Menu

Salotos su vištiena ir feta

  • Salotos su vištiena ir feta
  • Salotos su vištiena ir feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Salotos su vištiena ir feta


Autorius: Aušra

Data:

Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad tinkamiausia vakarienė – salotos. Ji išrinko receptą, aš supirkau produktus. Bet jau matyt įtariat kuom baigėsi 🙂 Aš gaminau vakarienę, o dukra su draugėmis užsiplepėjo ir susivėlino grįžti namo 🙂 Taip ir liks man klausimas, ji čia taip specialiai? 🙂 Na gerai, kad salotos tokios greitos, kad net nepavadinčiau gaminimu – sudėjai į lėkštę ir viskas!

Originale siūloma naudoti mėlynojo pelėsio sūrį, tačiau mes nesam jo dideli gerbėjai, tad nubalsavom pakeisti jį feta. Man tai ganėtinai naujas derinys, nes ją dažniausiai naudoju graikiškose salotose. Bet prie švelnios vištienos, ji tikrai puikiai derėjo, tik norėjosi, kad pomidoriukai būtų gal kiek rūgštesni, nes jie pasirodė man net saldūs. Bet šiaip viskas tvarkoj. Dukra grįžusi namo visą porciją suvalgė ir buvo laiminga (gal dėl gerai praleisto laiko su draugėmis, gal kad nereikėjo salotų daryti, o gal kad iš tiesų buvo skanu) 🙂

Salotos su vištiena ir feta

Užtruksime:
Pagaminsime: 1 porciją

Ingredientai:

  • 50 g salotų mišinio
  • 75 g vyšninių pomidoriukų
  • 50 g vištienos, keptos ar virtos
  • 50 g feta sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių

Instrukcijos:

  • Salotas nuplauti ir sudėti į lėkštę.
  • Pomidoriukus supjaustyti ketvirčiais. Taip pat sudėti į lėkštę.
  • Ant viršaus sudėti pasmulkintą vištieną ir sutrupintą fetą.
  • Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, actą, druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštų salotų.
  • Skanaus!

Idėja: David Bez. Salotos su meile (Alma littera, 2015)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂