm skermens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Inde išmaišyti kreminę varškę su likusiu kiaušiniu ir likusiu 1/4 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu paskirstyti kreminę masę lašeliais ant pyrago.
  • Su peiliu perbraukti (ale pjauti) per pyragą kelis kartus, kad kreminė varškė įsimaišytų lengvai į pyragą.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol moliūgų pyragas (ne kreminė varškė) paspaudus atšoks atgal.
  • Atvėsinti kepimo formoje ir tik tada pjaustyti gabaliukais.
  • Skanauti!

Šaltinis: the baker chick

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux