Menu

Picos padas su kepimo milteliais

  • Picos padas su kepimo milteliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Picos padas su kepimo milteliais


Autorius: Aušra

Data:

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Picos padas su kepimo milteliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 350-400 ml miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 50 g sviesto
  • 150 ml pieno

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tolygiai sudėti į tešlą riebalus.
  • Supilti pieną ir gerai išminkyti minkštą tešlą.
  • Padalinti tešlą mažesniais gabalėliais. Suploti juos ir padaryti maždaug 20 cm skersmens paplotėlius.
  • Sudėti į pateptas arba kepimo popieriumi išklotas skardas.
  • Dėti pageidaujamo įdaro.
  • Kepti 225-250°C temperatūroje maždaug 15 minučių (man uždeko ir 10min.)
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Jolita parašė:

    Manau, kad esi tikrai stilinga blogere, todėl skiriu Stylish Blogger Award.
    http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-stilingiausio.html

  2. Andžela parašė:

    Labai skani pica gavosi😋. Sakyčiau netgi skanesnė nei su mieliniu padu. Ačiū už receptūrą🌹💝

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.