Menu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

  • Pomidorų salotos su Fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidorų salotos su Fetos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Nežinau kaip jums, bet man pavasarį būną ypatingai didelis noras susitvarkyti namus, apsišvarinti visose spintelėse, kuo daugiau ištuštinti šaldytuvą ir pan. Šiandien vakarienei planavau daryti kitas salotas, bet pažiūrėjusi į Fetos sūrio galiojimo laiką supratau, kad jau atėjo paskutinės jo dienos… Tad ėmiau vartyti savo žaliąją papkę, kurioje jau seniai ilsisi visokie receptai. Ir ne veltui 🙂 Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g Fetos sūrio
  • 200 g saldžiųjų paprikų
  • 120 g porų (arba svogūno ir svogūno laiškų)
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 10 g česnako
  • 30 g acto
  • 100 g augalinio aliejaus (man užtenka ir 60 g)
  • 5 g druskos
  • 5 g juodųjų maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Porus nuvalyti, nuplauti ir susmulkinti 1-2 mm dydžio juostelėmis.
  • Saldžiąją papriką išvalyti, išplauti ir supjaustyti kubeliais.
  • Taip pat kubeliais supjaustyti pomidorus ir sūrį.
  • Alyvuoges susmulkinti.
  • Česnakus nuvalyti ir susmulkinti.
  • Visus paruoštu produktus sudėti į indą, pilti actą, berti druską, juoduosius maltus pipirus, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
  • Salotos turi būti aštroko skonio, turi jaustis sūrio skonis.
  • Skanaus!

Šaltinis: IKI leidinys „Velykų vaišės”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux