Menu

Šokoladinis cukinijų pyragas

  • Šokoladinis cukinijų pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Šokoladinis cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. cukinijos, tarkuokos
  • 1/2 p. sviesto, tirpinto
  • 1/3 p. augalinio aliejaus
  • 1 3/4 p. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 4 v.š. kakavos
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/2 p. šokolado čipsų arba šokolado gabaliukų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Gerai sumaišyti skystus produktus, į juos įmaišyti cukiniją.
  • Kitame inde sumaišyti sausus produktus ir po truputį juos įmaišyti į cukinijų masę.
  • Gerai išmaišyti.
  • Supilti į riebalais išteptą 25x30cm kepimo indą.
  • Kepti 160-170°C temperatūroje 40-45 minutes (arba kol degtukas iš pyrago išlys sausas).
  • Jei yra noro, ataušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Spice Rack

  1. Vaida says:

    Be galo įdomus pyragas:)…kiek matavimo vienetų yra puodelis?

  2. Aušra says:

    Puodelis 237ml, jei yra koks matavimo indas kur sužymėta oz. (uncijomis), tai puodukas lygus 8oz. (išsiaiškinau, kai sulaužiau savo matavimo puoduką 🙂 ). O šiaip kadangi šitame recepte viskas matuojama puodukais, tai galima tiesiog imti koki vidutinio dydžio arbatos/kavos puoduką ir pagal jį viską susimatuoti. Kaip iš neturėjimo ką veikti šią akimirką pažiūrėjau, kad puodukas tai tas pats kai į Nescafe puoduką nedapili vandens per piršto storį 🙂

  3. James says:

    Oh, my God this looks absolutely delicious!
    I”m going to try it right now.

  4. laura says:

    skaniai atrodo labai labai

  5. Aušra says:

    🙂 O ir skonis nenuvilia 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …