Menu

Sausainiai Pelėdos

  • Sausainiai Pelėdos
  • Sausainiai Pelėdos
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sausainiai Pelėdos


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Sausainiai Pelėdos

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. rupių miltų
  • 1-2 a.š. kepimo miltelių (man labiau patiko, kai dėjau tik 1 a.š.)
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3/4 p. (170 g) sviesto
  • 3/4 p. rudojo cukraus (galima mažinti net iki 1/2 p.)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 25-50 g šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
  • Papuošimui:
  • apvalių saldainių akims
  • anakardžių riešutųsnapams

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druką.
  • Kita inde išsukti minkštą sviestą, kol jis pasidarys kremo konsistencijos.
  • Tada sudėti cukrų ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilę.
  • Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį.
  • Tešlą padalinti į tris lygias dalis. Į vieną trečdalį tešlos įmaišyti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą.
  • Tešlas įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol atvės.
  • Tešlas padalinti į dvi dalis, pusę palikti šaldytuve.
  • Ant kepimo popieriaus iš baltos tešlos iškočioti 12×25 cm stačiakampį.
  • Iš šokoladinės tešlos padaryti 25cm ilgio ritinį (sausainiai gaunasi ganėtinai dideli, tad aš kočiojau iki 40cm ilgio ir gavau daug vaikų rankytėms pritaikytų vidutinio dydžio pelėdų).
  • Šokoladinį ritinėlį dėti ant baltos tešlos stačiakampio.
  • Kepimo popieriaus pagalba baltą tešlą atsargiai apvynioti aplink šokoladinį ritinėlį.
  • Suvynioti gautą ritinį į kepimo popierių ir dėl vėl į šaldytuvą. Taip pat suformuoti ir likusią tešlos dalį.
  • Suformuotus ritinėlius šaldyti bent dvi valandas, galima ir per naktį.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Tešlos ritinėlius supjaustyti ~1/2 cm riekutėmis. Sudėti ant kepimo popieriaus suglaudžiant po dvi riekutes – tai bus pelėdų veidai ir akys.
  • Kol sudėsite visas tešlos riekutes, telša jau bus atšilusi, tad galima pirštais suformuoti pelėdų ausis (kai naudojau 2 a.š. kepimo miltelių, tai kepant pelėdų ausys išnyko).
  • Sudėti saldainius į pelėdų akytes ir riešutus suformuojant snapus.
  • Kepti orkaitėje 8-12 minučių, kol lengvai paruduos pakraščiai.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ~SUGAR TREACHERS~ CAKE DECORATING AND SUGAR ART TUTORIALS

  1. Asta parašė:

    Oho! Nuostabu, labai man patinka tokie sausainiukai su tema (ar kaip čia pasakius) :))

  2. Puanc parašė:

    Labai smagūs pelėdžiukai. Šiandien kepiau, puikiausiai pavyko!!! Pasipraktikavau, taip sakant, prieš Kalėdas. Ačiū už tokią smagią idėją.

  3. Aušra parašė:

    Man irgi labai patinka sausainiai su idėja, bet svarbiausia kad ne tik išvaizda būtų graži, bet ir skonis 🙂
    Puanc, smagu, kad patiko ir kepsi ateityje 😉

  4. […] kiek traškesnių. Bet skonis tikrai neblogas, o vaizdelis išvis visiems patiko 🙂 Radau pas Aušrą, o originalas va čia, tik man norėjosi baltų akių ir rudo veidelio, tai tešlas sukeičiau […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂