Menu

Citrininis maskarponės tortas

  • Citrininis maskarponės tortas
  • Citrininis maskarponės tortas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Citrininis maskarponės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Citrininis maskarponės tortas

Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 svečių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 100 g sviesto, išlydyto
  • Kremui:
  • 3/4 p. kondensuoto pieno
  • 1/2 p. citrinos sulčių (originale naudoja 1/4 p., bet mums tiek buvo per mažai)
  • 100 g cukraus pudros
  • 340 g maskarponės sūrio
  • 1 1/2 p. plakamosios grietinėlės
  • Papuošimui:
  • 1/2 žalios citrinos
  • 1/2 geltonos citrinos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitiname iki 165°C.
  • Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi. Kadangi mano forma sena, tai kepimo popieriumi dengiu ir kraštus, juos prilipindama prie formos sviestu.
  • Sausainius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu.
  • Sausainių masę suberiame į kepimo formą ir prispaudžiame prie dugno bei kraštų.
  • Paruoštą torto pagrindą kepame orkaitėje 10 minučių.
  • Iškepusį pagrindą išimame ir leidžiame atvėsti.
  • Tuo tarpu pasiruošiame kremą – inde sumaišome kondensuotą pieną, citrinos sultis, cukraus pudrą ir maskarponės sūrį.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų.
  • Atsargiai grietinėlę įmaišome į maskarponės kremą.
  • Dalį kremo atidedame papuošimui. Likusį kremą supilame ant torto pagrindo ir išlyginame.
  • Atidėtą kremą sudedame į konditerinį maišelį ir gražiai išspaudžiame papuošimus.
  • Paruoštą tortą dedame į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
  • Prieš nešant tortą vaišinti svečius, jį papuošiame plonai pjaustytomis citrinų riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life, love & sugar

  1. saldumynai says:

    Labai megstu citrininius tortus, jie turi tokio gaivumo, leidziancio suvalgyti ne viena gabaleli skanesto. O sis atrodo labai lengvai pagaminamas. Nors turiu megstama, kuri perku, taciau norisi ismokti ir paciai kazka panasaus pasigaminti. Ypac kai nereikia kepti biskvito, su kuriuo niekaip nepavyksta susitarti, nors atrodo viska darau pagal rekomendacijas, bet iskepes jis man sukrinta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos “Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux