Menu

Šokoladinis cukinijų pyragas

  • Šokoladinis cukinijų pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Šokoladinis cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. cukinijos, tarkuokos
  • 1/2 p. sviesto, tirpinto
  • 1/3 p. augalinio aliejaus
  • 1 3/4 p. cukraus (dabar mums užtenka 1 p.)
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 4 v.š. kakavos
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/2 p. šokolado čipsų arba šokolado gabaliukų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Gerai sumaišyti skystus produktus, į juos įmaišyti cukiniją.
  • Kitame inde sumaišyti sausus produktus ir po truputį juos įmaišyti į cukinijų masę.
  • Gerai išmaišyti.
  • Supilti į riebalais išteptą 25x30cm kepimo indą.
  • Kepti 160-170°C temperatūroje 40-45 minutes (arba kol degtukas iš pyrago išlys sausas).
  • Jei yra noro, ataušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Spice Rack

  1. Vaida parašė:

    Be galo įdomus pyragas:)…kiek matavimo vienetų yra puodelis?

  2. Aušra parašė:

    Puodelis 237ml, jei yra koks matavimo indas kur sužymėta oz. (uncijomis), tai puodukas lygus 8oz. (išsiaiškinau, kai sulaužiau savo matavimo puoduką 🙂 ). O šiaip kadangi šitame recepte viskas matuojama puodukais, tai galima tiesiog imti koki vidutinio dydžio arbatos/kavos puoduką ir pagal jį viską susimatuoti. Kaip iš neturėjimo ką veikti šią akimirką pažiūrėjau, kad puodukas tai tas pats kai į Nescafe puoduką nedapili vandens per piršto storį 🙂

  3. James parašė:

    Oh, my God this looks absolutely delicious!
    I”m going to try it right now.

  4. laura parašė:

    skaniai atrodo labai labai

  5. Aušra parašė:

    🙂 O ir skonis nenuvilia 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂