Menu

Ryžių-dešrelių apkepas

  • Ryžių-dešrelių apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ryžių-dešrelių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Šį kartą dėjau ne tik virtą dešrą, bet ir šaldytuve rastą parūkytą dešrelę – skonis nuo to manau tik geresnis. Mes kaip sūrio mylėtojai, visada dedam sūrio daugiau, tad dėjau 100 g mocarelos sūrio, ir dėjau jį ne tik ant viršaus bet ir tarp ryžių ir dešrelių sluoksnių. Tiesa, vietoj pieno naudojau liesą grietinėlę. Galutinis rezultatas tikrai nenuvylė ? Beje, druskos dėjau tik į ryžius, mėsos įdarui užteko sūrumo nuo parūkytos dešrelės. Valgėm su pomidorų padažu ir marinuotais agurkais.

Ryžių-dešrelių apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1-1,5 st. ryžių
  • apie 250 g pieniškų dešrelių
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml pieno
  • 50 g sūrio

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Kol ryžiai verda, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti kartu su sutarkuota morka nedideliame kiekyje aliejaus.
  • Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti smulkiai supjaustytas dešeles ir dar truputį pakepinti.
  • Kepimo formą ištepti riebalais.
  • Sudėti pusę virtų ryžių, mėsos įdarą ir likusius ryžius.
  • Paruošti užpilą iš kiaušinių, pieno ir tarkuoto sūrio.
  • Supylus užpilą, formą statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona parašė:

    As adaptavau su maltu kiaulienos kumpiu, kuri pries tai apkepiau su prieskoniais ir pienu. Skanu, tikrai primena plova, tik noretusi… net nzn ko… gal purumo, minkstumo? Nes gavosi gan kietas, kitakart bandysiu daugiau pieno i plakini ipilti.
    Siaip super! 🙂

  2. Aušra parašė:

    Hmmm taip galvoju, gal čia daug kas priklauso nuo sūrio? Jei į vidų maišei, tai jis kažkiek suteikia kietumo.
    Aš vieną kartą kai dariau su Rokiškio fermentiniu sūriu, tai dėjau jį į užpilą, tai pilant ant apkepo jis apkepo viršų padengė, nes sūris buvo stambiai sutarkuotas. Kitą kartą dariau su mocarela ir tada maišiau į vidų. Abiejais atvejais apkepas nesigavo kietas. Kaip tik, kol šiltas buvo buvo sunku gražiai išimti iš formos, nes buvo gan trapus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux