Menu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

  • Pomidorų salotos su Fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidorų salotos su Fetos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Nežinau kaip jums, bet man pavasarį būną ypatingai didelis noras susitvarkyti namus, apsišvarinti visose spintelėse, kuo daugiau ištuštinti šaldytuvą ir pan. Šiandien vakarienei planavau daryti kitas salotas, bet pažiūrėjusi į Fetos sūrio galiojimo laiką supratau, kad jau atėjo paskutinės jo dienos… Tad ėmiau vartyti savo žaliąją papkę, kurioje jau seniai ilsisi visokie receptai. Ir ne veltui 🙂 Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g Fetos sūrio
  • 200 g saldžiųjų paprikų
  • 120 g porų (arba svogūno ir svogūno laiškų)
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 10 g česnako
  • 30 g acto
  • 100 g augalinio aliejaus (man užtenka ir 60 g)
  • 5 g druskos
  • 5 g juodųjų maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Porus nuvalyti, nuplauti ir susmulkinti 1-2 mm dydžio juostelėmis.
  • Saldžiąją papriką išvalyti, išplauti ir supjaustyti kubeliais.
  • Taip pat kubeliais supjaustyti pomidorus ir sūrį.
  • Alyvuoges susmulkinti.
  • Česnakus nuvalyti ir susmulkinti.
  • Visus paruoštu produktus sudėti į indą, pilti actą, berti druską, juoduosius maltus pipirus, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
  • Salotos turi būti aštroko skonio, turi jaustis sūrio skonis.
  • Skanaus!

Šaltinis: IKI leidinys „Velykų vaišės”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.