Menu

Vištiena Piccata

  • Vištiena Piccata
  • Vištiena Piccata
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena Piccata


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Vištiena Piccata

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 265 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 vištienos krūtinėlės, padalintos horizontaliai
  • druska
  • pipirai
  • 1/2 p. miltų
  • 4 v.š. sviesto
  • 1 v.š. alygvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 p. sauso balto vyno
  • 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 v.š. kaparėlių, nusausintų

Instrukcijos:

  • Į dubenį supilti miltus ir paskaninti prieskoniais. Vištienos gabaliukus apvolioti miltuose, nupurtant perteklių.
  • Į keptuvę sudėti sviestą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Kaitinti ant vidutinės kaitros.
  • Kai riebalai įkais, sudėti vištieną ir kepti 5-6 minutes, vieną kartą apverčiant, kol vištiena taps auksaspalvė.
  • Tada supilti vyną ir citrinos sultis. Kaitrą sumažinti ir leisti padažui sutirštėti.
  • Kai padažo sumažės, sudėti kaparėlius ir jei trūksta, galima pagardinti prieskoniais.
  • Skanaus!

Šaltinis: bell”alimento

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.