Menu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Šį mėnesį Bajalių šeimynėlė dėvi Languotą prijuostę ir skelbia balandžio mėn. temą – Makaronai. Man regis kiekvienas kas turi vaikų žino, kad jei vaikai atsisako valgyti, visada išgelbės makaronai 🙂 Na bent jau pas mus taip yra. Bet stengiamės vis tiek jų valgyti gal tik kartą į savaitę, kad neatsibostų. Receptų su makaronais daug neturiu, nes pagrindinis man jų privalumas – greita, todėl ir padažai prie makaronų būna greiti ir dažniausiai iš to, kas yra šaldytuve ar šaldiklyje. O naminių makaronų gaminimas man asocijuojasi su smagaus laiko praleidimu virtuvėje, tačiau tikrai nėra greita 🙂 Bet gal čia tik įsitikinimai, kurių dar nepalaužiau. Kaip bebūtų, makaronai yra jėga 🙂 Paskutiniu metu sau žvalgausi receptų, kur būtų lengva ir be sūrio, o dėl likusios šeimynos – kur kuo daugiau sūrio. Bet, visai neseniai atradau itin paprastą makaronų receptą vaikams su kukurūzais. Išbandžiau, labai patiko, tačiau kad nufotografuoti – reikia pagaminti dar kartą, tačiau tam reikia sulaukti laiko kai vyro nebus namuose 🙂 Nes jis kukurūzų nemėgsta, nebent jie yra švieži.

Dar trumpai parašysiu apie šiandien gamintą makaronų patiekalą. Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 409 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 2 v.š. sviesto
  • 100-200 g kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų arba 500 g šviežių pomidorų
  • 2 mažos aitriosios paprikos (naudojau 1 mažą džiovintą)
  • žiupsnelis petražolių (naudojau džiovintas)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Mėsą supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepti kiaulienos gabaliukus. Sudėti svogūną ir česnaką. Po kelių minučių sudėti konservuotus pomidorus bei aitriąsias paprikas (nesmulkintas). Pagardinti druska ir prieskoniais. Ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių.
  • Tuo tarpu užkaisti vandenį ir išvirti jame makaronus, bet nepervirti, reikia kad makaronai būtų dar kietoki. Išvirtus makaronus nusunkti, tačiau dalį skysčio pasilikti.
  • Makaronus supilti į padažą, įpilti apie puoduką nuoviro, užbarstyti tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti. Viską dar kurį laiką pakaitinti maišant, kad sūris visur pasiskirstytų, o makaronai pilnai išbrinktų. Kai padažas bus jūsų norimo tirštumo, nuimti nuo kaitros ir tiekti.
  • Skanaukite lėtai, kad nenusidegintumėte! 🙂

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).