Menu

Greitai paruošiami žuvies kotletai

  • Greitai paruošiami žuvies kotletai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Greitai paruošiami žuvies kotletai


Autorius: Aušra

Data:

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g šaldytų menkių
  • 2 a.š. krakmolo
  • 1 kiaušinis
  • 100 g tepamojo sūrelio
  • 50 g prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, laiškinių česnakų), smulkintų
  • druskos
  • baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Žuvį atitirpinti, susmulkinti peiliu arba mėsmale (geriau mėsmale).
  • Sumaišyti su likusiomis sudedamosiomis dalimis.
  • Iš mišinio formuoti mažus kotletus ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  • Patiekti su virtomis bulvėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. rūtuliukas says:

    seniai norėjau išsikept tokių kotletukų, bet vis pabijojau, kad per daug vandeninga viskas bus. Na, žinant kokia ta šaldyta žuvis.

  2. Aušra says:

    Aš kadangi irgi to bijojau, tai tiesiog kai susmulkinau žuvį ėmiau ir ranka nuspaudžiau vandenį. Gal net per daug nuspaudžiau, nes paskui masė gavosi gan sausoka. Nors aš smulkinau peiliu, tai žuvis gabaliukais buvo. Kitas dalykas, pagal receptą priklauso 400g šaldytos menkės, o aš dėjau 400g atšilusios menkės, nupilus vandenį. O ant dar neatšildytos žuvies poko buvo užrašyta 700g. 🙂

  3. monika says:

    sveikos gal kas esat kepusios zuvies kotletus is raudžiu?gal turit receptu?

  4. Aušra says:

    Deja, tokios žuvies gyvenime tikriausiai nesu ragavusi 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.