Menu

Omletas su sūriu

  • Omletas su sūriu
  • Omletas su sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Omletas su sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Omletas su sūriu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 125 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 1-1 ½ v.š. vandens
  • 1-1 ½ v.š. tarkuoto sūrio
  • 1 a.š. sviesto
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Į išplaktą kiaušinį supilti vandenį, prieskonius ir tarkuotą sūrį.
  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir į ją supilti mišinį. Leisti sutirštėti.
  • Kai apačia švelniai apskrus, omletą apversti arba jei turite keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę, pakepti omletą orkaitėje griliaus režimu. Ilgai ant kaitros nelaikyti, nes gali išsiskirti skysčio.
  • Patiekti karštą arba šaltą. Skanaus!

Šaltinis: S.Maso, O.Relvė – Sumuštiniai (Šviesa, 1988)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.