Menu

Picos padas su kepimo milteliais

  • Picos padas su kepimo milteliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Picos padas su kepimo milteliais


Autorius: Aušra

Data:

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Picos padas su kepimo milteliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 350-400 ml miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 50 g sviesto
  • 150 ml pieno

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tolygiai sudėti į tešlą riebalus.
  • Supilti pieną ir gerai išminkyti minkštą tešlą.
  • Padalinti tešlą mažesniais gabalėliais. Suploti juos ir padaryti maždaug 20 cm skersmens paplotėlius.
  • Sudėti į pateptas arba kepimo popieriumi išklotas skardas.
  • Dėti pageidaujamo įdaro.
  • Kepti 225-250°C temperatūroje maždaug 15 minučių (man uždeko ir 10min.)
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Jolita says:

    Manau, kad esi tikrai stilinga blogere, todėl skiriu Stylish Blogger Award.
    http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-stilingiausio.html

  2. Andžela says:

    Labai skani pica gavosi😋. Sakyčiau netgi skanesnė nei su mieliniu padu. Ačiū už receptūrą🌹💝

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux