Menu

Sausainiai Pelėdos

  • Sausainiai Pelėdos
  • Sausainiai Pelėdos
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sausainiai Pelėdos


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Sausainiai Pelėdos

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. rupių miltų
  • 1-2 a.š. kepimo miltelių (man labiau patiko, kai dėjau tik 1 a.š.)
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3/4 p. (170 g) sviesto
  • 3/4 p. rudojo cukraus (galima mažinti net iki 1/2 p.)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 25-50 g šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
  • Papuošimui:
  • apvalių saldainių akims
  • anakardžių riešutųsnapams

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druką.
  • Kita inde išsukti minkštą sviestą, kol jis pasidarys kremo konsistencijos.
  • Tada sudėti cukrų ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilę.
  • Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį.
  • Tešlą padalinti į tris lygias dalis. Į vieną trečdalį tešlos įmaišyti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą.
  • Tešlas įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol atvės.
  • Tešlas padalinti į dvi dalis, pusę palikti šaldytuve.
  • Ant kepimo popieriaus iš baltos tešlos iškočioti 12×25 cm stačiakampį.
  • Iš šokoladinės tešlos padaryti 25cm ilgio ritinį (sausainiai gaunasi ganėtinai dideli, tad aš kočiojau iki 40cm ilgio ir gavau daug vaikų rankytėms pritaikytų vidutinio dydžio pelėdų).
  • Šokoladinį ritinėlį dėti ant baltos tešlos stačiakampio.
  • Kepimo popieriaus pagalba baltą tešlą atsargiai apvynioti aplink šokoladinį ritinėlį.
  • Suvynioti gautą ritinį į kepimo popierių ir dėl vėl į šaldytuvą. Taip pat suformuoti ir likusią tešlos dalį.
  • Suformuotus ritinėlius šaldyti bent dvi valandas, galima ir per naktį.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Tešlos ritinėlius supjaustyti ~1/2 cm riekutėmis. Sudėti ant kepimo popieriaus suglaudžiant po dvi riekutes – tai bus pelėdų veidai ir akys.
  • Kol sudėsite visas tešlos riekutes, telša jau bus atšilusi, tad galima pirštais suformuoti pelėdų ausis (kai naudojau 2 a.š. kepimo miltelių, tai kepant pelėdų ausys išnyko).
  • Sudėti saldainius į pelėdų akytes ir riešutus suformuojant snapus.
  • Kepti orkaitėje 8-12 minučių, kol lengvai paruduos pakraščiai.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ~SUGAR TREACHERS~ CAKE DECORATING AND SUGAR ART TUTORIALS

  1. Asta says:

    Oho! Nuostabu, labai man patinka tokie sausainiukai su tema (ar kaip čia pasakius) :))

  2. Puanc says:

    Labai smagūs pelėdžiukai. Šiandien kepiau, puikiausiai pavyko!!! Pasipraktikavau, taip sakant, prieš Kalėdas. Ačiū už tokią smagią idėją.

  3. Aušra says:

    Man irgi labai patinka sausainiai su idėja, bet svarbiausia kad ne tik išvaizda būtų graži, bet ir skonis 🙂
    Puanc, smagu, kad patiko ir kepsi ateityje 😉

  4. […] kiek traškesnių. Bet skonis tikrai neblogas, o vaizdelis išvis visiems patiko 🙂 Radau pas Aušrą, o originalas va čia, tik man norėjosi baltų akių ir rudo veidelio, tai tešlas sukeičiau […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux