Menu

Ryžių-dešrelių apkepas

  • Ryžių-dešrelių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ryžių-dešrelių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Šį kartą dėjau ne tik virtą dešrą, bet ir šaldytuve rastą parūkytą dešrelę – skonis nuo to manau tik geresnis. Mes kaip sūrio mylėtojai, visada dedam sūrio daugiau, tad dėjau 100 g mocarelos sūrio, ir dėjau jį ne tik ant viršaus bet ir tarp ryžių ir dešrelių sluoksnių. Tiesa, vietoj pieno naudojau liesą grietinėlę. Galutinis rezultatas tikrai nenuvylė ? Beje, druskos dėjau tik į ryžius, mėsos įdarui užteko sūrumo nuo parūkytos dešrelės. Valgėm su pomidorų padažu ir marinuotais agurkais.

Ryžių-dešrelių apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1-1,5 st. ryžių
  • apie 250 g pieniškų dešrelių
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml pieno
  • 50 g sūrio

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Kol ryžiai verda, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti kartu su sutarkuota morka nedideliame kiekyje aliejaus.
  • Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti smulkiai supjaustytas dešeles ir dar truputį pakepinti.
  • Kepimo formą ištepti riebalais.
  • Sudėti pusę virtų ryžių, mėsos įdarą ir likusius ryžius.
  • Paruošti užpilą iš kiaušinių, pieno ir tarkuoto sūrio.
  • Supylus užpilą, formą statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona parašė:

    As adaptavau su maltu kiaulienos kumpiu, kuri pries tai apkepiau su prieskoniais ir pienu. Skanu, tikrai primena plova, tik noretusi… net nzn ko… gal purumo, minkstumo? Nes gavosi gan kietas, kitakart bandysiu daugiau pieno i plakini ipilti.
    Siaip super! 🙂

  2. Aušra parašė:

    Hmmm taip galvoju, gal čia daug kas priklauso nuo sūrio? Jei į vidų maišei, tai jis kažkiek suteikia kietumo.
    Aš vieną kartą kai dariau su Rokiškio fermentiniu sūriu, tai dėjau jį į užpilą, tai pilant ant apkepo jis apkepo viršų padengė, nes sūris buvo stambiai sutarkuotas. Kitą kartą dariau su mocarela ir tada maišiau į vidų. Abiejais atvejais apkepas nesigavo kietas. Kaip tik, kol šiltas buvo buvo sunku gražiai išimti iš formos, nes buvo gan trapus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.