Menu

Pomidorų salotos su “Fetos” sūriu

  • Pomidorų salotos su Fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidorų salotos su Fetos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Nežinau kaip jums, bet man pavasarį būną ypatingai didelis noras susitvarkyti namus, apsišvarinti visose spintelėse, kuo daugiau ištuštinti šaldytuvą ir pan. Šiandien vakarienei planavau daryti kitas salotas, bet pažiūrėjusi į Fetos sūrio galiojimo laiką supratau, kad jau atėjo paskutinės jo dienos… Tad ėmiau vartyti savo žaliąją papkę, kurioje jau seniai ilsisi visokie receptai. Ir ne veltui 🙂 Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g Fetos sūrio
  • 200 g saldžiųjų paprikų
  • 120 g porų (arba svogūno ir svogūno laiškų)
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 10 g česnako
  • 30 g acto
  • 100 g augalinio aliejaus (man užtenka ir 60 g)
  • 5 g druskos
  • 5 g juodųjų maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Porus nuvalyti, nuplauti ir susmulkinti 1-2 mm dydžio juostelėmis.
  • Saldžiąją papriką išvalyti, išplauti ir supjaustyti kubeliais.
  • Taip pat kubeliais supjaustyti pomidorus ir sūrį.
  • Alyvuoges susmulkinti.
  • Česnakus nuvalyti ir susmulkinti.
  • Visus paruoštu produktus sudėti į indą, pilti actą, berti druską, juoduosius maltus pipirus, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
  • Salotos turi būti aštroko skonio, turi jaustis sūrio skonis.
  • Skanaus!

Šaltinis: IKI leidinys “Velykų vaišės”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux