Menu

Sausainiai Pelėdos

  • Sausainiai Pelėdos
  • Sausainiai Pelėdos
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sausainiai Pelėdos


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Sausainiai Pelėdos

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. rupių miltų
  • 1-2 a.š. kepimo miltelių (man labiau patiko, kai dėjau tik 1 a.š.)
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3/4 p. (170 g) sviesto
  • 3/4 p. rudojo cukraus (galima mažinti net iki 1/2 p.)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 25-50 g šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
  • Papuošimui:
  • apvalių saldainių akims
  • anakardžių riešutųsnapams

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druką.
  • Kita inde išsukti minkštą sviestą, kol jis pasidarys kremo konsistencijos.
  • Tada sudėti cukrų ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilę.
  • Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį.
  • Tešlą padalinti į tris lygias dalis. Į vieną trečdalį tešlos įmaišyti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą.
  • Tešlas įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol atvės.
  • Tešlas padalinti į dvi dalis, pusę palikti šaldytuve.
  • Ant kepimo popieriaus iš baltos tešlos iškočioti 12×25 cm stačiakampį.
  • Iš šokoladinės tešlos padaryti 25cm ilgio ritinį (sausainiai gaunasi ganėtinai dideli, tad aš kočiojau iki 40cm ilgio ir gavau daug vaikų rankytėms pritaikytų vidutinio dydžio pelėdų).
  • Šokoladinį ritinėlį dėti ant baltos tešlos stačiakampio.
  • Kepimo popieriaus pagalba baltą tešlą atsargiai apvynioti aplink šokoladinį ritinėlį.
  • Suvynioti gautą ritinį į kepimo popierių ir dėl vėl į šaldytuvą. Taip pat suformuoti ir likusią tešlos dalį.
  • Suformuotus ritinėlius šaldyti bent dvi valandas, galima ir per naktį.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Tešlos ritinėlius supjaustyti ~1/2 cm riekutėmis. Sudėti ant kepimo popieriaus suglaudžiant po dvi riekutes – tai bus pelėdų veidai ir akys.
  • Kol sudėsite visas tešlos riekutes, telša jau bus atšilusi, tad galima pirštais suformuoti pelėdų ausis (kai naudojau 2 a.š. kepimo miltelių, tai kepant pelėdų ausys išnyko).
  • Sudėti saldainius į pelėdų akytes ir riešutus suformuojant snapus.
  • Kepti orkaitėje 8-12 minučių, kol lengvai paruduos pakraščiai.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ~SUGAR TREACHERS~ CAKE DECORATING AND SUGAR ART TUTORIALS

  1. Asta parašė:

    Oho! Nuostabu, labai man patinka tokie sausainiukai su tema (ar kaip čia pasakius) :))

  2. Puanc parašė:

    Labai smagūs pelėdžiukai. Šiandien kepiau, puikiausiai pavyko!!! Pasipraktikavau, taip sakant, prieš Kalėdas. Ačiū už tokią smagią idėją.

  3. Aušra parašė:

    Man irgi labai patinka sausainiai su idėja, bet svarbiausia kad ne tik išvaizda būtų graži, bet ir skonis 🙂
    Puanc, smagu, kad patiko ir kepsi ateityje 😉

  4. […] kiek traškesnių. Bet skonis tikrai neblogas, o vaizdelis išvis visiems patiko 🙂 Radau pas Aušrą, o originalas va čia, tik man norėjosi baltų akių ir rudo veidelio, tai tešlas sukeičiau […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.