Menu

Salotos su vištiena ir feta

  • Salotos su vištiena ir feta
  • Salotos su vištiena ir feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Salotos su vištiena ir feta


Autorius: Aušra

Data:

Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad tinkamiausia vakarienė – salotos. Ji išrinko receptą, aš supirkau produktus. Bet jau matyt įtariat kuom baigėsi 🙂 Aš gaminau vakarienę, o dukra su draugėmis užsiplepėjo ir susivėlino grįžti namo 🙂 Taip ir liks man klausimas, ji čia taip specialiai? 🙂 Na gerai, kad salotos tokios greitos, kad net nepavadinčiau gaminimu – sudėjai į lėkštę ir viskas!

Originale siūloma naudoti mėlynojo pelėsio sūrį, tačiau mes nesam jo dideli gerbėjai, tad nubalsavom pakeisti jį feta. Man tai ganėtinai naujas derinys, nes ją dažniausiai naudoju graikiškose salotose. Bet prie švelnios vištienos, ji tikrai puikiai derėjo, tik norėjosi, kad pomidoriukai būtų gal kiek rūgštesni, nes jie pasirodė man net saldūs. Bet šiaip viskas tvarkoj. Dukra grįžusi namo visą porciją suvalgė ir buvo laiminga (gal dėl gerai praleisto laiko su draugėmis, gal kad nereikėjo salotų daryti, o gal kad iš tiesų buvo skanu) 🙂

Salotos su vištiena ir feta

Užtruksime:
Pagaminsime: 1 porciją

Ingredientai:

  • 50 g salotų mišinio
  • 75 g vyšninių pomidoriukų
  • 50 g vištienos, keptos ar virtos
  • 50 g feta sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių

Instrukcijos:

  • Salotas nuplauti ir sudėti į lėkštę.
  • Pomidoriukus supjaustyti ketvirčiais. Taip pat sudėti į lėkštę.
  • Ant viršaus sudėti pasmulkintą vištieną ir sutrupintą fetą.
  • Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, actą, druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštų salotų.
  • Skanaus!

Idėja: David Bez. Salotos su meile (Alma littera, 2015)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux