Menu

Maltos mėsos blyneliai

  • Maltos mėsos blyneliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂

(4-6 porcijos)

1-2 marinuoti agurkai

2 kiaušiniai

300 ml vandens

200 g miltų

300 g maltos mėsos

100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio

druskos

juodųjų pipirų

aliejaus (kepimui)

Padažui:

100 g grietinės

100 g majonezo

2 marinuoti agurkai

1 virtas kiaušinis

šviežių smulkintų krapų

druskos

Mažais kubeliais supjaustyti agurkus. Į indą įmušti kiaušinius. Įpilti vandens, išplakti. Tada sumaišyti su miltais. Į tešlą įmaišyti maltą mėsą, susmulkintus agurkus bei tarkuotą sūrį. Pagardinti druska ir pipirais. Į keptuvę įpilti aliejaus (tik nedaug), kepti mažus, šaukšto dydžio blynelius.
Padažui susmulkinti agurkus ir virtą kiaušinį, sumaišyti su likusiais produktais. Blynelius patiekti su padažu.

Šaltinis: Berniukai virtuvėje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux