Menu

Citrininis maskarponės tortas

  • Citrininis maskarponės tortas
  • Citrininis maskarponės tortas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Citrininis maskarponės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Citrininis maskarponės tortas

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 svečių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 100 g sviesto, išlydyto
  • Kremui:
  • 3/4 p. kondensuoto pieno
  • 1/2 p. citrinos sulčių (originale naudoja 1/4 p., bet mums tiek buvo per mažai)
  • 100 g cukraus pudros
  • 340 g maskarponės sūrio
  • 1 1/2 p. plakamosios grietinėlės
  • Papuošimui:
  • 1/2 žalios citrinos
  • 1/2 geltonos citrinos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitiname iki 165°C.
  • Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi. Kadangi mano forma sena, tai kepimo popieriumi dengiu ir kraštus, juos prilipindama prie formos sviestu.
  • Sausainius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu.
  • Sausainių masę suberiame į kepimo formą ir prispaudžiame prie dugno bei kraštų.
  • Paruoštą torto pagrindą kepame orkaitėje 10 minučių.
  • Iškepusį pagrindą išimame ir leidžiame atvėsti.
  • Tuo tarpu pasiruošiame kremą – inde sumaišome kondensuotą pieną, citrinos sultis, cukraus pudrą ir maskarponės sūrį.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų.
  • Atsargiai grietinėlę įmaišome į maskarponės kremą.
  • Dalį kremo atidedame papuošimui. Likusį kremą supilame ant torto pagrindo ir išlyginame.
  • Atidėtą kremą sudedame į konditerinį maišelį ir gražiai išspaudžiame papuošimus.
  • Paruoštą tortą dedame į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
  • Prieš nešant tortą vaišinti svečius, jį papuošiame plonai pjaustytomis citrinų riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life, love & sugar

  1. saldumynai says:

    Labai megstu citrininius tortus, jie turi tokio gaivumo, leidziancio suvalgyti ne viena gabaleli skanesto. O sis atrodo labai lengvai pagaminamas. Nors turiu megstama, kuri perku, taciau norisi ismokti ir paciai kazka panasaus pasigaminti. Ypac kai nereikia kepti biskvito, su kuriuo niekaip nepavyksta susitarti, nors atrodo viska darau pagal rekomendacijas, bet iskepes jis man sukrinta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux