Menu

Citrininis maskarponės tortas

  • Citrininis maskarponės tortas
  • Citrininis maskarponės tortas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Citrininis maskarponės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Citrininis maskarponės tortas

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 svečių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 100 g sviesto, išlydyto
  • Kremui:
  • 3/4 p. kondensuoto pieno
  • 1/2 p. citrinos sulčių (originale naudoja 1/4 p., bet mums tiek buvo per mažai)
  • 100 g cukraus pudros
  • 340 g maskarponės sūrio
  • 1 1/2 p. plakamosios grietinėlės
  • Papuošimui:
  • 1/2 žalios citrinos
  • 1/2 geltonos citrinos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitiname iki 165°C.
  • Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi. Kadangi mano forma sena, tai kepimo popieriumi dengiu ir kraštus, juos prilipindama prie formos sviestu.
  • Sausainius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu.
  • Sausainių masę suberiame į kepimo formą ir prispaudžiame prie dugno bei kraštų.
  • Paruoštą torto pagrindą kepame orkaitėje 10 minučių.
  • Iškepusį pagrindą išimame ir leidžiame atvėsti.
  • Tuo tarpu pasiruošiame kremą – inde sumaišome kondensuotą pieną, citrinos sultis, cukraus pudrą ir maskarponės sūrį.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų.
  • Atsargiai grietinėlę įmaišome į maskarponės kremą.
  • Dalį kremo atidedame papuošimui. Likusį kremą supilame ant torto pagrindo ir išlyginame.
  • Atidėtą kremą sudedame į konditerinį maišelį ir gražiai išspaudžiame papuošimus.
  • Paruoštą tortą dedame į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
  • Prieš nešant tortą vaišinti svečius, jį papuošiame plonai pjaustytomis citrinų riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life, love & sugar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.