Menu

Šokoladinis cukinijų pyragas

  • Šokoladinis cukinijų pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Šokoladinis cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. cukinijos, tarkuokos
  • 1/2 p. sviesto, tirpinto
  • 1/3 p. augalinio aliejaus
  • 1 3/4 p. cukraus (dabar mums užtenka 1 p.)
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 4 v.š. kakavos
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/2 p. šokolado čipsų arba šokolado gabaliukų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Gerai sumaišyti skystus produktus, į juos įmaišyti cukiniją.
  • Kitame inde sumaišyti sausus produktus ir po truputį juos įmaišyti į cukinijų masę.
  • Gerai išmaišyti.
  • Supilti į riebalais išteptą 25x30cm kepimo indą.
  • Kepti 160-170°C temperatūroje 40-45 minutes (arba kol degtukas iš pyrago išlys sausas).
  • Jei yra noro, ataušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Spice Rack

  1. Vaida says:

    Be galo įdomus pyragas:)…kiek matavimo vienetų yra puodelis?

  2. Aušra says:

    Puodelis 237ml, jei yra koks matavimo indas kur sužymėta oz. (uncijomis), tai puodukas lygus 8oz. (išsiaiškinau, kai sulaužiau savo matavimo puoduką 🙂 ). O šiaip kadangi šitame recepte viskas matuojama puodukais, tai galima tiesiog imti koki vidutinio dydžio arbatos/kavos puoduką ir pagal jį viską susimatuoti. Kaip iš neturėjimo ką veikti šią akimirką pažiūrėjau, kad puodukas tai tas pats kai į Nescafe puoduką nedapili vandens per piršto storį 🙂

  3. James says:

    Oh, my God this looks absolutely delicious!
    I”m going to try it right now.

  4. laura says:

    skaniai atrodo labai labai

  5. Aušra says:

    🙂 O ir skonis nenuvilia 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux