Menu

Picos padas su kepimo milteliais

  • Picos padas su kepimo milteliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Picos padas su kepimo milteliais


Autorius: Aušra

Data:

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Picos padas su kepimo milteliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 350-400 ml miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 50 g sviesto
  • 150 ml pieno

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tolygiai sudėti į tešlą riebalus.
  • Supilti pieną ir gerai išminkyti minkštą tešlą.
  • Padalinti tešlą mažesniais gabalėliais. Suploti juos ir padaryti maždaug 20 cm skersmens paplotėlius.
  • Sudėti į pateptas arba kepimo popieriumi išklotas skardas.
  • Dėti pageidaujamo įdaro.
  • Kepti 225-250°C temperatūroje maždaug 15 minučių (man uždeko ir 10min.)
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Jolita says:

    Manau, kad esi tikrai stilinga blogere, todėl skiriu Stylish Blogger Award.
    http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-stilingiausio.html

  2. Andžela says:

    Labai skani pica gavosi😋. Sakyčiau netgi skanesnė nei su mieliniu padu. Ačiū už receptūrą🌹💝

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux