Menu

Vištiena Piccata

  • Vištiena Piccata
  • Vištiena Piccata
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena Piccata


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Vištiena Piccata

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 265 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 vištienos krūtinėlės, padalintos horizontaliai
  • druska
  • pipirai
  • 1/2 p. miltų
  • 4 v.š. sviesto
  • 1 v.š. alygvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 p. sauso balto vyno
  • 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 v.š. kaparėlių, nusausintų

Instrukcijos:

  • Į dubenį supilti miltus ir paskaninti prieskoniais. Vištienos gabaliukus apvolioti miltuose, nupurtant perteklių.
  • Į keptuvę sudėti sviestą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Kaitinti ant vidutinės kaitros.
  • Kai riebalai įkais, sudėti vištieną ir kepti 5-6 minutes, vieną kartą apverčiant, kol vištiena taps auksaspalvė.
  • Tada supilti vyną ir citrinos sultis. Kaitrą sumažinti ir leisti padažui sutirštėti.
  • Kai padažo sumažės, sudėti kaparėlius ir jei trūksta, galima pagardinti prieskoniais.
  • Skanaus!

Šaltinis: bell”alimento

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux