Menu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Šį mėnesį Bajalių šeimynėlė dėvi Languotą prijuostę ir skelbia balandžio mėn. temą – Makaronai. Man regis kiekvienas kas turi vaikų žino, kad jei vaikai atsisako valgyti, visada išgelbės makaronai 🙂 Na bent jau pas mus taip yra. Bet stengiamės vis tiek jų valgyti gal tik kartą į savaitę, kad neatsibostų. Receptų su makaronais daug neturiu, nes pagrindinis man jų privalumas – greita, todėl ir padažai prie makaronų būna greiti ir dažniausiai iš to, kas yra šaldytuve ar šaldiklyje. O naminių makaronų gaminimas man asocijuojasi su smagaus laiko praleidimu virtuvėje, tačiau tikrai nėra greita 🙂 Bet gal čia tik įsitikinimai, kurių dar nepalaužiau. Kaip bebūtų, makaronai yra jėga 🙂 Paskutiniu metu sau žvalgausi receptų, kur būtų lengva ir be sūrio, o dėl likusios šeimynos – kur kuo daugiau sūrio. Bet, visai neseniai atradau itin paprastą makaronų receptą vaikams su kukurūzais. Išbandžiau, labai patiko, tačiau kad nufotografuoti – reikia pagaminti dar kartą, tačiau tam reikia sulaukti laiko kai vyro nebus namuose 🙂 Nes jis kukurūzų nemėgsta, nebent jie yra švieži.

Dar trumpai parašysiu apie šiandien gamintą makaronų patiekalą. Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 409 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 2 v.š. sviesto
  • 100-200 g kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų arba 500 g šviežių pomidorų
  • 2 mažos aitriosios paprikos (naudojau 1 mažą džiovintą)
  • žiupsnelis petražolių (naudojau džiovintas)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Mėsą supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepti kiaulienos gabaliukus. Sudėti svogūną ir česnaką. Po kelių minučių sudėti konservuotus pomidorus bei aitriąsias paprikas (nesmulkintas). Pagardinti druska ir prieskoniais. Ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių.
  • Tuo tarpu užkaisti vandenį ir išvirti jame makaronus, bet nepervirti, reikia kad makaronai būtų dar kietoki. Išvirtus makaronus nusunkti, tačiau dalį skysčio pasilikti.
  • Makaronus supilti į padažą, įpilti apie puoduką nuoviro, užbarstyti tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti. Viską dar kurį laiką pakaitinti maišant, kad sūris visur pasiskirstytų, o makaronai pilnai išbrinktų. Kai padažas bus jūsų norimo tirštumo, nuimti nuo kaitros ir tiekti.
  • Skanaukite lėtai, kad nenusidegintumėte! 🙂

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux