Menu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Šį mėnesį Bajalių šeimynėlė dėvi Languotą prijuostę ir skelbia balandžio mėn. temą – Makaronai. Man regis kiekvienas kas turi vaikų žino, kad jei vaikai atsisako valgyti, visada išgelbės makaronai 🙂 Na bent jau pas mus taip yra. Bet stengiamės vis tiek jų valgyti gal tik kartą į savaitę, kad neatsibostų. Receptų su makaronais daug neturiu, nes pagrindinis man jų privalumas – greita, todėl ir padažai prie makaronų būna greiti ir dažniausiai iš to, kas yra šaldytuve ar šaldiklyje. O naminių makaronų gaminimas man asocijuojasi su smagaus laiko praleidimu virtuvėje, tačiau tikrai nėra greita 🙂 Bet gal čia tik įsitikinimai, kurių dar nepalaužiau. Kaip bebūtų, makaronai yra jėga 🙂 Paskutiniu metu sau žvalgausi receptų, kur būtų lengva ir be sūrio, o dėl likusios šeimynos – kur kuo daugiau sūrio. Bet, visai neseniai atradau itin paprastą makaronų receptą vaikams su kukurūzais. Išbandžiau, labai patiko, tačiau kad nufotografuoti – reikia pagaminti dar kartą, tačiau tam reikia sulaukti laiko kai vyro nebus namuose 🙂 Nes jis kukurūzų nemėgsta, nebent jie yra švieži.

Dar trumpai parašysiu apie šiandien gamintą makaronų patiekalą. Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 409 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 2 v.š. sviesto
  • 100-200 g kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) trintų arba 500 g šviežių pomidorų
  • 2 mažos aitriosios paprikos (naudojau 1 mažą džiovintą)
  • žiupsnelis petražolių (naudojau džiovintas)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Mėsą supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepti kiaulienos gabaliukus. Sudėti svogūną ir česnaką. Po kelių minučių sudėti konservuotus pomidorus bei aitriąsias paprikas (nesmulkintas). Pagardinti druska ir prieskoniais. Ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių.
  • Tuo tarpu užkaisti vandenį ir išvirti jame makaronus, bet nepervirti, reikia kad makaronai būtų dar kietoki. Išvirtus makaronus nusunkti, tačiau dalį skysčio pasilikti.
  • Makaronus supilti į padažą, įpilti apie puoduką nuoviro, užbarstyti tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti. Viską dar kurį laiką pakaitinti maišant, kad sūris visur pasiskirstytų, o makaronai pilnai išbrinktų. Kai padažas bus jūsų norimo tirštumo, nuimti nuo kaitros ir tiekti.
  • Skanaukite lėtai, kad nenusidegintumėte! 🙂

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux