Menu

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

  • Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
  • Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
  • Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
  • Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Kartą išbandžiau šias salotas su džiovintais pomidorais. Buvo kažkas naujo, gal kiek neįprasta, bet skanu. Nuo to laiko jau gal keturis kartus gaminau ir labai greitai suvalgydavom. Korekcijų reikėjo receptui minimaliai, tad manau jis tikrai gerai yra išdirbtas. Išsisaugau ir rekomenduoju išbandyti ir kitiems.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Kaloringumas: 314 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 425 g virtų pupelių
  • 1 raudonas svogūnas
  • 125 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
  • 40 g (apie 6 didelių) juodųjų alyvuogių
  • 20 g (apie 2 kupini a.š.) kaparėlių
  • 2 a.š. čiobrelio, smulkintų
  • 1 v.š. petražolių lapelių, smulkintų
  • 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Susmulkinti česnako skiltelę ir pakepinti įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol pradės ruduoti.
  • Į indą supilti virtas pupeles ir pakepintus česnakus.
  • Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į indą su pupelėmis.
  • Džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis. Suberti į pupeles.
  • Kaparėlius ir juodąsias alyvuoges pasmulkinti ir taip pat suberti į pupeles.
  • Pagardinti salotas citrinų sultimis, žolelėmis ir prieskoniais. Lengvais judesiais išmaišyti.
  • Salotas uždengti ir dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui pasimarinuoti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Baltųjų pupelių sriuba

Baltųjų pupelių sriuba

Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.