Menu

Greitai paruošiami žuvies kotletai

  • Greitai paruošiami žuvies kotletai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greitai paruošiami žuvies kotletai


Autorius: Aušra

Data:

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g šaldytų menkių
  • 2 a.š. krakmolo
  • 1 kiaušinis
  • 100 g tepamojo sūrelio
  • 50 g prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, laiškinių česnakų), smulkintų
  • druskos
  • baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Žuvį atitirpinti, susmulkinti peiliu arba mėsmale (geriau mėsmale).
  • Sumaišyti su likusiomis sudedamosiomis dalimis.
  • Iš mišinio formuoti mažus kotletus ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  • Patiekti su virtomis bulvėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. rūtuliukas parašė:

    seniai norėjau išsikept tokių kotletukų, bet vis pabijojau, kad per daug vandeninga viskas bus. Na, žinant kokia ta šaldyta žuvis.

  2. Aušra parašė:

    Aš kadangi irgi to bijojau, tai tiesiog kai susmulkinau žuvį ėmiau ir ranka nuspaudžiau vandenį. Gal net per daug nuspaudžiau, nes paskui masė gavosi gan sausoka. Nors aš smulkinau peiliu, tai žuvis gabaliukais buvo. Kitas dalykas, pagal receptą priklauso 400g šaldytos menkės, o aš dėjau 400g atšilusios menkės, nupilus vandenį. O ant dar neatšildytos žuvies poko buvo užrašyta 700g. 🙂

  3. monika parašė:

    sveikos gal kas esat kepusios zuvies kotletus is raudžiu?gal turit receptu?

  4. Aušra parašė:

    Deja, tokios žuvies gyvenime tikriausiai nesu ragavusi 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂