Menu

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

  • Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške


Autorius: Aušra

Data:

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 318 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 6 v.š. sviesto, išlydyto ir atvėsinto
  • 1 3/4 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 p. moliūgų tyrės
  • 1 3/4 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. malto muskato
  • 225 g kreminės varškės, kambario temperatūros
  • 1/3 p. vandens

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti sviestą ir 1 1/2 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Įmušti 2 kiaušinius, sudėti moliūgų tyrę ir vandenį. Išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su cinamonu, soda, kepimo milteliais ir muskatu.
  • Sumaišyti abiejų indų turinius ir supilti tešlą į 26cm skermens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Inde išmaišyti kreminę varškę su likusiu kiaušiniu ir likusiu 1/4 puodelio cukraus iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu paskirstyti kreminę masę lašeliais ant pyrago.
  • Su peiliu perbraukti (ale pjauti) per pyragą kelis kartus, kad kreminė varškė įsimaišytų lengvai į pyragą.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol moliūgų pyragas (ne kreminė varškė) paspaudus atšoks atgal.
  • Atvėsinti kepimo formoje ir tik tada pjaustyti gabaliukais.
  • Skanauti!

Šaltinis: the baker chick

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Super super šokoladinis pudingas su šokolado gabaliukais ? Tikriausiai reikėtų arba dalį kakavos keisti miltais, arba dėti prastesnį šokoladą (aš dėjau 85%), nes gavosi net kartokas. Bet su purškiama grietinėle gavosi ypatingai šventiškas desertas. Tik kur moliūgo skonis??? Kakava ir šokoladas užmušė moliūgą…

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux