Menu

Ryžių-dešrelių apkepas

  • Ryžių-dešrelių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ryžių-dešrelių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Šį kartą dėjau ne tik virtą dešrą, bet ir šaldytuve rastą parūkytą dešrelę – skonis nuo to manau tik geresnis. Mes kaip sūrio mylėtojai, visada dedam sūrio daugiau, tad dėjau 100 g mocarelos sūrio, ir dėjau jį ne tik ant viršaus bet ir tarp ryžių ir dešrelių sluoksnių. Tiesa, vietoj pieno naudojau liesą grietinėlę. Galutinis rezultatas tikrai nenuvylė ? Beje, druskos dėjau tik į ryžius, mėsos įdarui užteko sūrumo nuo parūkytos dešrelės. Valgėm su pomidorų padažu ir marinuotais agurkais.

Ryžių-dešrelių apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1-1,5 st. ryžių
  • apie 250 g pieniškų dešrelių
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml pieno
  • 50 g sūrio

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Kol ryžiai verda, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti kartu su sutarkuota morka nedideliame kiekyje aliejaus.
  • Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti smulkiai supjaustytas dešeles ir dar truputį pakepinti.
  • Kepimo formą ištepti riebalais.
  • Sudėti pusę virtų ryžių, mėsos įdarą ir likusius ryžius.
  • Paruošti užpilą iš kiaušinių, pieno ir tarkuoto sūrio.
  • Supylus užpilą, formą statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona says:

    As adaptavau su maltu kiaulienos kumpiu, kuri pries tai apkepiau su prieskoniais ir pienu. Skanu, tikrai primena plova, tik noretusi… net nzn ko… gal purumo, minkstumo? Nes gavosi gan kietas, kitakart bandysiu daugiau pieno i plakini ipilti.
    Siaip super! 🙂

  2. Aušra says:

    Hmmm taip galvoju, gal čia daug kas priklauso nuo sūrio? Jei į vidų maišei, tai jis kažkiek suteikia kietumo.
    Aš vieną kartą kai dariau su Rokiškio fermentiniu sūriu, tai dėjau jį į užpilą, tai pilant ant apkepo jis apkepo viršų padengė, nes sūris buvo stambiai sutarkuotas. Kitą kartą dariau su mocarela ir tada maišiau į vidų. Abiejais atvejais apkepas nesigavo kietas. Kaip tik, kol šiltas buvo buvo sunku gražiai išimti iš formos, nes buvo gan trapus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux