Menu

Maltos mėsos blyneliai

  • Maltos mėsos blyneliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂

(4-6 porcijos)

1-2 marinuoti agurkai

2 kiaušiniai

300 ml vandens

200 g miltų

300 g maltos mėsos

100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio

druskos

juodųjų pipirų

aliejaus (kepimui)

Padažui:

100 g grietinės

100 g majonezo

2 marinuoti agurkai

1 virtas kiaušinis

šviežių smulkintų krapų

druskos

Mažais kubeliais supjaustyti agurkus. Į indą įmušti kiaušinius. Įpilti vandens, išplakti. Tada sumaišyti su miltais. Į tešlą įmaišyti maltą mėsą, susmulkintus agurkus bei tarkuotą sūrį. Pagardinti druska ir pipirais. Į keptuvę įpilti aliejaus (tik nedaug), kepti mažus, šaukšto dydžio blynelius.
Padažui susmulkinti agurkus ir virtą kiaušinį, sumaišyti su likusiais produktais. Blynelius patiekti su padažu.

Šaltinis: Berniukai virtuvėje

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux