Menu

Vištiena, marinuota jogurte

  • Vištiena, marinuota jogurte
  • Vištiena, marinuota jogurte
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vištiena, marinuota jogurte


Autorius: Aušra

Data:

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Vištiena, marinuota jogurte

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 2-3 a.š. kario
  • 1 a.š. maltos paprikos, gali būti aštri
  • 2-3 skiltelės česnako, smulkintos
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Visus prieskonius sumaišyti su jogurtu ir marinatą užpilti ant gabaliukais pjaustytos vištienos.
  • Sumaišyti ir palikti šaltai per naktį.
  • Kepti ant griliaus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas ir Vilko šaukštai

  1. Asta says:

    Kadangi mes būtent vištieną dažniausiai ir kepame, išgirtą marinatą išsisaugosiu 🙂 Gaila, bet tikriausiai jau tik kitai vasarai…

  2. Aušra says:

    Deja, aš šią vasarą labai mažai ką išbandžiau 🙁 Tas mano darbas mane nužudys… na tikiuosi jei iki kitos vasaros išgyvensiu, tai gal bus geresnis kepsnių sezonas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

Uogų ir jogurto želė

Uogų ir jogurto želė

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux